Μαφιόζικη εκτέλεση Γιαλιά: Άριστα προετοιμασμένοι οι δράστες – Τον «έφαγαν» μέσα σε 30 δευτερόλεπτα και διέφυγαν από χωματόδρομο

Στο ευρύτερο περιβάλλον του 60χρονου επιχειρηματία και στις επαφές του στην Αλβανία εστιάζονται οι έρευνες των Αρχών

Must Read

Με τις Αρχές να έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών της μαφιόζικης δολοφονίας του επιχειρηματία Χρήστου Γιαλιά, οι έρευνές τους εστιάζουν στις δραστηριότητες που είχε αναπτύξει το τελευταίο διάστημα.

Όσον αφορά στην εκτέλεσή του, οι δράστες φαίνεται πως παρακολουθούσαν για αρκετές μέρες την ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας Αττικής και είχαν εντοπίσει βολικά δρομολόγια που θα τους επέτρεπαν να φύγουν από το σημείο του χτυπήματος χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του MEGA, από τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. προκύπτει ότι οι δράστες είχαν προχωρήσει στην χαρτογράφηση της έκτασης κοντά στο σπίτι του στόχου τους και είχαν διαλέξει χωματόδρομους για την ανεμπόδιστη διαφυγή τους μέσα από το βουνό.

Μάλιστα, είχαν επιλέξει ένα «τυφλό» σημείο για να στήσουν καρτέρι θανάτου στον 60χρονο επιχειρηματία, τον οποίο και εκτέλεσαν πυροβολόντας τον με δεκάδες σφαίρες μέσα σε μόλις 30 δευτερόλεπτα. Όσον αφορά στον οδηγό της μοτοσικλέτας στην οποία επέβαιναν οι δύο δράστες, φαίνεται να είναι «της δουλειάς», καθώς κατάφερε να αποφύγει να τον «πιάσουν» κάμερες ασφαλείας. Θυμίζουμε πως πριν φύγουν από το σημείο της εκτέλεσης, οι δράστες εξαφάνισαν τα ίχνη τους, πετώντας το Καλάσνικοφ που χρησιμοποίησαν μέσα στο αυτοκίνητο του επιχειρηματία, το οποίο και πυρπόλησαν.

Έρευνες στο ευρύτερο περιβάλλον του επιχειρηματία

Στο ευρύτερο περιβάλλον του 60χρονου επιχειρηματία αναζητούν, πλέον, οι αρχές τους δράστες που τον δολοφόνησαν εν ψυχρώ, εκτελώντας, πιθανότατα, κάποιο συμβόλαιο θανάτου.

Οι επαγγελματίες δολοφόνοι φαίνεται να γνώριζαν πως ο Χρήστος Γιαλιάς είχε μετατρέψει το σπίτι του σε «φρούριο», οπότε φρόντισαν να τού στήσουν καρτέρι θανάτου στο μοναδικό σημείο της διαδρομής από το γραφείο του μέχρι το σπίτι που δεν υπάρχουν κάμερες. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής ενδείξεις, οι δύο τους παραμόνευαν το θύμα τους κρυμμένοι μέσα στην πυκνή βλάστηση. Όταν το αυτοκίνητο του επιχειρηματία πλησίασε στο σημείο που είχαν στήσει ενέδρα, εκμεταλλευόμενοι το σκοτάδι τον προσέγγισαν και του επιτέθηκαν εν κινήσει, «γαζώνοντάς» τον με δεκάδες σφαίρες.

Στο μεταξύ, όσο περνούν οι ώρες, οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών απομακρύνονται όλο και περισσότερο από το ενδεχόμενο στο συγκεκριμένο συμβόλαιο θανάτου να υπάρχει διασύνδεση με άτομα της λεγόμενης «Greek Mafia» και προσανατολίζονται στις επαφές που είχε αναπτύξει το θύμα στην γειτονική Αλβανία. Ταυτόχρονα, παρότι στο «κάδρο» των ερευνών μπαίνουν οι επαγγελματικές του δραστηριότητες, το ενδεχόμενο πίσω από το φονικό να βρίσκεται κάποιο άτομο με το οποίο ο Χρήστος Γιαλιάς είχε συνεργαστεί στο άμεσο παρελθόν, δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες και οι έρευνες εστιάζονται στο ευρύτερο περιβάλλον του πασίγνωστου επιχειρηματία.

