Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση στη Θεσσαλονίκη – Τα μέλη της λήστευαν, εκβίαζαν και έδερναν τα θύματά τους

Δρούσαν από τον Μάρτιο του 2023

Must Read

Στη σύλληψη τριών ατόμων, μέλη εγκληματικής οργάνωσης, προχώρησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Οι δράστες έδερναν και εκβίαζαν τα θύματά τους, προκαλούσαν φθορές και εμπρησμούς σε οχήματα, ενώ προχώρησαν και σε ληστεία μέσα σε σπίτι προκειμένου να αποτρέψουν συμμετοχή ατόμων σε μειοδοτικούς διαγωνισμούς Δήμων.

Το πρωί της Παρασκευής οργανώθηκε επιχείρηση της Αστυνομίας κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τρείς εκ των δραστών, ενώ ταυτόχρονα ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ακόμη συνεργών τους.

Πρόκειται για άνδρες ηλικίας 40, 30, 26, 33 και 29 ετών, με τον τελευταίο εξ’ αυτών να βρίσκεται ήδη έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης της χώρας. Όπως προκύπτει από την έρευνα, τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2023, οι εν λόγω δράστες ενώθηκαν για την τέλεση των προαναφερόμενων έκνομων πράξεων, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, οι ανωτέρω με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, προέβησαν στην απειλή, την άσκηση σωματικής βίας, σε φθορές ξένης ιδιοκτησίας, ληστεία με απειλή πυροβόλου όπλου και σε εμπρησμό εξαναγκάζοντας τα θύματά τους, κατά περίπτωση, να απέχουν από μειοδοτικούς διαγωνισμούς Δήμων της ελληνικής επικράτειας, αλλά και να καταβάλλουν χρηματικά ποσά σε λογαριασμό τρίτων ατόμων.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 4 κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις συνεννοήσεις τους,
  • Πιστόλι με γεμιστήρα με έξι φυσιγγίων
  • Ένα μαχαίρι και
  • 2 οχήματα που χρησιμοποιούσαν κατά την τέλεση των προαναφερόμενων αξιόποινων πράξεων

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This