4+2 μεγάλες δίκες που αναμένουν ετυμηγορία

Ωρα «μηδέν» για Πισπιρίγκου, ενώ ακολουθούν οι αποφάσεις για Μάτι, Κολωνό, Ζακ Κωστόπουλο και πατέρα Αντώνιο

Must Read

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για την έκδοση αποφάσεων σε μια σειρά σημαντικών δικών, οι οποίες απασχόλησαν για μεγάλο χρονικό διάστημα την κοινή γνώμη αλλά και τη Δικαιοσύνη.

Η διερευνώμενη δολοφονία με κεταμίνη της μικρής Τζωρτζίνας Δασκαλάκη με κατηγορουμένη τη μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου, η υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι με θύματα 104 συμπολίτες μας, το θανατηφόρο λιντσάρισμα του Ζακ Κωστόπουλου και η άγρια σεξουαλική κακοποίηση της 12χρονης από τον Κολωνό είναι μόνο κάποιες από τις υποθέσεις για τις οποίες το επόμενο διάστημα αναμένεται να ακουστεί από τους δικαστές το «αθώος» ή «ένοχος».

Ακόμα μία σημαντική απόφαση αναμένεται και για άλλη υπόθεση που συγκλόνισε την κοινή γνώμη. Πρόκειται για την υπόθεση του πατρός Αντωνίου, ο οποίος το επόμενο διάστημα θα «ακούσει» όχι από κάποιο δικαστήριο, αλλά από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο εάν θα καθίσει ή όχι στο σκαμνί, προκειμένου να δικαστεί για τις καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησης τις οποίες έχουν κάνει σε βάρος του δυο νέοι, ηλικίας σήμερα 19 και 15 ετών.

Παράλληλα, με ενδιαφέρον αναμένεται και η ετυμηγορία των δικαστών και για ακόμα δύο υποθέσεις, οι οποίες μάλιστα έχουν έντονη πολιτική χροιά. Η πρώτη αφορά τις παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ επί θητείας στο υπουργείο Υγείας του Αδωνη Γεωργιάδη και η δεύτερη τον άλλοτε ισχυρό υπουργό του ΠΑΣΟΚ Γιάννο Παπαντωνίου, τη σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου και τον πρώην φίλο του ζευγαριού Ανδρέα Μπάρδη, οι οποίοι δικάζονται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ύψους 2.437.962 ευρώ.

Η μικρή Τζωρτζίνα

Επειτα από έναν χρόνο ακροαματικής διαδικασίας για την υπόθεση θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας, η ώρα δικαστών και ενόρκων για να κρίνουν τη Ρούλα Πισπιρίγκου πλησιάζει.

Αφού ο συνήγορος της κατηγορουμένης Αλέξης Κούγιας ολοκληρώσει την αγόρευσή του στο δικαστήριο, τα μέλη της έδρας θα αποσυρθούν σε διάσκεψη προκειμένου να αποφασίσουν επί τις ενοχής η μη της κατηγορούμενης μητέρας από την Πάτρα.
Ηδη, η εισαγγελέας της έδρας με μια αγόρευση «καταπέλτη» έχει προτείνει την ενοχή της κατηγορουμένης τόσο για την κατηγορία της απόπειρας δολοφονίας του παιδιού της στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας όσο και για τη δολοφονία του στο Νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού» στην Αθήνα.

Από την πλευρά της, η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία κάθεται ταυτόχρονα στο εδώλιο και για τους θανάτους των άλλων δύο μικρότερων κοριτσιών της, της Ιριδας και της Μαλένας, αρνείται ότι δολοφόνησε την κόρη της Τζωρτζίνα, αποδίδοντας την τραγική κατάληξή της σε λάθη και αμέλειες των γιατρών.

Αν, πάντως, οι δικαστές και οι ένορκοι με την απόφαση που θα εκδώσουν –το πιθανότερο εντός Μαρτίου- υιοθετήσουν στο σύνολό της την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, τότε η 36χρονη μητέρα από την Πάτρα θα βρεθεί αντιμέτωπη με ισόβια και πολυετή κάθειρξη.

