«Ξέφυγε» πάλι η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης!

Κοντά στα 2 ευρώ

Must Read

«Φωτιά» έχουν πάρει για μία ακόμα φορά οι τιμές στα καύσιμα, με την τιμή της απλής αμόλυβδης να «φλερτάρει» ξανά με τα 2 ευρώ το λίτρο. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται ραγδαία αύξηση, που σε πολλές περιπτώσεις φτάνει ακόμη και τα 12-15 λεπτά το λίτρο σε διάστημα μόλις 4 εβδομάδων.

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί πως αυτή η αύξηση δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση από την πορεία των διεθνών τιμών του πετρελαίου, με την τιμή του Brent να κινείται κοντά στα 82 δολάρια το βαρέλι (είχε αγγίξει τα 84 δολάρια στο τέλος Ιανουαρίου). Πέριξ αυτού του εύρους τιμών βρίσκεται από τις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου, με αποτέλεσμα να μη δικαιολογείται ούτε κάποια ετεροχρονισμένη επίπτωση. Με βάση τα στοιχεία από το Παρατηρητήριο Τιμών, η μέση τιμής της αμόλυβδης βενζίνης των 95 οκτανίων στο σύνολο της χώρας κινείται στα 1,902 ευρώ το λίτρο, ενώ έναν μήνα πριν ήταν στα 1,815 ευρώ το λίτρο, διαφορά 8,5 λεπτών το λίτρο, ενώ στην περιφέρεια (για παράδειγμα, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα) οι τιμές πλησιάζουν ήδη τα 2 ευρώ το λίτρο, κάτι που είχε να συμβεί αρκετούς μήνες. Για το diesel κίνησης η μέση τιμή διαμορφώνεται στα 1,742 ευρώ το λίτρο, ενώ στις 19 Ιανουαρίου ήταν στα 1,646 ευρώ το λίτρο, αύξηση 9,6 λεπτών το λίτρο. Την ίδια ώρα, το πετρέλαιο θέρμανσης έχει παρουσιάσει μικρότερη αύξηση (έχει παίξει ρόλο η μειωμένη ζήτηση λόγω του καλού καιρού, με τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες), με τη μέση τιμή να διαμορφώνεται στο 1,346 ευρώ λίτρο, ενώ πριν από έναν μήνα ήταν στο 1,288 ευρώ το λίτρο, διαφορά 5,8 λεπτών το λίτρο. Με άλλα λόγια, για την προμήθεια 500 λίτρων πετρελαίου, ένας καταναλωτής πρέπει να πληρώσει σήμερα 673 ευρώ, έναντι 644 ευρώ πριν από 30 ημέρες, δηλαδή 29 ευρώ περισσότερα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This