Παγώνη για απογευματινά χειρουργεία: «Δεν μπορείς να βάλεις μια νοσοκόμα να δουλέψει πρωί-βράδυ»

Τα σχόλια της προέδρου της ΕΙΝΑΠ για ιλαρά και στρεπτόκοκκο

Must Read

Καμπανάκι κινδύνου χτυπούν οι ειδικοί, μετά τους διαδοχικούς θανάτους ασθενών, από στρεπτόκοκκο. Νωρίτερα σήμερα το πρωί, ένας νέος άνθρωπος στην Λάρισα, άφησε την τελευταία του πνοή, από σηψαιμία, καθώς ήταν δύο μήνες άρρωστος και οι γιατροί δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι είχε. Την ίδια ώρα, σε κατάσταση σοκ παραμένει και το Διδυμότειχο, από τον θάνατο του 9χρονου κοριτσιού, που «χτυπήθηκε» από επιθετικό στρεπτόκοκκο και βαριά πνευμονία.

Μιλώντας νωρίτερα σήμερα το πρωί, σε τηλεοπτική εκπομπή, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, έκανε αναφορά στην ιλαρά, στον στρεπτόκοκκο και στα απογευματινά χειρουργεία, τονίζοντας πως πολλά παιδιά κατά την περίοδο της πανδημίας δεν έκαναν τη δεύτερη δόση του εμβολίου, την οποία πρέπει να μην αμελούν.

«Η ιλαρά είναι σε μεγάλη έξαρση σε άλλες χώρες, όπως οι ΗΠΑ, ενώ είναι εξαιρετικά μεταδοτική ιογενής ασθένεια», εξήγησε αρχικά και συνέχισε: «Τα πρώτα συμπτώματα είναι πυρετός και εξανθήματα και είναι πιο μεταδοτική και από την Covid-19. Πρέπει να κάνουν το εμβόλιο και οι μικροί και οι μεγάλοι».

«Το παιδί φαίνεται πως ήταν κάποιες μέρες αδιάθετο»

Η ίδια αναφέρθηκε και στο σοκαριστικό περιστατικό του Διδυμότειχου, εξηγώντας πως δεν γνωρίζουν οι γιατροί πόσες μέρες νοσούσε το άτυχο κοριτσάκι.

«Αν το παιδί πει ‘δεν μπορώ να καταπιώ’, πρέπει να πάει κατευθείαν στον γιατρό για τεστ και να ξεκινήσει αμέσως η αντιβίωση. Οι επιπλοκές του στρεπτόκοκκου γίνονται όταν δεν ξεκινήσει άμεσα η αγωγή», είπε και εξήγησε πως η 9χρονη, της οποίας το ιστορικό δεν είναι γνωστό, «φαίνεται πως ήταν κάποιες μέρες αδιάθετη».

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ αναφέρθηκε και στα απογευματινά χειρουργεία στο ΕΣΥ, αλλά και για την ενημέρωση που τους έκανε ο Υπουργός Υγείας μιλώντας τους για δύο στόχους. Αφενός τη μείωση της λίστας των χειρουργείων, αφετέρου την αύξηση των χαμηλών μισθών των γιατρών. «Δεν φτάνει ο κόσμος, δεν μπορείς να βάλεις μια νοσοκόμα να δουλέψει και πρωί και βράδυ», κατέληξε η Ματίνα Παγώνη, σημειώνοντας πως ήδη τα πρωινά χειρουργεία φτάνουν μέχρι το απόγευμα.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This