Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα οι αγρότες – Μπλόκο της ΕΛΑΣ στα Μάλγαρα

Έκλεισαν εθνικές οδούς σε Τρίκαλα, Αταλάντη, Λάρισα

Must Read

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους εμφανίζονται οι αγρότες σε αρκετές περιοχές της χώρας καθώς τα μέτρα που ανακοίνωσε νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την ενίσχυσης δεν τους ικανοποίησαν, αλλά περισσότερο τους απογοήτευσαν.




Μπλόκο της ΕΛΑΣ στα Μάλγαρα

«Στοπ» έβαλε η Ελληνική Αστυνομία σε δεκάδες αγρότες οι οποίοι προερχόμενοι από τον συνεταιρισμό των Κυμίνων στην Θεσσαλονίκη προχώρησαν προς την γέφυρα, στα Μάλγαρα. Εκεί οι δυνάμεις των ΜΑΤ είχαν στήσει το δικό τους μπλόκο και δεν τους άφησαν να περάσουν.

Οι αγρότες υποστηρίζουν πως δεν ήθελαν να κλείσουν τον δρόμο αλλά να παρατάξουν τα τρακτέρ τους δεξιά και αριστερά σε αυτόν. Τελικά, μετά από συζήτηση με την αστυνομία τους επέτρεψαν να βάλουν τα τρακτέρ στην αερογέφυρα.

Δείτε φωτογραφίες:

Έκλεισαν εθνικές οδούς σε Τρίκαλα, Αταλάντη, Κοζάνη

Το μεσημέρι, την εθνική οδό Τρικάλων-Λάρισας στο ύψος του Ζάρκου απέκλεισαν με τρακτέρ, για λίγη ώρα, αγρότες των Τρικάλων.

Ο Λάμπρος Τσέκας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Τρικάλων «Η Άνοιξη» αναφέρθηκε στα αιτήματα του αγροτικού κόσμου, ενώ απηύθυνε κάλεσμα για συμμετοχή των αγροτών στο παναγροτικό συλλαλητήριο στην Agrotica, στη Θεσσαλονίκη, αύριο Σάββατο.

Σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού ο πρόεδρος της Κοινότητας Ζάρκου, Γιάννης Σδράλης στην ΕΡΤ3 «η επιστροφή φόρου για το πετρέλαιο, αντιστοιχεί σε 5 ευρώ το στρέμμα, τη στιγμή που οι αγρότες ζητούν αφορολόγητο πετρέλαιο με νόμο για να μην βγαίνουν κάθε χρόνο στο δρόμο. Για το ηλεκτρικό ρεύμα η τιμή για τους αγρότες να είναι 0,7 ευρώ η kw».

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και οι φοιτητές των ΤΕΦΦΑ οι οποίοι υποστηρίζουν τα αιτήματα των αγροτών.

(πηγή φωτογραφιών ertnews.gr)

Aύριο, θα πραγματοποιηθεί το μεγάλο συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη και οι αγρότες των Τρικάλων και όλης της Θεσσαλίας αναμένεται να μεταβούν στην συμπρωτεούσα για να ενωθούν με τους συναδέλφους τους.




Λίγο μετά τις 14.30 το μεσημέρι, οι αγρότες στο μπλόκο της Αταλάντης έκλεισαν για περίπου μία ώρα την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας στο ρεύμα προς Αθήνα.

Δείτε φωτογραφία:

(πηγή lamiareport.gr)

Παράλληλα, σε συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Λάρισας – Κοζάνης προχώρησαν και οι αγρότες των Δένδρων και των Πλατανουλίων που ενισχύθηκαν με νέα τρακτέρ από την Γιάννουλη και τη Ροδιά.




Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This