«Απόβαση» μελισσοκόμων, εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων και φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας

Must Read

Επιστροφή των τρακτέρ στα μπλόκα για τους αγρότες, την ώρα που μελισσοκόμοι, εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ και φοιτητές αναμένεται να βρεθούν στο Σύνταγμα.

Δυσπρόσιτο σήμερα το κέντρο της Αθήνας, καθώς «αγωνιστικό ραντεβού» στο Σύνταγμα δίνουν τόσο εκπρόσωποι των μελισσοκόμων, όσο και εργαζόμενοι των Δημόσιων Νοσοκομείων και φοιτητές, δύο 24ωρα μετά το δυναμικό παναγροτικό συλλαλητήριο. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης των μελισσοκόμων έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και το υπουργείο Μεταφορών για να εκθέσουν τα αιτήματά τους. Οι μελισσοκόμοι διεκδικούν παράταση στην πυροσβεστική διάταξη για να δουλεύουν μετά τις 10-11:00, εντατικούς ελέγχους στο ζήτημα των ελληνοποιήσεων και άμεσα λύσεις στα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν και αφορούν το κόστος παραγωγής, καθώς και την ανεπάρκεια ελέγχων κατά παράνομων εισαγωγών. Το ραντεβού έχει δοθεί για τις 8 το πρωί στο Σύνταγμα, ενώ στο πλαίσιο της κινητοποίησης έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις με τα εμπλεκόμενα υπουργεία (Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Προστασίας του Πολίτη, και Μεταφορών), προκειμένου να τους εκθέσουν τα αιτήματά τους, ενώ θα επιδώσουν σχετικό ψήφισμα στη Βουλή.

 

 

Τα αιτήματα των μελισσοκόμων 

  • «Eλληνοποιήσεις (Διοικητικά μέτρα για την πλήρη ιχνηλασιμότητα της πορείας του εισαγόμενου μελιού. Θεσμοθέτηση γυρεοσκοπικής εξέτασης ως εργαστηριακός έλεγχος).
    Κόστος παραγωγής (αποφορολόγηση καυσίμου, διατήρηση αφορολογήτου στο φορολογικό καθεστώς των αγροτών)
  • Άρση των περιοριστικών Πυροσβεστικών διατάξεων, που μας αφαιρούν το δικαίωμα στην εργασία
  • Άρση περιορισμών τοπικών Δασαρχών
  • Τοποθέτηση μελισσοσμηνών, όπως ορίζει ο νόμος 6238/1934
  • Επιδότηση επικονίασης
  • Πλήρη ένταξη στην ΚΑΠ και το πρασίνισμα
  • Αναμόρφωση ΕΛΓΑ και ολική αποζημίωση σε απολεσθέν ζωικό κεφάλαιο
  • Κίνηση μελισσοκομικών φορτηγών στο παράπλευρο οδικό δίκτυο»

 

 

Στο κέντρο της Αθήνας θα πραγματοποιήσουν πανελλαδική πανυγειονομική κινητοποίηση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ). Επίσης, θα πραγματοποιήσει στάση εργασίας στην Αττική από τις 8 π.μ. έως τις 3 μ.μ. και 24ωρη απεργία στην περιφέρεια με πανελλαδική συγκέντρωση στις 8.30 π.μ. στην πλατεία Μαβίλη, καθώς και «Πορεία Σωτηρίας της Δημόσιας Υγείας – Πρόνοιας– ΕΚΑΒ» προς το υπουργείο Υγείας. Στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια από φοιτητές και μαθητές για να διαδηλώσουν απέναντι στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στη χώρα.

Οι κρίσιμες αποφάσεις των αγροτών 

Σήμερα οι αγρότες αναμένεται να συνεδριάσουν ξανά στα μπλόκα για το μέλλον των κινητοποιήσεων. Το μεγαλειώδες συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν στο Σύνταγμα δεν κατάφερε να επηρεάσει τις αποφάσεις της κυβέρνησης, καθώς ξεκαθάρισε ρητά και κατηγορηματικά πως δεν υπάρχουν άλλα δημοσιονομικά περιθώρια τη δεδομένη χρονική στιγμή. Ωστόσο, οι αγρότες παραμένουν ανυποχώρητοι και θεωρούν πως αυτά που τους δίνει η κυβέρνηση δεν αρκούν για την επιβίωσή τους. Οι αγρότες θεωρούν πως έστειλαν το μήνυμά τους και στη συνέχεια έκαναν το δρομολόγιο της επιστροφής, ενώ από σήμερα θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις στις κατά τόπους συνελεύσεις για τα επόμενα βήματά τους. Στις σημερινές γενικές συνελεύσεις τους, αναμένεται να επανακαθορίσουν τη στάση τους ενώ δεν αποκλείουν περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, και θα εξετάσουν αν κριθεί αναγκαίο, το ενδεχόμενο να υπάρξει και νέο συλλαλητήριο στην Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αγρότες θα συνεχίσουν τους συμβολικούς αποκλεισμούς τουλάχιστον μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει στην Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες. 

 

Διαβάστε ακόμα:

Στο Σύνταγμα την Πέμπτη οι μελισσοκόμοι – Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας και επίδοση ψηφίσματος

Μετά τους αγρότες την Πέμπτη στην Αθήνα οι μελισσοκόμοι 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This