Έξι προτάσεις για τη στεγαστική κρίση

Η Εθνική Ομοσπονδία Δανειοληπτών ζητά από την κυβέρνηση ουσιαστικές παρεμβάσεις και όχι ημίμετρα

Must Read

Με τον πρωθυπουργό να διαπιστώνει… μόλις την περασμένη Παρασκευή τη στεγαστική κρίση που σοβεί στη χώρα, ανακοινώνοντας ημίμετρα από το βήμα της Βουλής, πληθαίνουν οι φορείς που ζητούν από την Πολιτεία ουσιαστικές παρεμβάσεις.

Η Εθνική Ομοσπονδία Δανειοληπτών κατέθεσε εκ νέου σειρά προτάσεων, σημειώνοντας ότι «είναι ένα κοινωνικό πρόβλημα που θα δημιουργήσει αγνώστου βαθμού εντάσεις κοινωνικές και οικονομικές, στρεβλώσεις και παρενέργειες». Κατά την οργάνωση, σε αυτό οδηγούν οι εξής παράγοντες: α) «Οι δεκάδες χιλιάδες πλειστηριασμοί που διενεργούν οι κερδοσκόποι funds-servicers, εταιρίες που έχουν μετοχικό κεφάλαιο 1 ευρώ. Οι εταιρίες αυτές έχουν υφαρπάξει δεκάδες χιλιάδες κατοικίες με πλειστηριασμούς.

β) Το ανεξέλεγκτο φαινόμενο του Airbnb

γ) Το καθεστώς της golden visa. Αλλοδαποί -κάθε καρυδιάς καρύδι-, πολλοί από αυτούς με ποινικά μητρώα, φυγάδες από τις χώρες προέλευσής τους, αγόρασαν αντί πινακίου φακής, με 250.000 €, σπίτια, για να αποκτήσουν διαμέσου της Ελλάδος ελευθερία κινήσεως στην Ευρωπαϊκή Ένωση»

Η Εθνική Ομοσπονδία Δανειοληπτών υπενθυμίζει ότι κοινοποίησε δεκάδες εξώδικες επώνυμες καταγγελίες στις αρμόδιες εισαγγελικές και δικαστικές Αρχές, αλλά και στους βουλευτές όλων των παρατάξεων της παρούσας και της απελθούσας Βουλής, και εισέπραξε τη μέγιστη αδιαφορία και αδράνεια.

Προτείνει, λοιπόν, τα εξής:

– Να καθιερωθεί πιστοποιητικό νομιμότητας των χρημάτων που θα κατατίθενται στους πλειστηριασμούς. Το πιστοποιητικό θα εκδίδεται από τα πιστωτικά ιδρύματα

-Να δημιουργηθεί εθνικό μητρώο με τα επίσημα στοιχεία των διευθυντών, εκπροσώπων, μετόχων και μεριδιούχων των funds και servicers

-Όσοι εκμεταλλεύονται πάνω από δύο ακίνητα με το σύστημα Αirbnb -βραχυχρόνιες μισθώσεις- να υπάγονται στο καθεστώς των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων. Να απαγορευτεί το Αirbnb στις κορεσμένες τουριστικά περιοχές, όπως οι Ρόδος, Κως, Κέρκυρα, Ηράκλειο Κρήτης (όπου επαγγελματίες και ειδικότητες αιχμής, όπως γιατροί και στρατιωτικοί, δεν βρίσκουν σπίτι για να διαμείνουν)

– Να αυξηθεί το όριο για την απονομή της golden visa. Τα ακίνητα στις πόλεις και τις κωμοπόλεις με πληθυσμό άνω των 25.000 κατοίκων θα πρέπει να έχουν αξία άνω του 1.000.000 €. Το ισχύον όριο των 250.000 € να περιοριστεί για πόλεις, κωμοπόλεις και χωριά μέχρι 25.000 κατοίκους

-Οι κατοικίες που αγοράστηκαν με το σύστημα golden visa να χρησιμοποιούνται μόνο για μακροχρόνια μίσθωση ή κατοικία

-Να υποχρεωθούν οι 4 συστημικές τράπεζες, που διασώθηκαν με τα χρήματα των φορολογούμενων πολιτών, να κάνουν πιο ελαστικά τα κριτήρια χορήγησης στεγαστικών δανείων

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This