Στο Σύνταγμα την Πέμπτη οι μελισσοκόμοι – Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας και επίδοση ψηφίσματος

Έληξε ο «μήνας του μέλιτος» με την κυβέρνηση - Ζήτημα επιβίωσης για τον κλάδο

Must Read

Για τα προβλήματα του κλάδου και τα αιτήματά τους αναμένεται να διαδηλώσουν την Πέμπτη στην Αθήνα οι μελισσοκόμοι της χώρας. Το συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί για τις 8 το πρωί στο Σύνταγμα και θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Προστασίας του Πολίτη, και Μεταφορών.

Λίγες ώρες μετά το μεγαλειώδες συλλαλητήριο των αγροτών στην Αθήνα, έρχονται και οι μελισσοκόμοι στην πρωτεύουσα, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρότατα ζητήματα επιβίωσης. Οι λύσεις που διεκδικούν άμεσα αφορούν στο κόστος παραγωγής και την ανεπάρκεια ελέγχων κατά των παράνομων εισαγωγών μελιού.

 

Έχουν προγραμματίσει να επιδώσουν και σχετικό ψήφισμα στην Βουλή.

Μετά την διαμαρτυρία μεταφέροντας δεκάδες κυψέλες και μοιράζοντας χιλιάδες μερίδες μέλι για να αναδείξουν τα προβλήματα με κυριότερο ζήτημα των ελληνοποιήσεων μελιού από το εξωτερικό προχωρούν σε μαζική συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας.

Τα αιτήματα των μελισσοκόμων:

«Eλληνοποιήσεις (Διοικητικά μέτρα για την πλήρη ιχνηλασιμότητα της πορείας του εισαγόμενου μελιού. Θεσμοθέτηση γυρεοσκοπικής εξέτασης ως εργαστηριακός έλεγχος).
Κόστος παραγωγής (αποφορολόγηση καυσίμου, διατήρηση αφορολογήτου στο φορολογικό καθεστώς των αγροτών). Άρση των περιοριστικών Πυροσβεστικών διατάξεων, που μας αφαιρούν το δικαίωμα στην εργασία. Άρση περιορισμών τοπικών Δασαρχών. Τοποθέτηση μελισσοσμηνών, όπως ορίζει ο νόμος 6238/1934. Επιδότηση επικονίασης. Πλήρη ένταξη στην ΚΑΠ και το πρασίνισμα. Αναμόρφωση ΕΛΓΑ και ολική αποζημίωση σε απολεσθέν ζωικό κεφάλαιο. Κίνηση μελισσοκομικών φορτηγών στο παράπλευρο οδικό δίκτυο».

Οι μελισσοκόμοι της Αχαΐας έχουν δώσει ραντεβού στις 4 τα ξημερώματα στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο με αγροτικά αυτοκίνητα, φορτηγά και πούλμαν.

Όπως αναφέρει το Tempo24, στην συνέχεια το κομβόι θα κατευθυνθεί στο Ρίο. Εκεί θα συναντηθούν με τους μελισσοκόμους Αιτωλοακαρνανίας και Ηπείρου και όλοι μαζί θα κινηθούν προς τον Ισθμό.

Εκεί θα περιμένουν τους συνάδελφους τους από την υπόλοιπη Πελοπόννησο και με μεγάλη μηχανοκίνητη πορεία που θα φτάσουν στην Αθήνα.

 

Πηγή φωτό: Tempo24

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This