Συνεδριάζουν οι αγρότες – Την Τρίτη τελικά η συνάντηση τους με τον πρωθυπουργό

Παραμένουν στα μπλόκα και αποφασίζουν την επιτροπή που θα μεταβεί στην Αθήνα

Must Read

Την ερχόμενη Τρίτη (και 13!) θα γίνει τελικά η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αγρότες!

Σύμφωνα με τον διευθυντή του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού, η αλλαγή στην συνάντηση συνέβη επειδή την Δευτέρα θα επιστρέψει ο πρωθυπουργός από το Βελιγράδι.

Αυτή την πληροφορία σχετικά με το ταξίδι του κ. Μητσοτάκη δεν την γνώριζαν χθες στο επιτελείο του και προέκυψε ξαφνικά; Όπως φαίνεται, η κοροϊδία και ο εμπαιγμός της κυβέρνησης προς τους αγρότες συνεχίζεται!

Τι λέει το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο Δημήτρης Τσιόδρας ανέφερε σχετικά με την συνάντηση.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με εκπροσώπους αγροτών την Τρίτη το πρωί στις 12 στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς τη Δευτέρα επιστρέφει από το Βελιγράδι».

Και πρόσθεσε:

«Ο πρωθυπουργός έχει δείξει ότι είναι πάντα ανοιχτός στον διάλογο, αναμένεται η γνωστοποίηση από πλευράς των αγροτών των 10 εκπροσώπων που θα προσέλθουν στη συνάντηση».

Δείτε βίντεο:




Ο κ Τσιόδρας υποβάθμισε τις κινητοποιήσεις των αγροτών λέγοντας «δεν μπορεί το δικαίωμα μιας ομάδας στη διαμαρτυρία να είναι σε βάρος των δικαιωμάτων άλλων ομάδων. Πρέπει οι δρόμοι να είναι ανοιχτοί, η κυβέρνηση είναι ανοιχτή στον διάλογο».

Τέλος σχετικά με τα αιτήματα των αγροτών ανέφερε:

«Τα δημοσιονομικά περιθώρια δεν είναι απεριόριστα, σε μέσο μακροπρόθεσμο επίπεδο μπορούν να εξεταστούν ζητήματα τα οποία αφορούν τους αγρότες πέραν όσων έχουν ανακοινωθεί – και δεν είναι λίγα- αναφέρομαι στις μειώσεις των ΦΠΑ για τα αγροτικά λιπάσματα και ζωοτροφές στα αγροτικά μηχανήματα κλπ».

Αποφασίζουν την επιτροπή

Από τις 11 το πρωί συνεδριάζουν στη Σίνδο οι αγρότες προκειμένου να αποφασίσουν την επιτροπή που θα κάτσει στο τραπέζι με τον πρωθυπουργό.

Οι αγρότες έχουν τονίσει πως θέλουν λύσεις από τον πρωθυπουργό και όχι απλά να τους ακούσει.

«Όλα είναι ανοιχτά, εμείς συνεχίζουμε τις δράσεις μας κι ανάλογα από τα αποτελέσματα της συνάντησης θα φανεί αν θα βρεθούμε με τα τρακτέρ μας στην Αθήνα», έχει τονίσει ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ, Ρίζος Μαρούδας, τονίζοντας πως:«Είμαστε στην τελική ευθεία μιας μεγάλης κινητοποίησης που μας ένωσε όλους. Μέχρι τη συνάντηση καλούμε όλους τους συναδέλφους μας να βγουν στα μπλόκα και να στείλουμε ακόμα ένα μήνυμα στην κυβέρνηση».




Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις

Στο μεταξύ, οι κινητοποιήσεις των αγροτών καλά κρατούν. 

Σε συμβολικό δίωρο αποκλεισμό του τελωνείου Κιλκίς που εδρεύει στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Μεταλλικού επί του αυτοκινητοδρόμου Θεσσαλονίκης-Δοϊράνης, προχώρησαν από τις 10.20 το πρωί αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής. Παρατάσσοντας τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους οχήματα έβαλαν φρένο στη διέλευση φορτηγών οχημάτων και τον εκτελωνισμό εμπορευμάτων.

Δείτε επίσης:

Σε θέσεις μάχης στις Εθνικές τα τρακτέρ: Αντίστροφη μέτρηση για το περιβόητο ραντεβού με τον Μητσοτάκη

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This