Η σεξουαλική κακοποίηση της 12χρονης μαθήτριας

Κεκλεισμένων των θυρών, δηλαδή χωρίς την παρουσία κοινού και δημοσιογράφων και υπό ισχυρά μέτρα ασφαλείας, σε εξέλιξη βρίσκεται από τον περασμένο Ιανουάριο η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης της σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης μαθήτριας από τον Κολωνό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ακροαματική διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο των απολογιών των κατηγορουμένων. Θα ακολουθήσει η εισαγγελική αγόρευση, οι αγορεύσεις των συνηγόρων και, κατόπιν, η έκδοση απόφασης επί της ενοχής ή μη των 26 συνολικά κατηγορουμένων της υπόθεσης, ανάμεσά τους ο 55χρονος Ηλίας Μίχος αλλά και η 38χρονη μητέρα της ανήλικης.

Πάντως, κατηγορούμενοι, οι οποίοι θεωρούνται ως οι βασικοί της δικογραφίας, όταν κλήθηκαν να τοποθετηθούν επί των κατηγοριών από το δικαστήριο, κράτησαν την ίδια στάση όπως και στην ανάκριση. Συγκεκριμένα, ο 55χρονος αρνήθηκε ότι εξέδιδε και βίαζε την ανήλικη, ενώ και η μητέρα του κοριτσιού υποστήριξε πως δεν έχει καμία εμπλοκή στην εκπόρνευση της κόρης της, όπως αναφέρει το σε βάρος του κατηγορητήριο.

Στο Εφετείο η υπόθεση του Ζακ

Σε δεύτερο βαθμό δικάζεται αυτό το διάστημα και η υπόθεση θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου, στις 21/9/2018. Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου κάθονται ο 80χρονος ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου επί της οδού Γλάδστωνος στην Ομόνοια και ο 63χρονος μεσίτης.

Σε πρώτο βαθμό και οι δύο είχαν κριθεί ένοχοι για το κακούργημα της πρόκλησης θανατηφόρας σωματικής βλάβης και είχαν καταδικαστεί σε ποινή 10 ετών κάθειρξης ο καθένας. Ωστόσο, ο μεσίτης δύο μήνες μετά την καταδίκη του είχε αφεθεί ελεύθερος με αναστολή εκτέλεσης της ποινής του. Αντίθετα, ο κοσμηματοπώλης, με βάση την πρωτοβάθμια απόφαση, βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Η δίκη βρίσκεται στο στάδιο της εξέτασης των τελευταίων μαρτύρων της υπόθεσης και αμέσως μετά η διαδικασία θα μπει στην τελική ευθεία για την ανακοίνωση ετυμηγορίας.

Συνεχίζεται η ανάκριση για τον πατέρα Αντώνιο

Περαιτέρω ανάκριση ώστε να κρίνει αν θα παραπέμψει σε δίκη ή όχι τον πατέρα Αντώνιο διέταξε πρόσφατα το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, «παρατείνοντας» έτσι την αγωνία του ιερέα, ο οποίος κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για ασέλγειες σε βάρος δύο νεαρών σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου».

Συγκεκριμένα, το συμβούλιο ζήτησε από την ανακρίτρια να λάβει συμπληρωματική απολογία από τον πατέρα Αντώνιο για μια επιμέρους πράξη, η οποία αφορά την κατηγορία για κατάχρηση σε ασέλγεια σε βάρος του πρώτου νεαρού που τον είχε καταγγείλει. Πρόκειται για τον 19χρονο -σήμερα- ο οποίος έχει καταθέσει ότι ο πατήρ Αντώνιος τον κακοποίησε σεξουαλικά ενώ φιλοξενούνταν σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου».

Επιπλέον, οι δικαστές ζήτησαν από την ανακρίτρια να λάβει καταθέσεις από δύο αδέρφια που επίσης είχαν φιλοξενηθεί σε δομή της ΜΚΟ στα οποία ο 19χρονος φέρεται ότι είχε μιλήσει για τη σεξουαλική κακοποίηση που, όπως υποστηρίζει, υπέστη από τον ιερά.
Εφόσον οι δύο αυτές ενέργειες γίνουν από την ανακρίτρια, τότε η δικογραφία θα επιστρέψει στο συμβούλιο, προκειμένου αυτό να κρίνει για το θέμα της παραπομπής ή μη του ιερέα σε δίκη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This