Στη φυλακή 47χρονη Βουλγάρα που εξαπατούσε ηλικιωμένους

Σερί «υποθέσεις» με δήθεν τροχαία και λεία 280.000 ευρώ

Must Read

Στη φυλακή οδηγήθηκε (ξανά) μετά την καταδίκη της σε οκταετή κάθειρξη μία 47χρονη από την Βουλγαρία για εμπλοκή σε τηλεφωνικές απάτες, με θύματα κυρίως ηλικιωμένους και δη ηλικιωμένες γυναίκες και… πρόσχημα τον τραυματισμό συγγενικών τους προσώπων σε δήθεν τροχαία ατυχήματα!

Η κατηγορούμενη αφού κάθισε στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης κρίθηκε ένοχη για σειρά αδικημάτων.

Πιο συγκεκριμένα, ενεργούσε καθ’ υπόδειξη -άγνωστων- συνεργών της, που επικοινωνούσαν όπως αποδείχθηκε, τηλεφωνικά με τις παθούσες ηλικωμένες γυναίκες και είχε τον ρόλο της… είσπραξης χρημάτων και κοσμημάτων. Τα οποία υποτίθεται ότι προορίζονταν για την διενέργεια πολυδάπανων χειρουργείων. Η 47χρονη κρίθηκε ένοχη συνολικά για οκτώ περιπτώσεις απάτης και επιπλέον δύο σε απόπειρα, με συνολική λεία στις 280.000 ευρώ!

Στην πλειονότητά τους οι απάτες όλες τελέστηκαν την περίοδο του 2019 στην Θεσσαλονίκη. Η εμπλοκή της αλλοδαπής αποκαλύφθηκε τέσσερα χρόνια αργότερα, δηλαδή πέρσι, μετά από απόπειρα απάτης, όταν η ίδια ομολόγησε τις πράξεις της τότε και προφυλακίστηκε.

Απολογούμενη στο δικαστήριο η γυναίκα αποδέχθηκε όλες τις παράνομες ενέργειές της, δηλώνοντας όμως άγνοια για την περίπτωση της απάτης. Ανέφερε πως πίστευε ότι εισπράττει μετρητά και τιμαλφή που αντιστοιχούσαν, θεωρούσε, σε ποσά τα οποία είχαν δανειστεί οι παθούσες από τοκογλύφους στην πατρίδα της… παίζοντας τζόγο σε καζίνο της γειτονικής χώρας!

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της που δεν έπεισαν, τα μετρητά και τα πολύτιμα αντικείμενα τα μετέφερε στην Βουλγαρία, όπου και τα παρέδωσε στους «επικεφαλής» του σχεδίου και της απάτης. Οι οποίοι «επικεφαλής» ακόμη αναζητούνται… Εάν υπάρχουν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This