Μ. Παγώνη: «Ιλαρά και στρεπτόκοκκος σε έξαρση, οι γονείς να καλούν τον παιδίατρο για οδηγίες»

«Επειδή είχαμε αρκετούς θανάτους στα μικρά παιδιά, οι μητέρες έχουν πανικοβληθεί»

Must Read

Προβληματισμό στις υγειονομικές Αρχές έχει προκαλέσει η έξαρση της ιλαράς και του στρεπτόκοκκου, με τα περιστατικά να πολλαπλασιάζονται με φρενήρεις ρυθμούς. Όπως εξηγούν οι ειδικοί, η πανδημία έχει προκαλέσει «ρήγμα» στη συλλογική ανοσία του πληθυσμού.

«Έχουμε και εδώ αρκετά κρούσματα ιλαράς. Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι στο εξωτερικό δεν περίμεναν ότι θα είχαν τέτοια έξαρση, γιατί ιλαρά είχαμε να δούμε πάρα πολλά χρόνια, κι ο ΠΟΥ απάντησε ότι με τα στατιστικά στοιχεία τα οποία έχουν στα χέρια τους φανερώνεται ότι τα χρόνια της πανδημίας δεν είχαν γίνει οι εμβολιασμοί στα παιδιά ή είχαν γίνει κατά το ήμισυ», είπε αρχικά, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, ενώ στην συνέχεια έκανε λόγο και για τον κορωνοϊό:

«Ήταν οι γιορτές Δεκεμβρίου και είχαμε πει ότι μετά τις γιορτές θα είναι μια βδομάδα ακόμα και θα έχουμε ύφεση. Υπάρχουν τα κρούσματα κορωνοϊού αλλά είναι νορμάλ η κατάσταση και δεν είναι η έξαρση που ήταν μετά τις γιορτές. Αυτό θα συνεχιστεί, ο κορωνοϊός είναι εδώ. Μην ξεχνάτε ότι έχουμε και χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού».

«Επειδή είχαμε αρκετούς θανάτους στα μικρά παιδιά, οι μητέρες έχουν πανικοβληθεί»

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ έκανε αναφορά και στον στρεπτόκοκκο, δεδομένων των αλλεπάλληλων περιστατικών που έχουν καταγραφεί στην χώρα το τελευταίο διάστημα.

«Όλη την Ελλάδα την έχει πιάσει φοβία με τον στρεπτόκοκκο και λογικό είναι γιατί είναι πολλά… Επειδή είχαμε αρκετούς θανάτους στα μικρά παιδιά, οι μητέρες έχουν πανικοβληθεί και είναι λογικό», είπε και συνέχισε:

«Ωστόσο δεν χρειάζεται πανικός, αν γίνει έγκαιρη διάγνωση και μπει σε θεραπεία, δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει τις επιπλοκές δηλαδή πνευμονία, εγκεφαλίτιδα κλπ. Οι μητέρες πρέπει να ξέρουν ότι μόλις το παιδάκι ξεκινήσει και περιγράψει ότι πονάει ο λαιμός του γιατί κάνει φαρυγγοαμυγδαλίτιδα, παίρνεις τηλέφωνο τον παιδίατρο, του λες την κλινική εικόνα του παιδιού, δίνει οδηγίες, κάνει το strep test και αμέσως μπαίνει σε θεραπεία».

Τέλος, η Ματίνα Παγώνη επεσήμανε πως επειδή ο στρεπτόκοκκος είναι σε μεγάλη έξαρση, πρέπει και οι ενήλικες που έχουν υποκείμενα νοσήματα, να πάνε στον γιατρό. «Να μπορέσει να βγάλει τη διάγνωση και να σταματήσει η εξέλιξη της νόσου», κατέληξε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This