Νύχτα επεισοδίων έξω από τη Γεωπονική Σχολή και το ΑΠΘ

Στη Θεσσαλονίκη ένα άτομο παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με αναπνευστικά προβλήματα

Must Read

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας τόσο έξω από τη Γεωπονική Σχολή όσο και από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Στη Θεσσαλονίκη, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, κουκουλοφόροι συγκρούστηκαν με αστυνομικές δυνάμεις στη συμβολή των οδών Αγίου Δημητρίου και Εθνικής Αμύνης έξω από το ΑΠΘ πετώντας μολότοφ και άλλα αντικείμενα. Οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων.

Από τα επεισόδια και τις ρίψεις μολότοφ προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, τα οποία απομακρύνθηκαν μετά τη λήξη των επεισοδίων. Στο σημείο έσπευσαν και πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να σβήσουν φωτιές σε κάδους απορριμάτων, ενώ ένα άτομο παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με αναπνευστικά προβλήματα.

Προσαγωγές

Κατόπιν εντονλής από το κέντρο επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ., δυνάμεις των ΜΑΤ μπήκαν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και προχώρησαν σε συλλήψεις κουκουλοφόρων. Δύο διμοιρίες των ΜΑΤ εισήλθαν στο ΑΠΘ αλλά οι ταραξίες είχαν ήδη βρει καταφύγιο στο εσωτερικό των κτιρίων. Συνολικά προκλήθηκαν φθορές σε έντεκα σταθμευμένα οχήματα τέσσερα εκ των οποίων κάηκαν μερικώς, ενώ ένα σκαπτικό μηχάνημα καταστράφηκε ολοσχερώς. Στο σημείο επιχείρησαν 16 πυροσβέστες με 7 οχήματα, ενώ η Αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές.

Επεισόδια και στη Γεωπονική

Νύχτα επεισοδίων και στην Αθήνα και συγκεκριμένα στη Λεωφόρο Αθηνών, στο ύψος της Γεωπονικής Σχολής.

Λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα της Κυριακής, ομάδα ατόμων βρέθηκε έξω από τη Γεωπονική Σχολή πετώντας πέτρες σε διερχόμενα αυτοκίνητα και βάζοντας φωτιά σε δύο λεωφορεία και σε ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχείρησαν 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα.

Πηγή φωτογραφίας: Screenshot

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This