Εξεταστική: Διακοπή εργασιών ζητούν οι συγγενείς – Αντιδρούν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ

Must Read

Τη διακοπή των εργασιών της Εξεταστικής για το έγκλημα των Τεμπών και την επανεκκίνησή τους όταν τελειώσει το ανακριτικό της έργο η τακτική δικαιοσύνη, έχουν ζητήσει 29 συγγενείς θυμάτων με εξώδικο που απέστειλαν στην Επιτροπή, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Εστία».

Το αίτημα υποστήριξαν ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Αριστερά, αλλά απορρίφθηκε από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ. «Να συνεχίσει τις εργασίες της η Επιτροπή γιατί πραγματικά θα βοηθήσει», ανέφερε ο εισηγητής της ΝΔ Λάζαρος Τσαβδαρίδης απορρίπτοντας το αίτημα των συγγενών των θυμάτων. «Θέλετε να χαϊδέψετε τα αυτιά των συγγενών», είπε απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση, ενώ σημείωσε ότι «οι συγγενείς μπορούν να ζητούν ότι θέλουν».

Αντίθετα ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κόκκαλης εκτίμησε ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η ανακριτική διαδικασία από την τακτική δικαιοσύνη και στη συνέχεια να επανεκκινήσουν οι συνεδριάσεις της Επιτροπής. Πρόσθεσε δε ότι πρέπει να κληθούν μάρτυρες όπως ο πρόεδρος των μηχανοδηγών Κώστας Γενιδούνιας και πρ. πρόεδρος του ΟΣΕ Κώστας Σπηλιόπουλος.

Σε παρόμοιο κλίμα με τη ΝΔ η Μιλένα Αποστολάκη του ΠΑΣΟΚ πρότεινε να συνεχιστούν οι εργασίες της Επιτροπής να εξεταστούν 6 μάρτυρες (Κατσιούλης, Γενιδούνιας, Σπηλιόπουλος, Παπαγεωργίου, Φαλάρας κ.α.) και εάν τότε δεν έχει ολοκληρωθεί η ανακριτική διαδικασία, να διακοπούν οι εργασίες της Επιτροπής.

Ο εισηγητής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος είπε «να συνεχίσει τις εργασίες της» η Εξεταστική διότι «δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πότε θα ολοκληρωθεί η ανακριτική διαδικασία».

Υπάρχει ο κίνδυνος να χαθεί η αξιοπιστία της Εξεταστικής, προειδοποίησε η Πέτη Πέρκα από τη Νέα Αριστερά.

«Δεν θα βοηθήσει τους συγγενείς των θυμάτων η διακοπή της Εξεταστικής», σημείωσε από την Ελληνική Λύση ο Παύλος Σαράκης, επικαλούμενος τους διακριτούς ρόλους πολιτικής και Δικαιοσύνης. «Λάθος το προσεγγίζουν» οι συγγενείς, πρόσθεσε εκφράζοντας τον σεβασμό του στους συγγενείς.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This