Σε θέσεις μάχης στις Εθνικές τα τρακτέρ: Αντίστροφη μέτρηση για το περιβόητο ραντεβού με τον Μητσοτάκη

Τα μπερδεύουν στο Μαξίμου. Άλλα λέει ο Μαρινάκης, άλλα ο Βορίδης. Οι αγρότες συνεδριάζουν στη Σίνδο για τη σύνθεση της Επιτροπής που θα δει τον πρωθυπουργό

Must Read

Η κοροϊδία πάει «σύννεφο» στο κυβερνητικό επιτελείο με τον Μητσοτάκη να εμφανίζεται εκτεθειμένος για άλλη μια φορά αναφορικά με τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους των αγροτών, και τους υπουργούς του να τα μπερδεύουν… 

Συγκεκριμένα, ο Μαρινάκης ανακοίνωσε ότι ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί την ερχόμενη  Δευτέρα με τους αγρότες, αλλά Βορίδης και Μαξίμου λένε ότι θα γίνει άλλη μέρα το ραντεβού! Ο εμπαιγμός από την κυβέρνηση Μητσοτάκη προς τους αγρότες δεν έχει τέλος, καθώς χθες το μεσημέρι ανακοινώθηκε ότι θα έχουν συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ το βράδυ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπονόησε άλλες ημερομηνίες. Σήμερα, Παρασκευή 9/2, αναμένεται να ορίσουν οι αγρότες στη Σίνδο της Θεσσαλονίκης την επιτροπή που θα συναντήσει τον πρωθυπουργό, με την κυβέρνηση να ζητά η αντιπροσωπεία να απαρτίζεται από αγρότες από όλη τη χώρα. Παράλληλα, οι αγρότες αναμένεται να κλείσουν σήμερα από τις 16:00 και για τέσσερις ώρες τα σύνορα Φλώρινας – Βόρειας Μακεδονίας, με αποκλεισμό κυρίως των διερχομένων φορτηγών, ενώ τα τρακτέρ παραμένουν στα μπλόκα αναμένοντας τα αποτελέσματα της συνάντησης.

 

 

 

 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σε συνέντευξή του δήλωσε ότι η συνάντηση των εκπροσώπων των αγροτών με τον Πρωθυπουργό, θα μπορούσε να γίνει από τη Δευτέρα απόγευμα ή την Τρίτη μέχρι το μεσημέρι, γιατί ο πρωθυπουργός γυρίζει το μεσημέρι της Δευτέρας από ταξίδι στο εξωτερικό. «Ανοιχτοί δρόμοι, σημαίνει ανοιχτός διάλογος» τόνισε ο κ. Μαρινάκης και πρόσθεσε «εμείς δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την παρακώλυση των συγκοινωνιών και την παρεμπόδιση στη διέλευση των πολιτών. Θεωρούμε ότι δεν θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο». Επεσήμανε πως «ό,τι προβλέπεται από το νόμο εφαρμόζεται. Τελεία και παύλα. Δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα». Επιπλέον σημείωσε ότι «είμαστε σε μια καλή διαδικασία διαλόγου. Αναμένουμε από τους αγρότες, τους εκπροσώπους τους, δηλαδή, ποιοι είναι αυτοί που θα έρθουν και ποιους εκπροσωπούν. Να ξέρουμε δηλαδή με ποιους θα συνομιλήσει ο πρωθυπουργός. Θα ακούσουμε αυτά τα οποία θέλουνε, το λέμε ότι δεν υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια, όμως, μπορούμε να συζητήσουμε για κάποιες διευκολύνσεις, για παράδειγμα στον τρόπο που θα δοθεί η επιστροφή για τρίτη χρονιά του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο και τα αιτήματα που αφορούν στις παράνομες ελληνοποιήσεις προϊόντων που γίνεται μια πολύ μεγάλη μάχη από την κυβέρνηση». «Αντιλαμβανόμαστε ότι είναι μια πολύ δύσκολη συγκυρία λόγω και του Daniel, όμως τα λεφτά είναι συγκεκριμένα πρώτον και δεύτερον, προφανώς αντίστοιχα αιτήματα έχουν και άλλες κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες. Έχουμε αποδείξει ότι έχουμε δώσει πολλά περισσότερα από ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις χωρίς να χρεώνουμε τον Έλληνα φορολογούμενο και τις επόμενες γενιές, ενώ ταυτόχρονα μειώνουμε το χρέος, αυξάνουμε το εισόδημα. Κανείς δεν πανηγυρίζει, τόσες κρίσεις έχουμε ζήσει. Αλλά είμαι σίγουρος ότι αυτή η σχέση εμπιστοσύνης που υπάρχει παρά τις κάποιες εντάσεις στη συγκεκριμένη περίπτωση με τους πολίτες και εν προκειμένω με τους αγρότες, θα είναι το εχέγγυο για μια έκβαση καλή» υποστήριξε. 

 

 

 

Ο υπουργός Επικρατείας Mάκης Βορίδης δήλωσε: «είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο, προϋπόθεση οι ανοικτοί δρόμοι δεν θέλουμε παρακώλυση συγκοινωνιών – δεν είμαι ο κατάλληλος άνθρωπος να συζητήσω τις τεχνικές λεπτομέρειες , όλοι θέλουμε να βρούμε λύσεις και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό το ποτήρι είναι μισογεμάτο, όλοι θέλουμε να βρούμε λύσεις».

 

 

 

Ακόμα ο κ. Βορίδης ανέφερε ότι «είναι η συγκεκριμένη κυβέρνηση, η οποία έχει φτιάξει το πιο αποτελεσματικό νομοθετικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση των παράνομων ελληνοποιήσεων. Σε πολύ μεγάλο βαθμό η τιμή του γάλακτος, η οποία έχει αυξηθεί πολύ, οφείλεται στο γεγονός ότι αντιμετωπίσαμε αποτελεσματικά τις παράνομες ελληνοποιήσεις στο γάλα φτιάχνοντας αυτό το ποινικό και διοικητικό πλαίσιο. Δεν σταματάει εκεί. Έχει πολλά πράγματα, γιατί είναι πολλά και περίπλοκα. Το μέλι είναι ένα μεγάλο ζήτημα. Οι πατάτες είναι ένα μεγάλο ζήτημα. Υπάρχουν λοιπόν προϊόντα όπου τα πράγματα είναι αρκετά πιο σύνθετα και πιο δύσκολα και χρειάζονται αν θέλετε και μια τεχνολογική πορεία, αλλά όπου το κάναμε αυτό αποτελεσματικά και το κάναμε στο γάλα γιατί αυτό μας ενδιέφερε κυρίως για την προστασία της φέτας, εκεί είδατε ότι υπήρξαν πολύ σημαντικές βελτιώσεις και αυτή η κυβέρνηση έχει δείξει δείγματα γραφής για το ζήτημα αυτό».

 

Διαβάστε ακόμα:

Ο Βορίδης διαψεύδει τα περί συνάντησης Μητσοτάκη με αγρότες αυτή τη Δευτέρα 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This