Αυτός είναι ο 76χρονος Αιγύπτιος που σκόρπισε τον θάνατο – Εργαζόταν 36 χρόνια για την οικογένεια Καρνέση!

Συντετριμμένη έξω από τη ναυτιλιακή η Δέσποινα Καρνέση

Must Read

Μια πρωτοφανή οικογενειακή τραγωδία βιώνει εδώ και λίγες ώρες η ιδιοκτήτρια της ναυτιλιακής εταιρεία «European Navigation», Δέσποινα Καρνέση η οποία μέσα σε λίγα λεπτά έχασε την αδερφή της, Μαρία και τον άντρα της, Αντώνη Βλασάκη.

Η ηλικιωμένη γυναίκα γλίτωσε από θαύμα από τον 76χρονο Αιγύπτιο πρώην υπάλληλο της οικογένειας για 36 συναπτά έτη,  περισσότερο γνωστός με το όνομά «Άρης», ο οποίος μπούκαρε το πρωί στο κτίριο της εταιρείας στην Γλυφάδα σπέρνοντας τον θάνατο πριν βάλει τέλος στην ζωή του.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ο δράστης ο οποίος έδωσε τέλος στη ζωή του ήταν ουσιαστικά μέλος της οικογένειας Καρνέση καθώς εργαζόταν γι’αυτούς πολλές δεκαετίες. Απολάμβανε την απόλυτη εμπιστοσύνη των μελών 75χρονος και είχε πρόσβαση και στις πολυτελείς οικίες που διαθέτουν.

Ο ηλικιωμένος απολύθηκε και φαίνεται πως αυτό όπλισε το χέρι του.

Δείτε τον 76χρονο:

Στο σημείο της τραγωδίας η Δέσποινα Καρνέση

Η Δέσποινα Καρνέση έζησε δραματικές στιγμές καθώς βρισκόταν στο γραφείο της την στιγμή που άκουσε τους πυροβολισμούς, δεν γνώριζε τι συνέβαινε και κρύφτηκε προκειμένου να γλιτώσει.

Στη συνέχεια, κατάφερε να βγει έξω από το κτίριο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο καθώς είχε υποστεί ένα ισχυρό σοκ.

Ωστόσο, νωρίς το απόγευμα βρέθηκε έξω από τη ναυτιλιακή εταιρεία συντετριμμένη και σε κακή ψυχολογική κατάσταση. 

Δίπλα της βρίσκονται συγγενείς και υπάλληλοι της εταιρείας οι οποίοι προσπαθούν να βοηθήσουν την γυναίκα να ξεπεράσει την δυσάρεστη κατάσταση που βιώνει.

Δείτε βίντεο:




Το χρονικό της φρίκης 

Το πρωί της Δευτέρας ο δράστης μπήκε ανενόχλητος στη ναυτιλιακή ενώ κρατούσε στα χέρια του καλυμμένη μια καραμπίνα. Στο όχημά του είχε αφήσει και ένα ριβόλβερ, όπως διαπιστώθηκε στην πορεία. Αφού ανέβηκε στον ημιώροφο άρχισε να πυροβολεί. Αφού σκότωσε τον CEO και γαμπρό της Μαρίας Καρνέση, Αντώνη Βλασάκη, ο Αιγύπτιος σκότωσε και τον πρώην καπετάνιο Ηλία Κουκουλάρη, ο οποίος επιχείρησε να τον εμποδίσει και να του πάρει το όπλο από τα χέρια. Έπειτα, ανέβηκε στον δεύτερο όροφο, αποφασισμένος να σκοτώσει την αδερφή του εφοπλιστή Σπύρου Καρνέση. Η ίδια είχε ακούσει τους πυροβολισμούς και κλειδώθηκε στο γραφείο της, ωστόσο ο Αιγύπτιος έσπασε την πόρτα και μπήκε μέσα. Πυροβόλησε εν ψυχρώ την Μαρία Καρνέση στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να χάσει ακαριαία τη ζωή της.

H εφοπλίστρια Μαρία Καρνέση

 

Ο CEO και γαμπρός της Καρνέση, Αντώνης Βλασάκης

Μετά από την είσοδο των ΕΚΑΜ στο κτήριο, διαπιστώθηκε ότι ο δράστης είχε κατέβει στο υπόγειο και είχε δώσει τέλος στη ζωή του μετά το μακελειό.

