Καταγγελία Καρυστιανού: Ο Αγοραστός τής είπε ότι το δεξί χέρι Μητσοτάκη έδωσε εντολή για το μπάζωμα στα Τέμπη

Διαψεύδει ο Αγοραστός ότι έστειλε γραπτή απάντηση «δείχνοντας» τον Τριαντόπουλο ως υπεύθυνο για το μπάζωμα

Must Read

Για μια ακόμα φορά το Μαξίμου βρίσκεται εκτεθειμένο για τις απόπειρες συγκάλυψης στο έγκλημα των Τεμπών, όπου 57 άνθρωποι έχασαν άδικα τη ζωή τους.

Σύμφωνα με την καταγγελία της προέδρου του Συλλόγου των θυμάτων, Μαρίας Καρυστιανού, ο τότε περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, «έδειξε» ως υπεύθυνο για το τσιμέντωμα του τόπου της τραγωδίας, τον στενό συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη και σημερινό υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Προστασίας, τον Χρήστο Τριαντόπουλο.

Χρήστος Τριαντόπουλος

Ο Χρήστος Τριαντόπουλος από τον Αύγουστο του 2021 μέχρι τον Μάιο του 2023 διετέλεσε Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό Alert, η Μαρία Καρυστιανού δήλωσε μεταξύ άλλων: «Εγώ έστειλα ένα εξώδικο στον κ. Αγοραστό και έλαβα μία απάντηση γραπτή, η οποία ανέφερε ότι «εγώ ακολουθούσα εντολές και ότι οι εντολές ήρθαν από τον κύριο Τριαντόπουλο, έγιναν δύο συνεδριάσεις και μου δόθηκε αυτή η εντολή».

«Αυτό το έγγραφο υπάρχει στην δικαιοσύνη και δεν έχει γίνει τίποτα;» ρώτησε ο  δημοσιογράφος Ανδρέας Καψαμπέλης με την μητέρα να απαντάει: «τίποτα!».

Την ίδια στιγμή ωστόσο, προκαλεί αίσθηση το γεγονός ότι ο ίδιος ο Κώστας Αγοραστός εκτέλεσε την παράνομη εντολή, χωρίς να σκέφτεται ότι θα αλλοιωθούν τα στοιχεία από το σημείο του εγκλήματος!

Διαψεύδει ο Αγοραστός

Σε δηλώσεις του στο  aftodioikisi.gr, ο Κ. Αγοραστός διαψεύδει τα όσα κατήγγειλε η κ. Καρυστιανού, λέγοντας: «Όχι δεν είναι έτσι όπως τα λέει η κα Καρυστιανού. Σέβομαι τον πόνο των οικογενειών και τόσο καιρό δεν ήθελα να κάνω δημόσιες τοποθετήσεις. Εγώ όσα έχω να πω, τα έχω πει εκεί που πρέπει. Αλλά να ξεκαθαρίσουμε το εξής: Εγώ γραπτή δήλωση στην κα Καρυστιανού, ούτε έδωσα, ούτε αναφέρω το όνομα που η ίδια λέει».

Για το μπάζωμα στο σημείο της τραγωδίας, ο ίδιος πρόσθεσε: «Η περιφέρεια είχε υποστηρικτικό ρόλο, με μηχανήματα και τα συνεργεία. Ενεργήσαμε βάση του Ειδικού Σχεδίου Ανθρώπινων Απωλειών από την Αστυνομία, την Πυροσβεστική. Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.), στο οποίο οφείλαμε να συμβάλλουμε και τεθήκαμε σε αυξημένη ετοιμότητα, όπως έγινε και με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τις δομές (νοσοκομεία κτλ). Κληθήκαμε να παρέχουμε τη μέγιστη δυνατή βοήθεια-υποστηρικτικά, και το κάναμε, δίνοντας μηχανήματα, προσωπικό, σκαπτικά μέσα κ.α. Οπότε, δεν υπήρξε καμία μεμονομένη πρωτοβουλία, ούτε προσωποποιείται η “εντολή”. Στο Σ.Ο.Π.Π συμμετέχουν πολλοί… και οι όποιες ενέργειες αποφασίζονται συντονισμένα».

Δείτε επίσης:

Σήμερα ξημέρωσε μια καινούργια μέρα για όλους εμάς, για τα πενήντα επτά θύματα των Τεμπών όμως;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This