Προβληματισμός στη ναυτιλία: Σπανίζουν οι Έλληνες εργάτες!

Πολλές εταιρίες αναζητούν αξιωματικούς, πλοιάρχους ή πρώτους μηχανικούς, χωρίς αποτέλεσμα

Must Read

Οι ελλείψεις εργαζομένων και στον τομέα της ναυτιλίας βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης της υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Δόμνας Μιχαηλίδου με εκπροσώπους των θεσμικών φορέων της ναυτιλίας.

Η υπουργός μαζί με τον πρόεδρο της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιώς, Γεώργιο Αλεξανδράτο, την πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Μελίνα Τραυλού, τον πρόεδρο του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Γεώργιο Πατέρα, τον πρόεδρο της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων, Χαράλαμπο Σημαντώνη, τον πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, Διονύση Θεοδωράτο, τον πρόεδρο του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου, Κωνσταντίνο Τσαγκαρόπουλο, και εκπροσώπους της Ναυτιλιακής Λέσχης συζήτησε τις προοπτικές του κλάδου και τα προβλήματα εύρεσης ανθρώπινου δυναμικού στο ναυτικό επάγγελμα. Όπως τόνισε: «Στο υπουργείο έχουμε εντοπίσει ένα οξύμωρο: Ενώ η Ελλάδα είναι παγκόσμια ναυτιλιακή δύναμη, ακούω συχνά πως πολλές ναυτιλιακές εταιρίες αναζητούν αξιωματικούς, πλοιάρχους ή πρώτους μηχανικούς, χωρίς αποτέλεσμα. Το φαινόμενο αυτό είναι ακόμα πιο έντονο στην προσέλκυση κατώτερου πληρώματος, αν και η αμοιβή τους είναι σημαντικά μεγαλύτερη σε σχέση με την αμοιβή ενός ανειδίκευτου εργάτη στη στεριά. Η αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, δηλαδή της ασυμμετρίας μεταξύ προσφοράς και ζήτησης, βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα του υπουργείου Εργασίας. Μέσα από την υλοποίηση στοχευμένων προγραμμάτων κατάρτισης και επανακατάρτισης εργαζομένων και ανέργων, ώστε να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της αγοράς και θα εξασφαλίζουν καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας». Έμφαση από την υπουργό δόθηκε και στην ψηφιακή εφαρμογή myNAT, που παρουσιάστηκε πρόσφατα, χάρη στην οποία οι ναυτικοί θα έχουν από εδώ και στο εξής αναλυτική πρόσβαση στον ασφαλιστικό τους βίο από το κινητό τους. Οπως είπε: «Το myNAT θα βελτιώσει την καθημερινότητα των ναυτικών συνδέοντάς τους σε πραγματικό χρόνο με το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο (ΝΑΤ)». 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This