Έχοντας πέσει θύμα ληστείας πριν από τρία περίπου χρόνια, ο Χρήστος Γιαλιάς είχε πάρει μια σειρά από μέτρα ασφαλείας, με κάμερες και φράχτες στο σπίτι όπου έμενε και με άτομα επιφορτισμένα με την ασφάλειά του, τόσο μέσα στο ακίνητο, όσο και έξω από αυτό. Όλως περιέργως, το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης, όταν οι δολοφόνοι τον πλησίασαν με τη μηχανή τους και τον εκτέλεσαν στη μέση του δρόμου, ήταν ολομόναχος…

Νομικά θα κινηθεί η οικογένεια του επιχειρηματία κατά γυναίκας που εμφανίζεται ως πρώην σύντροφός του

Νομικά ετοιμάζεται να κινηθεί η οικογένεια του Χρήστου Γιαλιά, κατά της γυναίκας που υποστηρίζει ότι είναι πρώην σύντροφός του, με τον συνήγορο της οικογένειας, Αλέξη Κούγια, να αναφέρει πως, στην περίπτωση που αυτή «τολμήσει να αναφερθεί στα παιδιά του θύματος, θα ενεργοποιηθεί σε βάρος της η αυτόφωρη διαδικασία».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του γραφείου του δικηγόρου:

«Εντολή των τριών παιδιών του Χρήστου Γιαλιά και της συντρόφου του, με την οποία απέκτησε το 4ο παιδί του, την 4χρονη κόρη του, προς τον κ. Κούγια είναι να στραφεί άμεσα εναντίον μίας Αλβανίδας, η οποία εμφανίζεται σε τηλεοπτικές εκπομπές ως δήθεν σύντροφος επί δύο χρόνια του αείμνηστου Γιαλιά και να την μηνύσει για συκοφαντική δυσφήμιση όλων των νόμιμων απογόνων του και να την ενάγει, καταθέτοντας αγωγή για αποζημίωση των νόμιμων συγγενών του, λόγω αυτής της καθημερινής προσβολής της μνήμης του.

Όλα όσα αναφέρει, σύμφωνα με τους συγγενείς του αείμνηστου Γιαλιά, η δήθεν καθημερινή σύντροφός του είναι όλα αποκυήματα της φαντασίας της. Οι κωμικού περιεχομένου εμφανίσεις της, με τους λυγμούς, τις λιποθυμίες και τις τάσεις αυτοκτονίας έχουν εξαντλήσει κάθε περιθώριο υπομονής στους συγγενείς του αείμνηστου θύματος και με την αμέσως επόμενη κίνησή της, ειδικά αν τολμήσει να αναφερθεί στα παιδιά του θύματος, θα ενεργοποιηθεί σε βάρος της η αυτόφωρη διαδικασία.

Ο Χρήστος Γιαλιάς μαζί με τα παιδιά του και την μητέρα της 4χρονης κόρης του εργαζόντουσαν από 15 έως 20 ώρες καθημερινά στον ίδιο χώρο, στον οποίο ουδέποτε είχε εμφανιστεί η συγκεκριμένη Αλβανίδα, δήθεν σύντροφος του αείμνηστου Χρήστου Γιαλιά και πιθανότατα το συγκεκριμένο πρόσωπο ήταν στο προσωπικό του περιβάλλον, χωρίς καμία άλλη κοινωνική συμμετοχή. Αυτές οι υπερβολικές αντιδράσεις δημιουργούν υποψίες στην οικογένεια για το τί ακριβώς έχει συμβεί και θα ζητήσουν από την ΥΔΕΖΗ να διερευνήσει πολύ σοβαρά το κοινωνικό της περιβάλλον, ώστε να διερευνηθεί κάθε πτυχή, με απόλυτο στόχο τη διαλεύκανση του εγκλήματος και την αποκάλυψη των δραστών».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This