Ο πρώην καπετάνιος Ηλίας Κουκουλάρης

«Τώρα θα δεις τι θα γίνει»




Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο μακελάρης, ήταν αποφασισμένος να προκαλέσει λουτρό αίματος εκτελώντας τα «αφεντικά». «Ήρθα να ξεκαθαρίσω τα πράγματα. Τώρα θα δεις τι θα γίνει, θα τους σκοτώσω όλους και θα αυτοκτονήσω» φέρεται να είπε σε συναδέλφους του την ώρα που έμπαινε στη ναυτιλιακή εταιρεία ένοπλος.

Κίνητρο του όπως όλα δείχνουν ήταν η εκδίκηση. Ο 76χρονος Αιγύπτιος που εργαζόταν για περισσότερα από 30 χρόνια στην οικογένεια Καρνέση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Μαρία Καρνέση, η οποία είχε κόντρα με τον αδερφό της, φέρεται να προχώρησε σε απολύσεις. Ανάμεσα στα άτομα που απολύθηκαν ήταν και ο 76χρονος.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ αναφέρει:

«Σήμερα, Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 10:11, ενημερώθηκε το κέντρο της Άμεσης Δράσης, από υπάλληλο ναυτιλιακής εταιρείας στη Γλυφάδα, ο οποίος βρισκόταν εντός των εγκαταστάσεων, για περιστατικό με πυροβολισμούς.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικοί του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, της Άμεσης Δράσης, της Ο.Π.Κ.Ε., της Τροχαίας καθώς και της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ενώ στο σημείο προσήλθε ομάδα της Ε.Κ.Α.Μ. και διαπραγματευτής της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αστυνομικοί απέκλεισαν την περιοχή γύρω από την εταιρεία και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, εντός του κτηρίου, κατά τη διάρκεια της οποίας απεγκλωβίστηκαν δύο εργαζόμενες της εταιρείας.

Όπως διαπιστώθηκε, 76χρονος άνδρας, πρώην εργαζόμενος, εισήλθε στο κτήριο και, έχοντας στην κατοχή του καραμπίνα, πυροβόλησε τραυματίζοντας θανάσιμα τρία άτομα, τα οποία βρίσκονταν στον πρώτο όροφο του κτηρίου.

Ακολούθως, ο 76χρονος εντοπίστηκε θανάσιμα τραυματισμένος σε αποθήκη του υπογείου των εγκαταστάσεων. Δίπλα του βρέθηκε η καραμπίνα που έφερε.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα με το οποίο είχε μεταβεί στην εταιρεία ο δράστης, βρέθηκε ένα περίστροφο»

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Τι αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες




Αυτόπτες μάρτυρες τονίζουν: «Ήμασταν στα γραφεία μας, όταν ακούσαμε πυροβολισμούς. Πρόκειται για ένα παλιό υπάλληλο της εταιρείας, ο οποίος έχει απολυθεί. Προφανώς ήθελε να εκδικηθεί τα αφεντικά. Χτύπησε στοχευμένα τα αφεντικά, ενώ φώναζε σε όλους τους άλλους να φύγουν. Δεν ήθελε να χτυπήσει κάποιον άλλον από εμάς».

Σε ανακοίνωσή της για το περιστατικό η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, κ. Δημογλίδου αναφέρει: «Η επίθεση του δράστη είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό τριών ατόμων μεταξύ των οποίων και η ιδιοκτήτρια της εταιρείας. Ο δράστης ο οποίος εργαζόταν για την οικογένεια βρέθηκε νεκρός σε άλλο χώρο από τους τρεις νεκρούς της εταιρεία». Και προσθέτει: «Δίπλα του βρέθηκε το όπλο της έκνομης ενέργειάς του και μάλλον είχε αυτοπυροβοληθεί στο κεφάλι. Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες εργάζονται σύμφωνα με την Ποινική Δικονομία για την πλήρη διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης».

Γλυφάδα: Συγκλονίζει ο γαμπρός του καπετάνιου που σκότωσε ο Αιγύπτιος: «Τον χτύπησε πισώπλατα»

Σοκαρισμένοι έφταναν έξω από το κτίριο επί της οδού Αρτεμησίου συγγενείς και φίλοι των θυμάτων και των εργαζομένων αγωνιώντας να μάθουν τα νέα για τους δικούς τους ανθρώπους. Δυστυχώς, για κάποιους τα νέα δεν ήταν ευχάριστα με αποτέλεσμα να «λυγίσουν».

Όπως ανέφερε συντετριμμένος ο γαμπρός του καπετάνιου, ο  76χρονος μπήκε στο γραφείο του Αντώνη Βλασάκη και έβγαλε την καραμπίνα. Εκεί βρισκόταν ο Ηλίας Κουκουλάρης ο οποίος πετάχτηκε να του αρπάξει το όπλο. Όμως, ο δράστης έβγαλε ένα πιστόλι και τον πυροβόλησε!

