Ορίστηκε η επιτροπή των αγροτών που θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό

Συνεχίζεται ο αγώνας των αγροτών με μπλόκα και άλλες κινητοποιήσεις

Must Read

Ολοκληρώθηκε λίγο νωρίτερα η πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών που είχε ξεκινήσει από το πρωί στη Σίνδο Θεσσαλονίκης με σκοπό να αποφασιστεί η επιτροπή που θα μεταβεί την Τρίτη στην Αθήνα για την συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή αποτελείται από 15 άτομα τα οποία εκπροσωπούν διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας όπου υπάρχουν κινητοποιήσεις από τους αγρότες.

Συγκεκριμένα, στην επιτροπή συμμετέχουν 6 αγρότες από την Μακεδονία, 6 από τη Θεσσαλία, 1 από την Στερεά Ελλάδα και 1 από την Πελοπόννησο.




Παράλληλα, αποφασίστηκε να μην κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι την Τρίτη αλλά να συνεχίζουν τους συμβολικούς αποκλεισμούς δρόμων.

 

Οι σημερινές κινητοποιήσεις

Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν σήμερα οι αγρότες έχοντας στραμμένο το βλέμμα τους στην επερχόμενη συνάντηση με τον πρωθυπουργό η οποία θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου και όχι την Δευτέρα όπως είχε ανακοινωθεί χθες!

Δείτε βίντεο:




Από το πρωί στην Σίνδο Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται πανελλαδική σύσκεψη προκειμένου να αποφασιστεί η επιτροπή που θα πάει στην Αθήνα.

Δείτε φωτογραφίες από την σύσκεψη:

Η συνάντηση με τον Αυγενάκη 

Συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης είχαν νωρίτερα σήμερα το πρωί οι αγρότες στο μπλόκο της Βοιωτίας.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης έσπευσε να αναλύσει το πακέτο μέτρων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός.

«Ο διάλογος είναι το καλύτερο συστατικό της επιτυχίας, μέσα από τη συζήτηση πάντοτε λύνονται τα προβληματα. Βρέθηκα στο μπλόκο της Λιβαδειάς, μίλησα με αγρότες, εκπροσώπους συνδικαλιστικών οργάνων, δημάρχους και αντιπεριφερειάρχες για κεντρικά και τοπικά ζητήματα. Ανανεώσαμε το ραντεβού μας για μετά τη συνάντηση του συντονοστικού των αγροτών με τον πρωθυπυοργό. Εμείς θα μιλήσουμε και με τους τοπικούς αγρότες γιατί υπάρχουν κι άλλα ζητήματα. Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός στέκονται στο πλευρό των αγροτών βρίσκοντας λύσεις με αξιοπιστία, μεθοδικοτητα και σοβαρότητα», ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Αυγενάκης.

Δείτε βίντεο:




Οι σημερινές κινητοποιήσεις

Αγρότες της δυτικής Μακεδονίας έκλεισαν το τελωνείο Νίκης, στη Φλώρινα.




 

Σήμερα αγρότες έκλεισαν ορισμένους δρόμους στον Τύρναβο.

Νωρίτερα, σε συμβολικό δίωρο αποκλεισμό του τελωνείου Κιλκίς που εδρεύει στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Μεταλλικού επί του αυτοκινητοδρόμου Θεσσαλονίκης-Δοϊράνης, προχώρησαν από τις 10.20 το πρωί αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής, παρατάσσοντας τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους οχήματα έβαλαν φρένο στη διέλευση φορτηγών οχημάτων και τον εκτελωνισμό εμπορευμάτων.

«Η σημερινή μας κινητοποίηση είναι συμβολικού χαρακτήρα και αυτό που θέλουμε να πετύχουμε είναι επιτέλους να μας ακούσουν οι κυβερνώντες και να ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματά μας», επισημαίνει μιλώντας στο ΑΠΕ ο αντιπρόεδρος του Αγροκτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Κιλκίς, Δημήτρης Βαφειάδης.

Ο ίδιος προσθέτει: «επιτέλους πρέπει να γίνει ένας εθνικός στρατηγικός σχεδιασμός για τον πρωτογενή τομέα στην χώρα μας, τον οποίο θα ακολουθούν όλοι οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι της χώρας τωρινοί και επόμενοι, ώστε να πάψουν έτσι οι αποσπασματικού τύπου κινήσεις και ενέργειες που λειτουργούν τελικά ως ασπιρίνη στα συσσωρευμένα μας προβλήματα. Δεν είμαστε ζητιάνοι, αυτό που θέλουμε είναι να καταστούμε βιώσιμοι και να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε την ελληνική γη, παράγοντας ποιοτικά και ασφαλή τρόφιμα για τους Έλληνες καταναλωτές, στηρίζοντας την ελληνική ύπαιθρο που βαίνει προς ερημοποίηση».

Σύμφωνα με πληροφορίες από το τελωνείο, από αυτό καθημερινά περνούν 30-40 φορτηγά οχήματα που μεταφέρουν εμπορεύματα προς εξαγωγή και περί τα 20-30 κάνουν εισαγωγές από τρίτες χώρες.

Μετά τις 6 σήμερα το απόγευμα, οι αγρότες στον κόμβο του Πλατύκαμπου θα μπουν με τα τρακτέρ στην Λάρισα και αναμένεται να μείνουν όλη τη νύχτα στην κεντρική πλατεία.

Δείτε επίσης:

Συνεδριάζουν οι αγρότες – Την Τρίτη τελικά η συνάντηση τους με τον πρωθυπουργό

Σε θέσεις μάχης στις Εθνικές τα τρακτέρ: Αντίστροφη μέτρηση για το περιβόητο ραντεβού με τον Μητσοτάκη

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This