Μπήκαν στην Αθήνα οι αγρότες με τα τρακτέρ – Κλειστοί οι δρόμοι στο κέντρο

Μεγάλη απόβαση των αγροτών στην Αθήνα την ώρα που η κυβέρνηση αρνείται να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους

Must Read

Δυναμικό «παρών» με εκατοντάδες τρακτέρ στην πρωτεύουσα δίνουν οι αγρότες, την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επιλέξει όπως φαίνεται να συγκρουστεί μετωπικά μαζί τους, αφού αρνείται να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους και δηλώνει ότι δεν έχει να δώσει κάτι περισσότερο.

Οι αγρότες με τα τρακτέρ τους έφτασαν στο κέντρο της Αθήνας, όπου το απόγευμα θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο διαμαρτυρία, στις 18:30 στην πλατεία Συντάγματος.




Στο πλαίσιο αυτό ο προϊστάμενος Θαλάμου Επιχειρήσεων Παρακολούθησης και Ελέγχου Κυκλοφορίας (ΘΕΠΕΚ), αστυνομικός υποδιευθυντής Θεοφάνης Αναγνώστου με δήλωσή του προτρέπει τους οδηγούς να αποφύγουν να μετακινηθούν στο κέντρο της Αθήνας ενώ, όπως επισήμανε, θα υπάρξουν κατά περίπτωση διακοπές και εκτροπές κυκλοφορίας, με σκοπό την καλύτερη διαχείριση της κίνησης.




Αναλυτικά η δήλωση του προϊσταμένου του ΘΕΠΕΚ: «Λόγω των τροχονομικών μέτρων που λαμβάνουμε σήμερα, με έμφαση στο κέντρο της Αθήνας, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους πολίτες να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στους κεντρικούς οδικούς άξονες και συγκεκριμένα περιμετρικά της πλατείας Ομονοίας και της πλατείας Συντάγματος, ιδίως μετά τη μία το μεσημέρι έως και την ολοκλήρωση των κινητοποιήσεων.

Όπως σας έχουμε ήδη ανακοινώσει, η κίνηση των αγροτών θα πραγματοποιηθεί μέσω της Λεωφόρου Κηφισού ώστε να εισέλθουν με τη συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων στη Λεωφόρο Αθηνών με προορισμό το Σύνταγμα.




Στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξουν κατά περίπτωση διακοπές και εκτροπές κυκλοφορίας, με σκοπό την καλύτερη διαχείριση της κίνησης.

Υπενθυμίζουμε ότι οι πολίτες σε περίπτωση ύπαρξης εξαιρετικού λόγου μετακίνησης μπορούν να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο της ‘Αμεσης Δράσης για τη λήψη οδηγιών».




 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Παράλληλα η ΕΛΑΣ προχωράει σε πρόσθετες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας καθώς σιγά σιγά αρχίζουν να καταφθάνουν και άλλα τράκτερ.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛΑΣ, αστυνόμο Β’ Κωνσταντία Δημογλίδου θα υπάρξουν πρόσθετες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον οδικό άξονα που περιλαμβάνει τις οδούς Δεληγιώργη, Πειραιώς, Σταδίου, Φιλελλήνων και Ξενοφώντος.

Αναλυτικά η δήλωση της κ. Δημογλίδου:

«Λόγω της κίνησης των αγροτών προς το κέντρο της Αθήνας, σας ενημερώνουμε ότι μέσα στην επόμενη ώρα η Τροχαία συμπληρωματικά θα εφαρμόσει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προκειμένου να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια τόσο η μετακίνηση των αγροτών όσο και η κίνηση των υπόλοιπων πολιτών στην περιοχή.

Ειδικότερα, θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μετά τη Λεωφόρο Αθηνών και στον οδικό άξονα που περιλαμβάνει τις οδούς Δεληγιώργη, Πειραιώς, Σταδίου, Φιλελλήνων και Ξενοφώντος.

Υπενθυμίζεται ότι εξακολουθούν να ισχύουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου.

Παρακαλούνται οι πολίτες να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στους ανωτέρω οδικούς άξονες μέχρι την ολοκλήρωση των κινητοποιήσεων».

Παράλληλα, αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι έρχονται από κάθε γωνιά της Ελλάδας με λεωφορεία και άλλα μέσα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναμένονται να φτάσουν στην Αθήνα περισσότερα από εξήντα λεωφορεία. Όπως είχε ανακοινώσει η ελληνική αστυνομία προκειμένου να μην υπάρξει επιπλέον επιβάρυνση της κυκλοφορίας έχει προγραμματισθεί τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν αγρότες να σταθμεύσουν στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Επιπλέον, σύμφωνα με το ΑΠΕ, κατέφτασαν το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά αγρότες από την Κρήτη για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο. Λόγω των μέτρων, αναμένεται να πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις και στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (Λεωφορεία – Τρόλεϊ).

Συγκεκριμένα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα εφαρμοστούν είναι οι εξής:

– Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας κατά μήκος του δρομολογίου που θα ακολουθήσουν τα αγροτικά οχήματα: Λεωφόρος Αθηνών, Αχιλλέως, πλατεία Καραϊσκάκη. Θα κινηθούν αντίθετα στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου να φθάσουν στο Σύνταγμα. Θα υπάρξει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας πέριξ της πλατείας Ομονοίας.

– Θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Αμαλίας, την οδό Πανεπιστημίου, τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και σε όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς.

– Η Βασιλίσσης Σοφίας θα διακοπεί από το ύψος της Βουλής και η κυκλοφορία στην κάθοδο θα γίνεται μέχρι και την οδό Σέκερη.

– Τα οχήματα που θα κινούνται στην οδό Ακαδημίας θα κατευθύνονται μόνο προς την άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας.

 

Δείτε επίσης:

Αντίστροφη μέτρηση για το συλλαλητήριο των αγροτών: Παρέλαση με τρακτέρ στην Αθήνα και παρκάρισμα στη Βουλή!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This