Οργή στην Μητρόπολη Κερκύρας για τα fake news με ΑμεΑ: «Απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα»

Δείτε ολόκληρο το βίντεο - Πρόκειται για άνθρωπο, που βοηθάει καθημερινά στον Ιερό Ναό, εξηγούν

Must Read

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει σε ολόκληρη τη χώρα το βίντεο που ανήρτησε αρχικά μέσω του λογαριασμού του στο Facebook ο αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Ελληνικά Hoaxes, Δ. Αλικάκος, στο οποίο εμφανίζεται ο Μητροπολίτης Νεκτάριος να δίνει εντολή να απομακρυνθεί ΑΜΕΑ κατά τη διάρκεια του Εσπερινού την παραμονή της εορτής του Αγίου Σπυρίδωνα.

Την εν λόγω ανάρτηση μετέδωσαν αργότερα και μεγάλες ιστοσελίδες, αλλά και λογαριασμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι κάτι που έγινε σήμερα, κόβοντας μάλιστα το βίντεο στο σημείο όπου ο Γεράσιμος Μ., άτομο με αναπηρία, οδηγείται εντός του Ιερού και δεν απομακρύνεται από την Εκκλησία ή τους ιερείς. Στα ρεπορτάζ που κυκλοφορούν από χθες προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι «ο Μητροπολίτης Κερκύρας έδωσε εντολή να διώξουν ΑμεΑ που ήθελε την ευχή του». Μάλιστα, παρατίθεται και η ανάρτηση που έκανε ο αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Ελληνικά Hoaxes:

«Προσέξτε αυτή τη σκηνή. Ο Μητροπολίτης Κερκύρας Νεκτάριος δίνει εντολή να απομακρύνουν το παιδί με ειδικές ανάγκες που θέλει να πάρει την ευχή του. Την εντολή εκτελεί το δεξί του χέρι, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητρόπολης π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός. Γνωστός στους εκκλησιαστικούς κύκλους και πολυγραφότατος με τα γνωστά «αγάπη στον πλησίον» κλπ. Θλίψη και ντροπή. (Σημ.: Το τυπικό θέλει πρώτα να παίρνουν ευχή οι ιερείς, μοναχοί κλπ, και ύστερα οι λαϊκοί. Το άτομο ΑΜΕΑ (νοητική υστέρηση) έπρεπε να μην απομακρυνθεί. Να πάρει πρώτο την ευχή και όχι τελευταίο, όπως φαίνεται στο τέλος της διαδικασίας, διότι σύμφωνα με τον Ιησού: “οι καθαροί τῇ καρδίᾳ… αὐτῶν ἐστιν ἡ βασιλεία τῶν οὐρανῶν”)».

Οργή στη Μητρόπολη Κέρκυρας

Σύμφωνα με το corfupress.com, στους κύκλους της τοπικής Εκκλησίας επικρατεί οργή, καθώς εκτιμούν πως πρόκειται για χτύπημα κατά του κ.κ. Νεκτάριου λόγω της θέσης που έχει πάρει δημόσια, σχετικά με το νομοσχέδιο για το γάμο των ομοφύλων ζευγαριών.

Κάνουν σαφές πως ο άνθρωπος που στο απόσπασμα που δημοσιοποιήθηκε εμφανίζεται να εκδιώχνεται, στην πραγματικότητα είναι ένας νέος που βρίσκεται συνεχώς στους κόλπους της Εκκλησίας και ειδικότερα του Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνα βοηθά στις θείες λειτουργίες και τις άλλες εκδηλώσεις. Ως εκ τούτου, άπαντες στο Ναό τον γνωρίζουν, όπως και ο ίδιος ο Μητροπολίτης.

Μάλιστα, εξηγούν πως απόδειξη αποτελεί η συνέχεια του βίντεο, που δείχνει τον Γεράσιμο να οδηγείται εντός του Ιερού όπου συνήθως βοηθά, προκειμένου να τηρηθεί το τελετουργικό, ενώ στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή της Θείας Λειτουργίας δεν δίνεται ευλογία στους πιστούς αλλά έχει να κάνει με την τιμή που αποδίδουν οι κληρικοί του νομού στο Ιερό Σκήνωμα του Αγίου Σπυρίδωνος.

«Απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα»

Σε δήλωσή του στο CorfuPress.com ο Αρχιερατικός Επίτροπος π. Μουρτζανός καταγγέλλει τα δημοσιεύματα ως fake news από συγκεκριμένους κύκλους.

«Το βίντεο είναι fake news. Μετά από μήνες, κάποιοι ξέθαψαν αποσπασματικά κομμάτι βίντεο από τον Εσπερινό της εορτής του Αγίου. Ο νέος που απεικονίζεται στο βίντεο, δέχθηκε την υπόδειξη να πάει στο μέσα στο Ιερό προκειμένου να βοηθήσει, όπως κάνει συνήθως, και το οποίο θα διακρινόταν απολύτως αν άφηναν να δημοσιευτεί και το αμέσως επόμενο κομμάτι του βίντεο. Δεν είναι τυχαία η χρονική στιγμή που “ανακαλύφθηκε” το εν λόγω απόσπασμα. Είναι απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα του Μητροπολίτη, για τις απόψεις που εκφράζει το τελευταίο διάστημα σχετικά με το νομοσχέδιο για το γάμο των ομοφυλοφίλων», ανέφερε ο Αρχιερατικός Επίτροπος π. Μουρτζανός.

Δείτε ολόκληρο το βίντεο όπως το μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΙΟΝΙΑΝ (από το 2΄40΄΄)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This