Τριήμερο Καθαράς Δευτέρας: «Βροχή» οι κρατήσεις στους χειμερινούς προορισμούς!

Πληρότητα που ξεπερνά το 85% σε πολλές περιοχές της χώρας

Must Read

«Βροχή» πέφτουν ήδη οι κρατήσεις για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, με τους δημοφιλείς προορισμούς να καταγράφουν ικανοποιητικά ποσοστά πληρότητας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από την πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης Airbnb, οι προορισμοί-σύμβολα του καρναβαλιού, Πάτρα και Ξάνθη έχουν την «τιμητική» τους με τις κρατήσεις να αγγίζουν το 92% και 91% αντίστοιχα για το τριήμερο. Μάλιστα, πηγές αναφέρουν πως στην Πάτρα, την «βασίλισσα» του καρναβαλιού, τα διαθέσιμα ακίνητα αυτήν την στιγμή προς μίσθωση είναι μόλις 32, την ώρα που η αχαΐκή πρωτεύουσα αριθμεί 465 εγγραφές ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης!

Σε ό,τι αφορά στο κόστος μίσθωσης κατοικίας για τετραμελή οικογένεια ή παρέα ξεκινά από 1.013 ευρώ για τρεις διανυκτερεύσεις στη Πάτρα, ενώ στην Ξάνθη από 860 ευρώ.

Για τον λόγο αυτό, παρατηρείται το φαινόμενο αρκετοί επισκέπτες να επιλέγουν περιοχές σε χιλιομετρική απόσταση 20-25 λεπτών από την Πάτρα, που διαθέτουν οικονομικές επιλογές. Τέτοιες περιοχές είναι ο Λόγγος, τα Αραχωβίτικα, το Αίγιο, αλλά και το Αντίρριο.

Εντυπωσιακό είναι και το γεγονός ότι η διαθεσιμότητα σε περιοχές της Αρκαδίας, για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, είναι σχεδόν μηδενική. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το Λεβίδι, με μόλις τρία διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα και ποσοστό προκρατήσεων στο 86%. Το κόστος διαμορφώνεται από 635 ευρώ, ενώ στη Βυτίνα από 564 ευρώ, με ποσοστό κρατήσεων στο 86% στη Στεμνίτσα από 550 ευρώ, με ποσοστό κρατήσεων 75% και στη Ζάτουνα από 477 ευρώ με ποσοστό κρατήσεων 73%.

Οι δημοφιλείς χειμερινοί προορισμοί

Την ίδια ώρα, οι δημοφιλείς χειμερινοί προορισμοί «βουλιάζουν» από κόσμο, που θέλει να κάνει ένα διάλειμμα από τους ρυθμούς της καθημερινότητας. Πιο αναλυτικά, στην Αράχωβα, η πληρότητα αγγίζει το 80%, με το κόστος μίσθωσης για τρεις διανυκτερεύσεις να διαμορφώνονται από 511 ευρώ. Σύμφωνα με το ethnos.gr, τα Καλάβρυτα οι προκρατήσεις αγγίζουν το 85%, με το κόστος να ξεκινά από 560 ευρώ για τρεις διανυκτερεύσεις, για τέσσερα άτομα. Το 84% αγγίζουν οι κρατήσεις  και στη Δημητσάνα με το κόστος να διαμορφώνεται από 711 ευρώ και στο Καρπενήσι το 92% με κόστος από 341 ευρώ για τρεις διανυκτερεύσεις.

Παράλληλα, στους ορεινούς προορισμούς της Μαγνησίας, το ποσοστό κρατήσεων κυμαίνεται από 56% έως 74% σε Μακρινίτσα και Πορταριά αντίστοιχα, με το κόστος μίσθωσης να διαμορφώνεται από 447 ευρώ για τρεις διανυκτερεύσεις για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Την ίδια ώρα, στις πρώτες επιλογές των ταξιδιωτών είναι και η Καλαμπάκα και τα Τρίκαλα, αφού καταγράφουν ποσοστά κρατήσεων της τάξεως του 83% και 71% αντίστοιχα, με το κόστος μίσθωσης να ξεκινά από 282 ευρώ και 212 ευρώ αντίστοιχα για τρεις διανυκτερεύσεις.

Το Ναύπλιο, προορισμός για όλες τις εποχές του έτους, καταγράφει ποσοστό κρατήσεων της τάξεως του 62%. Η δυναμική στον κλάδο της βραχυχρόνιας μίσθωσης στο ευρύτερο κέντρο αριθμεί 337 ακίνητα στο σύνολο των πλατφορμών βραχυχρόνιας μίσθωσης και το κόστος μίσθωσης για το τριήμερο κυμαίνεται από 257 ευρώ για τετραμελή οικογένεια.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This