Δείτε βίντεο:

Η κόρη του νεκρού καπετάνιου, εμφανώς σοκαρισμένη είπε ότι έμαθε την επίθεση από τις ειδήσεις.  Στη συνέχεια, η ίδια καλούσε τους υπαλλήλους να μάθει τι έγινε αλλά είχαν βγει όλοι έξω και ήρθε στην εταιρεία να δει τι συμβαίνει.

Όπως είπε η νεαρή κοπέλα εργάζεται και η ίδια στην εταιρεία αλλά ήταν εκτός λόγω αναρρωτικής άδειας.

Θρήνος επικρατεί σε ολόκληρη την οικογένεια του καπετάνιου. «Αυτό που μας συνέβη δεν το φαντάζεται ο ανθρώπινος νους. Έχουμε χάσει τη ζωή μας! Τι να σας πω; Τώρα με πήρε ο γαμπρός μου. Δε μπορώ να το σκεφτώ, δε μπορώ να το βάλω στο μυαλό μου» λέει στο newsit.gr η γυναίκα του Ηλία Κουκουλάρη.

Συγκλονιστικές οι μαρτυρίες των υπαλλήλων της ναυτιλιακής: «Μπήκε με καραμπίνα και ρεβόλβερ, ήθελε να χτυπήσει τα αφεντικά»

Σοκαριστικές και αποκαλυπτικές είναι οι μαρτυρίες υπαλλήλων της ναυτιλιακής εταιρείας.

Ένας υπάλληλος της εταιρείας είδε τον αλλοδαπό να μπαίνει στο κτίριο καθώς αναγνώρισε το όχημά του και στη συνέχεια άκουσε τους πυροβολισμούς. Ο ίδιος υποστήριξε πως ο 76χρονος είναι συνταξιούχος και δεν έχει απολυθεί.

Πιο συγκεκριμένα, είπε: «Εγώ ήμουν στο ισόγειο, ό,τι έγινε ήταν στον δεύτερο όροφο. Άκουσα τους δύο πρώτους πυροβολισμούς, πήγα προς τη σκάλα και είδα  δύο παιδιά που κατέβαιναν και έλεγαν ”είναι ο Άρης με όπλο και πυροβολεί!”. Τον είδα να μπαίνει στην εταιρεία γιατί είμαι κοντά στην είσοδο. Γνωρίζω το αυτοκίνητο γιατί είμαστε χρόνια υπάλληλοι και οι δύο εδώ. Εγώ ξέρω ότι είναι συνταξιούχος, δεν ξέρω αν απολύθηκε».

Δείτε βίντεο:




 

Όπως αναφέρει μία ακόμα υπάλληλος, ο ένοπλος ήθελε να εκδικηθεί «τα αφεντικά» όπως τόνισε και δεν είχε πρόθεση να χτυπήσει υπαλλήλους. Μπήκε στο κτίριο όχι με ένα αλλά με δύο όπλα, την κυνηγετική καραμπίνα και ένα ρεβόλβερ. Η υπάλληλος μπήκε κάτω από το γραφείο της προκειμένου να σωθεί.

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Ήμασταν στα γραφεία μας και ακούσαμε πυροβολισμούς, δεν ξέραμε τι έγινε. Πρόκειται για έναν παλιό υπάλληλο της εταιρείας, Αιγύπτιο στην καταγωγή, ο οποίος έχει απολυθεί εδώ και καιρό.

Προφανώς ήθελε να εκδικηθεί τα αφεντικά. Φώναζε σε όλους να φύγουν. Δεν ήθελε να χτυπήσει κάποιον άλλο από εμάς. Μόνο τα αφεντικά. Οπότε χτύπησε στοχευμένα αυτούς. Πυροβόλησε τα δύο αφεντικά και έναν υπάλληλο που τον πλησίασε προσπαθώντας να τον ηρεμήσει.

Μπήκε με μια κοντόκαννη καραμπίνα επαναληπτική και ένα revolver. Όταν μπήκε στην εταιρεία δεν είχε προτεταμένο το όπλο του, κρατούσε ένα σάκο. Ημουν στον όροφό μου, είχα κρυφτεί κάτω από το γραφείο μου μέχρι να μπουν οι αστυνομικοί και να μας βγάλουν όλους έξω». 

Δείτε τι είπε η υπάλληλος:

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This