Η Eκκλησία Κρήτης απαγόρευσε τις βαπτίσεις όταν οι νονοί έχουν κάνει πολιτικό γάμο

Η αναδοχή νεοφωτίστων από αναδόχους εγγάμους, οι οποίοι δεν έχουν τελέσει θρησκευτικό γάμο αλλά μόνο πολιτικό, απαγορεύεται παντελώς

Must Read

Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης εξέδωσε εγκύκλιο με ημερομηνία 9 Φεβρουαρίου, η οποία θέτει περιορισμούς στην τέλεση του μυστηρίου της βάπτισης. Θα πραγματοποιείται κατόπιν έγκρισης από την Αρχιεπισκοπή Κρήτης ή την οικεία Μητρόπολη.

Επιπλέον, στα απαιτούμενα δικαιολογητικά περιλαμβάνεται υπεύθυνη δήλωση, στην οποία θα αναφέρεται: «ο ανάδοχος είναι χριστιανός ορθόδοξος», «αν είναι έγγαμος, έχει τελέσει θρησκευτικό γάμο».

Η εγκύκλιος της Εκκλησίας Κρήτης

«Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, κατά τη Συνοδική Συνεδρία της 19ης Ιανουαρίου, ομόφωνα αποφάσισε τα κάτωθι:

Α. Από της λήψεως του παρόντος και στο εξής απαγορεύεται η τέλεση του Ιερού Μυστηρίου του Βαπτίσματος, εάν πιο μπροστά δεν έχει δοθεί η έγκριση της οικείας Ιεράς Αρχιεπισκοπής ή Ιεράς Μητροπόλεως της Εκκλησίας Κρήτης.

Β. Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίζουν οι Γονείς προς εσάς για την τέλεση της Βάπτισης είναι:

Ληξιαρχική πράξη γέννησης του παιδιού

Φωτοαντίγραφα ταυτοτήτων των γονέων και του αναδόχου

Υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του Νόμου 1599/1986, με την οποία ο πατέρας και η μητέρα χωριστά θα δηλώνουν ότι συμφωνούν στη βάπτιση, στο πρόσωπο του αναδόχου και στο όνομα του βαπτιζόμενου τέκνου, ως και στον Ιερό Ναό και τόπο και χρόνο που θα λάβει χώρα το μυστήριο. Και οι υπεύθυνες δηλώσεις αυτές θα είναι θεωρημένες για το γνήσιο της υπογραφής είτε από ΚΕΠ, είτε μέσω του συστήματος gov.gr

Γ. Η αναδοχή νεοφωτίστων από αναδόχους εγγάμους, οι οποίοι δεν έχουν τελέσει θρησκευτικό γάμο αλλά μόνο πολιτικό, απαγορεύεται παντελώς.

Δ. Ο Ιερέας οφείλει να προσκομίσει στην οικεία Εκκλησιαστική του Αρχή όλα τα παραπάνω μαζί με αίτησή του, της οποίας πέμπουμε συνημμένα το περιεχόμενό της, κοινό για όλους τους Ιερούς Ναούς και τις Ιερές Μονές της Εκκλησίας Κρήτης.

Ε. Αφού η οικεία σας Εκκλήσιαστική Αρχή εγκρίνει την αίτησή σας με το να την σφραγίσει, τότε μόνο μπορεί να τελεσθεί η Βάπτιση.

Παραγγέλλουμε την πιστή και απαρέγκλιτη εφαρμογή όλων των ανωτέρω.

Ο Κρήτης Ευγένιος».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This