Στη «φάκα» δύο μέλη της εγκληματικής οργάνωσης «Lions»

Πώς η Αστυνομία συνέλαβε δύο επικίνδυνους Αλβανούς

Must Read

Η τραυματισμένη από πυρά όπλου γυναίκα από την Αλβανία και η μεταφορά της στο νοσοκομείο έγινε αφορμή για να ξεκινήσει μια αστυνομική έρευνα που οδήγησε στον δράστη, ο οποίος ήταν ο σύζυγός της και μέλος της διαβόητης συμμορίας «Lions».

  • Από τη
    Νάντια Αλεξίου

Μαζί με τον σύζυγο συνελήφθη ένας ακόμα Αλβανός, ο οποίος είναι και αυτός μέλος της συγκεκριμένης αλβανικής εγκληματικής ομάδας. Οι δυο τους φέρεται ότι έχουν σπείρει σφαίρες και τρόμο σε αρκετές περιπτώσεις.

Αναλυτικά, το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας η γυναίκα από την Αλβανία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου παραμένει σε σοβαρή κατάσταση. Από το υγειονομικό προσωπικό ενημερώθηκε η Ασφάλεια και σχηματίσθηκε δικογραφία. Κατά την εξέταση της υπόθεσης, ως δράστης ταυτοποιήθηκε ο Αλβανός σύζυγος, που συνελήφθη και κατηγορείται από κοινού με τον ομοεθνή του και άλλα άτομα, τα οποία δεν έχουν ταυτοποιηθεί, για διάπραξη σοβαρών ποινικών αδικημάτων. Η δικογραφία που σχηματίστηκε τους αποδίδει κατηγορίες για συμμετοχή σε συμμορία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, διακεκριμένη οπλοκατοχή και οπλοχρησία, καθώς επίσης φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Αναφορικά με τη δράση των Αλβανών μελών των «Lions» προέκυψε ότι οι δύο συλληφθέντες, μαζί με τουλάχιστον πέντε ομοεθνείς τους, στις 21/1 ακινητοποίησαν αυτοκίνητο στην οδό Λένορμαν, στην περιοχή του Κολωνού, στο οποίο επέβαιναν τέσσερα άτομα και ένα ανήλικο. Επιτέθηκαν στον οδηγό με γροθιές και κλοτσιές, ενώ του κατάφεραν χτύπημα με τη λαβή όπλου στο πρόσωπο κι ένας εκ των συνεργών πυροβόλησε εναντίον τους, χωρίς να τους τραυματίσει.

Επίσης, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες σε ένοπλο επεισόδιο στις 9/1, σε επιχείρηση εστίασης στην περιοχή των Πατησίων. Εκεί, οι δράστες πυροβόλησαν τουλάχιστον επτά φορές προς το κατάστημα, προκαλώντας φθορές. Επιπλέον, οργανωμένοι σε συμμορία, περίπου 15 ομοεθνείς του συλληφθέντος τον περασμένο Ιούλιο (22/7) στην περιοχή των Αχαρνών πυροβόλησαν, τραυματίζοντας έναν 20χρονο στο πόδι. Από το σημείο της επίθεσης περισυλλέχθηκε κάλυκας, ο οποίος, από την εργαστηριακή εξέταση, προέκυψε ότι πυροδοτήθηκε από το κατασχεμένο όπλο που κατείχαν οι δύο συλληφθέντες Αλβανοί.
Οι ίδιοι ταυτοποιήθηκαν και σε άλλο ένοπλο επεισόδιο στην περιοχή των Αχαρνών (14/6). Στο σημείο είχε περισυλλεγεί κάλυκας και προέκυψε από την εργαστηριακή εξέταση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών ότι είχε πυροδοτηθεί από όπλο των δύο Αλβανών της συμμορίας «Lions».

Σε τέσσερα σπίτια και στα οχήματα των Αλβανών, σε περιοχές του Κολωνού και της Νίκαιας, κατασχέθηκαν 3.460 ευρώ, τρία πιστόλια, 68 φυσίγγια, δύο γεμιστήρες, σιγαστήρας και κινητό τηλέφωνο. Σε έρευνα σε μία από τις οικίες συνελήφθη 65χρονος, κατηγορούμενος για οπλοκατοχή, για τον οποίο ωστόσο δεν προέκυψε εμπλοκή στη δράση της συμμορίας. Οι συλληφθέντες με δικογραφία της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Κολωνού, παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα, ενώ οι έρευνες για την ταυτοποίηση και τη σύλληψη των υπόλοιπων συνεργών τους και μελών της συμμορίας συνεχίζονται.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This