Βόμβα στο Υπ. Εργασίας: Φόβοι για επαναφορά της τρομοκρατίας! Οι εκτιμήσεις για την πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση

Έκαναν επίδειξη δύναμης - «Αποτελεί βαρύ έγκλημα» σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Must Read

Έντονη ανησυχία για την επιστροφή της τρομοκρατίας έχει αρχίσει να εκφράζεται από τα ξημερώματα και την έκρηξη με βόμβα σε τράπεζα, ακριβώς απέναντι από το Υπουργείο Εργασίας, στην οδό Σταδίου.

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως ο στόχος των δραστών ήταν το Υπουργείο και γνώριζαν το «αντίκτυπο» που θα είχε το ωστικό κύμα το οποίο προκάλεσε αρκετές ζημιές, οι οποίες έφτασαν ακόμα και στον 7ο όροφο του κτιρίου. Η σοβαρότητα του «χτυπήματος» έγκειται στο γεγονός πως στο σημείο έφτασε και ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, γεγονός που δεν συμβαίνει συχνά. 

Σύμφωνα με την Μίνα Καραμήτρου, «αυτό που λένε όλοι από χθες είναι ότι, στην ουσία, βρισκόμαστε μπροστά σε ολική επαναφορά της τρομοκρατίας στη χώρα μας. Όπως έλεγαν χθες τα ξημερώματα οι αναλυτές της αντιτρομοκρατικής, έχουμε μία τρομοκρατική οργάνωση η οποία κάνει και επίδειξη δύναμης», με τους δράστες να στέλνουν το μήνυμα ότι μπορούν να βάλουν βόμβα στο κέντρο και σε ώρα αιχμής χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

Πριν από λίγο καιρό βόμβα είχε τοποθετηθεί και στην έδρα των ΜΑΤ στο Γουδί πάλι χωρίς να γίνει αντιληπτή η κίνηση των δραστών.




Οι έρευνες

Οι έρευνες της ΕΛΑΣ είναι σε εξέλιξη εδώ και ώρες στο σημείο και στην ευρύτερη περιοχή αναζητώντας στοιχεία ενώ ψάχνουν υλικό από κάμερες ασφαλείας που έχουν καταγράψει τις κινήσεις των δραστών. Οι τελευταίοι ήταν τόσο αποφασισμένοι που αδιαφόρησαν για οποιαδήποτε κάλυψη ή προστασία.

Στο μικροσκόπιο έχει μπει και η συνδεσμολογία του εκρηκτικού μηχανισμού η οποία ακόμα δεν έχει γίνει.




Η οργάνωση

Την ευθύνη για το «χτύπημα» ανέλαβε η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα». 

«Δεν έχουμε ξανασυναντήσει στο παρελθόν τη λέξη “ταξική”. Υπήρξε η οργάνωση “Επαναστατική Αυτοάμυνα”, η οποία μάλιστα είχε κάνει πολύ δυνατά χτυπήματα, όπως για παράδειγμα η επίθεση με καλάσνικοφ εναντίον αστυνομικών των ΜΑΤ στη Χαριλάου Τρικούπη. Οι αναλυτές δεν μπορούν ακόμα να πουν ξεκάθαρα ότι έχουν να κάνουν με δύο διαφορετικές τρομοκρατικές οργανώσεις, και αναφέρομαι στην οργάνωση που είχε αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση στα ΜΑΤ πριν από μερικές εβδομάδες και σε αυτήν που πραγματοποίησε το χθεσινοβραδινό χτύπημα», λέει η Μίνα Καραμήτρου.

Οι αρχές εκτιμούν ότι μπορεί πίσω από την οργάνωση να «κρύβεται» ένα πρόσωπο από τα παλιά το οποίο να χρησιμοποιεί πρόσωπα από το σήμερα. 

Ένα ακόμα σενάριο που εξετάζεται είναι «επειδή το χτύπημα εκείνο στα ΜΑΤ ήταν ένα αποτυχημένο χτύπημα – δεν είχε εκραγεί, ευτυχώς, εκείνος ο μηχανισμός λόγω κάποιου προβλήματος στη συνδεσμολογία. Ανέλαβαν ως μία συγκεκριμένη οργάνωση το χτύπημα εκείνο ενδεχομένως να το αφήσουν πίσω τους και πλέον να δραστηριοποιούνται με το συγκεκριμένο όνομα με το οποίο δραστηριοποιήθηκαν και χθες το βράδυ».

Τι δήλωσε ο Παύλος Μαρινάκης

Την έκρηξη της βόμβας σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτηρίζοντας το περιστατικό σοβαρό και πώς ανήκει στο «βαρύ έγκλημα».

Μιλώντας στο OPEN είπε:

«Μας ανησυχεί το χτύπημα, έχουμε εμπιστοσύνη στην αστυνομία. Το περιστατικό είναι πολύ σοβαρό και ανήκει στο βαρύ έγκλημα», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.

Δείτε βίντεο:




Δείτε επίσης:

Σε επιφυλακή η ΕΛΑΣ μετά την έκρηξη βόμβας έξω από το Υπ. Εργασίας – Ζημιές μέχρι και στον 7ο όροφο!

Έκρηξη βόμβας κοντά στο Yπουργείο Εργασίας! Προηγήθηκε διπλό προειδοποιητικό τηλεφώνημα

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This