Δυναμικό το πανελλαδικό συλλαλητήριο των αγροτών στην Θεσσαλονίκη

Με πούλμαν, τρακτέρ και ΙΧ έφτασαν από όλη την Ελλάδα - Πέταξαν μήλα και κάστανα

Must Read

Πλήθος αγροτών έχει συγκεντρωθεί αυτή την ώρα στην ΔΕΘ της Θεσσαλονίκης καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη το μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο που είχαν προαναγγείλει εδώ και κάποιες μέρες.

Δείτε φωτογραφίες:

Από το πρωί, οι συνάδελφοί τους από την Θεσσαλία, την Στερεά Ελλάδα και άλλες περιοχές φτάνουν με κάθε μέσο στην συμπρωτεύουσα όπως με τρακτέρ, πούλμαν ακόμα και ιδιωτικά οχήματα. Από την Θεσσαλία η προσέλευση ήταν μεγάλη καθώς έφτασαν 20 λεωφορεία!

Η διαμαρτυρία ξεκίνησε με τους αγρότες να μπαίνουν στους χώρους της Agrotica με πορεία ενώ κρατούσαν πανό και φώναζαν συνθήματα. Στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας, κάποιοι πέταξαν κάστανα και μήλα στον δρόμο.

«Στέλνουμε ένα μήνυμα αγώνα, αποφασιστικότητας, κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων μας και ενότητας, καλώντας όλα τα μπλόκα της χώρας να συναντηθούμε την Τρίτη στη Λάρισα για να λάβουμε από κοινού αποφάσεις έτσι ώστε να είναι πιο αποτελεσματικός ο αγώνας μας. Να πιέσουμε την κυβέρνηση για να ικανοποιήσει τα αιτήματά επιβίωσης που έχουμε», δήλωσε ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ).

Σχετικά με τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός είπε πως πρόκειται για «ψίχουλα» και τόνισε «δεν απαντάνε στο βασικό πρόβλημα επιβίωσης που έχουμε θέσει, δε μας δίνουν τη δυνατότητα και την προοπτική να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε, να μένουμε στα χωριά μας και να δουλεύουμε στα χωράφια μας».

Την τρίτη οι αγρότες που έχουν βγει στους δρόμους αναμένεται να κάνουν μια νέα σύσκεψη στη Νίκαια ώστε να αποφασίσουν για τις επόμενες κινήσεις τους.

Στο μεταξύ, να αξιολογήσουν τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση κάλεσε τους αγρότες στο πλαίσιο ημερίδας, ο υπουργός Αγροτικός Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης τονίζοντας ότι θα συνεχιστεί ο διάλογος.




Δείτε επίσης:

Συνεχίζουν τον αγώνα οι αγρότες με το πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This