Ποιος… εξαφάνισε την Σταυρούλα;

Must Read

Ραγδαίες είναι πλέον οι εξελίξεις στο θρίλερ εξαφάνισης της 53χρονης Σταυρούλας Γκουγκουλιά από την Κυψέλη, καθώς πλέον την υπόθεση ανέλαβε να εξιχνιάσει το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής.

Η εξέλιξη αυτή, που δρομολογήθηκε έπειτα από εισαγγελική εντολή, βάζει την υπόθεση σε άλλη βάση, καθώς κρίθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. πως οι ενδείξεις ότι η αγνοούμενη έχει πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας είναι πολλές. Αλλωστε αυτό πίστευαν και οι δικοί της άνθρωποι, όταν τον Αύγουστο του 2023 χάθηκαν τα ίχνη της και οι μέρες κυλούσαν χωρίς το παραμικρό ίχνος ζωής.

Μοναδικό πρόσωπο «κλειδί» παραμένει η συγκάτοικος της Σταυρούλας, καθώς είναι ο τελευταίος άνθρωπος που την είδε προτού εξαφανιστεί από το σπίτι όπου διέμεναν στην οδό Ευβοίας. Από την άλλη, το αρνητικό για την εξέλιξη των ερευνών είναι το γεγονός ότι, ενώ η Σταυρούλα εξαφανίστηκε στα τέλη Αυγούστου, η δήλωση για την εξαφάνιση έγινε πολύ αργότερα. Ετσι, οι έρευνες άρχισαν τον περασμένο Νοέμβριο, όταν είχε ήδη χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Την υπόθεση περιπλέκει μια μαρτυρία που είχε φτάσει στο «Φως στο Τούνελ», σύμφωνα με την οποία η 53χρονη συνομιλούσε μέσω διαδικτυακής εφαρμογής με άλλα άτομα και φέρεται ότι αναζητούσε τρόπο για να προμηθευτεί όπλο. Μάλιστα, στις συνομιλίες της εμφανιζόταν ως ψυχολόγος και χρησιμοποιούσε άλλο όνομα. Η συγκάτοικος της 53χρονης ανέφερε σχετικά πως δεν ξέρει γιατί έψαχνε όπλο και δεν γνωρίζει αν τελικά κατάφερε να βρει, ενώ μιλώντας στην εκπομπή είχε τονίσει: «Δεν θυμάμαι ακριβώς την ημερομηνία που έφυγε, γιατί κι εγώ στην αρχή νόμιζα ότι θα γυρνούσε. Νομίζω ήταν Τρίτη». Και πρόσθεσε πως τα χρήματα από τον προσωπικό της λογαριασμό τα είχε πάρει όλα με τη συγκατάθεσή της πριν εξαφανιστεί.




Η ίδια είχε αναφερθεί και σε φίλη της αγνοουμένης, μια νηπιαγωγό που είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας τον Σεπτέμβριο του 2022. Διέψευσε μάλιστα πως η 53χρονη είχε πάρει όλα της τα χρήματα και σκόπευε να πάει να μείνει με τη νηπιαγωγό. «Εγώ είχα το βιβλιάριο και δεν είδα κάτι. Εγώ διαχειριζόμουν τα χρήματά της και τον προσωπικό της λογαριασμό και τον κοινό μας. Δεν ισχύει κιόλας ότι ήθελε να φύγει με τη νηπιαγωγό και να πάνε να μείνουν αλλού. Ημασταν οικογένεια εμείς. Ψέματα λένε όσοι με κατηγορούν ότι είχα ενοχληθεί. Αν ήθελε η Σταυρούλα να φύγει, ας έφευγε» είχε πει η συγκάτοικος. Για την επίμαχη ημέρα η συγκάτοικος είχε πει πως η αγνοούμενη της είπε πως θα συναντούσε κάποιον Γιώργο που θα την έβαζε σε κάποια δουλειά. Την ύπαρξη αυτού του προσώπου όμως η ίδια την αμφισβητεί.




«Δεν υπήρχε κανένας Γιώργος που θα συναντούσε σε ραντεβού, απ’ ό,τι κατάλαβα. Εκείνη την ημέρα την άκουσα που μιλούσε στο τηλέφωνο και έλεγε: “Κύριε Γιώργο, έρχομαι στην πλατεία”. Μου είπε ότι ήταν ο υπεύθυνος για μια δουλειά που θα συζητούσε. Μου έλεγε τελευταία ότι είναι κουρασμένη και συζητούσε πολλές φορές για την ευθανασία. Μου είχε πει ότι στην Ελβετία και σε κάποιες άλλες χώρες, μετά τα 50, αν δεν είσαι καλά, αν έχεις κάποιο θέμα, μπορείς να το κάνεις. Δεν είχε όμως διασυνδέσεις για να βγάλει πλαστή ταυτότητα ή διαβατήριο και να φύγει». Μάλιστα, η συγκάτοικος της αγνοουμένης τόνισε: «Νομίζω το σκηνοθέτησε. Σκηνοθέτησε τα πάντα, σαν να ήθελε να μας τιμωρήσει όλους».




Σε κάθε περίπτωση, η έρευνα μπαίνει σε άλλη βάση και όλα τα στοιχεία και οι μαρτυρίες θα επανεξεταστούν από τα έμπειρα στελέχη του Ανθρωποκτονιών υπό το άγρυπνο βλέμμα του εισαγγελέα.

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This