Εκπρόσωπος συγγενών θυμάτων Τεμπών: «Δεν πιστέψαμε ποτέ στις πραγματογνωμοσύνες»

Όλοι αυτοί πρέπει να μπουν στη θέση τους, θα κοπούν τα φτερά και η αλαζονεία τους και θα έρθει η νέμεσις να αποδώσει δικαιοσύνη»

Must Read

Ένας χρόνος συμπληρώνεται από την εθνική τραγωδία των Τεμπών, που στοίχισε την ζωή σε 57 νέους ανθρώπους και οδήγησε την χώρα στην οδύνη! Οι συγγενείς των ανθρώπων που άφησαν την τελευταία τους πνοή στο μοιραίο τρένο, ζητούν δικαίωση και καταγγέλλουν μία σειρά από παραλείψεις που οδηγούν σε συγκάλυψη του εγκλήματος.

Ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, εκπρόσωπος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Δυστυχήματος Τεμπών, έχασε τη σύζυγό του, Βασιλική, στις 28 Φεβρουαρίου 2023. Όπως δήλωσε νωρίτερα σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή, εκείνοι που βάζουν υπογραφή σε μαρτυρίες και καταθέσεις, πρέπει να είναι προσεκτικοί.

«Δυστυχώς η σύζυγός μου ανέβηκε στο μοιραίο τρένο, πρέπει να ήταν στο βαγόνι πίσω από το κυλικείο», είπε αρχικά και συνέχισε: «Ένα κομμάτι που σκότωσε ήταν η έκρηξη και ένα κομμάτι η φωτιά και ένα κομμάτι το ταυτόχρονο. Δεν πιστέψαμε ποτέ στις πραγματογνωμοσύνες. Αυτοί που βάζουν την υπογραφή τους σε επιστημονικές μαρτυρίες και καταθέσεις πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί».

«Αν γινόταν πηκτικό θα είχε ανατινάξει τον μισό θεσσαλικό κάμπο»

Ο κ. Κωνσταντινίδης έκανε λόγο και για την φωτιά που ξέσπασε μετά την σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών. «Δεν πίστεψα ποτέ στο έλαιο σιλικόνης. Είναι από το πιο ασφαλές ψυκτικό υγρό που υπάρχει. Νομίζαμε – και θα αποδειχτεί στο τέλος – ότι είναι κάποιο υλικό πηκτικό και πολύ εκρηκτικό υγρό. Αν ήταν έλαιο σιλικόνης, έχουμε πει ότι θα έκαιγε σαν φωτιά τουλάχιστον πέντε ημέρες. Η φωτιά έπαψε σε δευτερόλεπτα και αν γινόταν πηκτικό θα είχε ανατινάξει τον μισό θεσσαλικό κάμπο», δήλωσε και στην συνέχεια κατήγγειλε πως ο χώρος του σιδηροδρομικού δυστυχήματος δεν περιφρουρήθηκε όπως έπρεπε, με αποτέλεσμα στο 10ήμερο που ακολούθησε, ο καθένας να κάνει ότι θέλει:

«Έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης οι δικαστικές αρχές που δεν περιφρούρησαν τον χώρο. Δεν τέθηκαν σωστά τα ερωτήματα για τη φωτιά».

Ο ίδιος χαρακτήρισε την εξεταστική για τα Τέμπη «ξεσκεπαστική», καθώς όπως είπε «φάνηκαν τα πρόσωπα που κρύβονταν πίσω από τις μάσκες που τόσο κυβερνάνε όχι σωστά τον τόπο μας».

«Δεν έχουμε καταφέρει να πενθήσουμε»

Ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Δυστυχήματος Τεμπών εξέφρασε την πεποίηθηση πως ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού έχει μετανιώσει για τη ψήφο του τον Μάιο. «Όπως μπορεί να είναι ο Γεωργιάδης, ο Βορίδης, ο Μαρκόπουλος, ο οποίος ήταν αλαζόνας. Όλοι αυτοί πρέπει να μπουν στη θέση τους. Θα κοπούν τα φτερά και η αλαζονεία τους και θα έρθει η νέμεσις να αποδώσει δικαιοσύνη», επεσήμανε και συνέχισε:

«Δεν έχουμε καταφέρει να πενθήσουμε. Οι άνθρωποι αυτοί μας καθοδηγούν και πρέπει να είμαστε μπροστάρηδες σε αυτή τη διαδικασία, να φανεί η αλήθεια και η δικαιοσύνη. Η κυβέρνηση είναι από τις λίγες φορές που είπε αλήθεια, ότι ο σιδηρόδρομος ήταν έτοιμος τον Σεπτέμβριο. Και πραγματικά, τα συστήματα ασφαλείας τέλη Αυγούστου είχαν ολοκληρωθεί. Δεν μπορώ να καταλάβω πως τα ολοκλήρωσαν μέσα σε πέντε μήνες και μέσα σε 10 χρόνια δεν μπορούσαν τα τα φτιάξουν».

Τέλος, ο κ. Κωνσταντινίδης δήλωσε πως είναι σίγουρος ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη και ότι «θα καθίσουν στο σκαμνί όλοι τους».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This