Σε «αντεπίθεση τώρα» καλεί ο Κασσελάκης μετά την ακύρωση των νέων εσωκομματικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ

«Nα σταματήσει να λειτουργεί διχαστικά και πολωτικά» ζητά από τον πρόεδρο της παράταξης η Όλγα Γεροβασίλη

Must Read

Στο κείμενο Πολιτικής Απόφασης του ΣΥΡΙΖΑ ενσωματώθηκε η πρόταση των Σωκράτη Φάμελλου, Νίκου Παππά, Γιώργου Τσίπρα να μην γίνουν, τελικά, νέες εσωκομματικές εκλογές, η οποία ψηφίστηκε από το σώμα Έκτακτου Συνεδρίου του κόμματος, βάζοντας τέλος στην προσωρινή αναστάτωση που είχε δημιουργηθεί.

Μάλιστα η οριστική αυτή απόφαση, η οποία αναγνώστηκε από το μέλος της Επιτροπής Πολιτικής Απόφασης, Ρένα Δούρου, υπερψηφίστηκε με μόλις μία ψήφο κατά, με τον Στέφανο Κασσελάκη να συμφωνεί πως δεν χρειάζονται νέες εκλογές για ανάδειξη προέδρου, καθώς οι σύνεδροι επαναβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του.

Για την… ιστορία, το κείμενο της πολιτικής απόφασης για το 4ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει τα εξής: «Το κόμμα δεν πρέπει να μπει σε ένα νέο κύκλο εσωστρέφειας. Δεν χρειάζεται νέα εκλογή προέδρου. Το συνέδριο επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη του στον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη και δίνει εντολή στον πρόεδρο και τα όργανα του κόμματος να πάμε ενωμένοι στις επόμενες πολιτικές και εκλογικές μάχες, με πρώτη αυτή των ευρωεκλογών, με ενιαία πολιτική λειτουργία δεσμευόμενοι όλοι από το καταστατικό και τη διακήρυξή μας για τα συμφέροντα της κοινωνίας και της χώρας. Με συντροφικότητα και συλλογικότητα και με εργαλείο τις θέσεις και τις αποφάσεις του 4ου Συνεδρίου ανασυγκροτούμε το Εκτελεστικό Γραφείο με τακτική λειτουργία για την ενίσχυση της πολιτικής μας δράσης, το οποίο εξουσιοδοτούμε να επεξεργαστεί προτάσεις για την ολοκλήρωση του μετασχηματισμού του κόμματος».

Στην πρώτη του ανάρτηση μετά την ολοκλήρωση των διεργασιών του 4ου Συνεδρίου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για επανίδρυση, νέα όργανα, αξιοπιστία, αξιοκρατία, ανάσα δημοκρατίας τώρα, δίνοντας απάντηση σε όσους «έχουν σχέδιο το κακό εκλογικό αποτέλεσμα» του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις ευρωεκλογές.

«Πάρτε το κόμμα στα χέρια σας. Δικό σας είναι. Κάποιοι έχουν σχέδιο το κακό εκλογικό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές. Κάποιοι θέλουν να μου χρεώσουν την αποτυχία και να πάμε σε ένα νέο ρινγκ. Τι κάνουμε όλοι εμείς απέναντι σε αυτούς τους λίγους; Επανίδρυση.
Νέα Όργανα. Αξιοπιστία. Αξιοκρατία. Ανάσα δημοκρατίας τώρα. Λύτρωση τώρα.
Αντεπίθεση τώρα, απέναντι σε ό,τι σε καίει, σ’ ό,τι σου τρώει την ψυχή», αναφέρει συγκεκριμένα στην ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά της, η… παραλίγο αντίπαλός του για την προεδρία του κόμματος Όλγα Γεροβασίλη στην πρώτη ανάρτησή της μετά την ολοκλήρωση του Συνεδρίου, χαρακτήρισε «απολύτως σεβαστή» την απόφαση να μην προχωρήσουν σε νέες  εσωκομματικές εκλογές, τόνισε, ωστόσο, πως ο πρόεδρος πρέπει να σταματήσει «να λειτουργεί διχαστικά και πολωτικά».

«Τώρα θα συμβάλω και θα συμβάλουνε όλοι, με όλες μας τις δυνάμεις για το καλύτερο δυνατό μπροστά στην επερχόμενη εκλογική μάχη», αναφέρει στην ανάρτησή της η Δ’ Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ζητώντας από τον Στέφανο Κασσελάκη «να σταματήσει να λειτουργεί διχαστικά και πολωτικά», πράγμα που θεωρεί ως «κρίσιμη πολιτική προϋπόθεση για επιτυχημένη πορεία».

Συνομιλώντας, εξάλλου, με δημοσιογράφους, η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ότι «το συνέδριο είναι κυρίαρχο σώμα, το προεδρείο επέλεξε και έβαλε πρώτη την πρόταση Σ. Φάμελλου – Ν. Παππά – Γ. Τσίπρα για μη εκλογή νέου προέδρου. Είναι κυρίαρχη η απόφαση παρόλα αυτά, από μένα απολύτως σεβαστή. Το συνέδριο είναι κυρίαρχο σώμα. Πήρε μια απόφαση να “καταψηφίσει” την πρόταση του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη». Κατόπιν ανέφερε ότι υπήρξαν τρεις προτάσεις: Η πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να πάμε σε εκλογές στις 10 Μαρτίου, επί της οποίας εκείνη του απάντησε ότι «δεν θα δουλέψει ποτέ ενάντια στο Καταστατικό». Η πρόταση Σ. Φάμελλου – Ν. Παππά – Γ. Τσίπρα και η δική της πρόταση για εκλογές σε έναν μήνα με βάση το Καταστατικό.

Γεροβασίλη: «Δεν απέσυρα ποτέ την υποψηφιότητα μου»

Υποστήριξε δε ότι δεν απέσυρε ποτέ την υποψηφιότητα της και την πρόταση της πως η αναφορά της «αν θες εκλογές σε 10 μέρες, καν’ τις μόνος σου να δεις τι θα πάρεις», αποτελούσε σχόλιο επί της πρότασης του κ. Κασσελάκη. «Γιατί δεν μπήκαν οι άλλες προτάσεις σε ψηφοφορία; Γιατί επιλέχθηκε να πάει η πρόταση Φάμελλου πρώτη; Διότι δεν έπρεπε να φανεί ότι καταψηφίζεται η πρόταση του προέδρου», σχολίασε και τόνισε ότι «η μάχη πρέπει να δοθεί συλλογικά, συντεταγμένα, με το βλέμμα στις ευρωεκλογές. Πάμε στις εκλογές με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

«Μόνο που υπάρχει μια προϋπόθεση, ότι δεν θα είναι επιτυχημένη αυτή η πορεία αν ο πρόεδρος του κόμματος εξακολουθεί να έχει αυτή την πολωτική και διχαστική στάση που εκφράστηκε εκτός των άλλων και με το “βρείτε μου αντίπαλο και πάμε”», πρόσθεσε και υπογράμμισε ότι «λευκή επιταγή δεν υπάρχει για κανέναν μας, όλοι κρινόμαστε καθημερινά. Ο καθένας, την ευθύνη του για αυτές τις ευρωεκλογές».

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This