ΕΚΠΑ: Διοικητικοί υπάλληλοι και φοιτητές «χάκαραν» τον server για να μην γίνει η τηλεξεταστική!

«Τα εκβιαστικά μέτρα (...) που πάνε ενάντια στις συλλογικές μας αποφάσεις και υπονομεύουν τον αγώνα μας και τις καταλήψεις μας, δε θα περάσουν», αναφέρουν σχετικά οι φοιτητικοί σύλλογοι

Must Read

Εκτός λειτουργίας για μία ώρα βρέθηκε ο server που υποστηρίζει το σύστημα τηλεξεταστικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), γεγονός που οδήγησε στην αναβολή των σημερινών εξετάσεων που θα πραγματοποιούνταν μέσω διαδικτύου.

Αυτό, ωστόσο, που προκαλεί εντύπωση, είναι το ότι τον server «έριξαν» διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ σε συνεργασία με φοιτητικούς συλλόγους, στο πλαίσιο της αντίδρασής τους στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. «Για μία ώρα έπεσε ο server του Πανεπιστημίου. Ότι σχετίζεται δηλαδή με το δίκτυο του Πανεπιστημίου Αθηνών ήταν εκτός. Είναι η αντίδραση στη διεξαγωγή των εξετάσεων, γιατί, ουσιαστικά, αυτή η λειτουργία έχει “ακυρώσει” τις κινητοποιήσεις των φοιτητών», ανέφερε σχετικά η Μαρίνα Ρήγου, καθηγήτρια ΜΜΕ στο ΕΚΠΑ.

Το ένα μετά το άλλο τα συστήματα των τμημάτων «έπεσαν», με την ευθύνη για το προσωρινό «μπλακάουτ» να αναλαμβάνουν διοικητικοί υπάλληλοι και φοιτητές του Πανεπιστημίου, ως αντίδραση στην προσπάθειά παράκαμψης τους- όπως λένε- μέσα από τις ηλεκτρονικές διαδικασίες. «Το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε, ήταν να βρεθούμε εδώ στην κεντρική διαχείριση δικτύου, μπλοκάροντας τις υπηρεσίες, ώστε να μην γίνουν- τουλάχιστον σήμερα- οι τηλεξεταστικές», είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Αντωνίου, μέλος της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

«Οι φοιτητικοί σύλλογοι από κοινού με το Σύλλογο Διοικητικών Υπαλλήλων του ΕΚΠΑ πραγματοποίησαν παρέμβαση στο “κλειδί” του ΕΚΠΑ, με σκοπό το μπλοκάρισμα της τηλεξεταστικής! Τα εκβιαστικά μέτρα υπουργείου, πρυτανείας και τμήματος, που πάνε ενάντια στις συλλογικές μας αποφάσεις και υπονομεύουν τον αγώνα μας και τις καταλήψεις μας, δε θα περάσουν! Όχι στην τηλεξεταστική, όχι στους εκβιασμούς», ανέφεραν χαρακτηριστικά στα social media.

Σημειώνεται ότι από το «χακάρισμα» του server τέθηκε εκτός λειτουργίας το κεντρικό σύστημα ταυτοποίησης, χωρίς το οποίο δεν μπορεί να γίνει η τηλεξέταση.

*φωτο αρχείου

  • Δείτε το ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This