Τέμπη: Τα 57 θύματα της τραγωδίας αποτυπωμένα σε πανό 102 μέτρων στη Θεσσαλονίκη

«Ελπίζουμε να βοηθήσει και αυτό στον αγώνα που δίνουν οι άνθρωποι για να πάρουν μία δικαίωση, οι συγγενείς και φίλοι των θυμάτων», επεσήμανε ο επικεφαλής της ομάδας πίσω από την πρωτοβουλία «Tempi, In Memoriam»

Must Read

Το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα – έγκλημα των Τεμπών εξακολουθεί να προκαλεί οργή και θλίψη σε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, με τις δράσεις σε ολόκληρη τη χώρα να μην έχουν σταματημό, καθώς μόλις την περασμένη Τετάρτη συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την ανείπωτη αυτή εθνική τραγωδία.

Στη Θεσσαλονίκη, η ομάδα του φωτογράφου Στέφανου Τσακίρη προχώρησε στην πρωτοβουλία «Tempi, In Memoriam», αφιερωμένη στη μνήμη των 57 αδικοχαμένων ανθρώπων, η οποία αφορά στην αποτύπωση ανθρώπινων σωμάτων με τη χρήση της τεχνικής της κυανοτυπίας.

Μέλη της ομάδας ξάπλωσαν πάνω σε ένα ειδικά προετοιμασμένο πανί μήκους 102 μέτρων και κρατήθηκαν χέρι με χέρι δημιουργώντας μια αλυσίδα, η οποία στο κέντρο της «διασπάται» από μία δεσμίδα λουλουδιών με ανοδική πορεία. «Ο συμβολισμός της δράσης αυτής αποτελεί έμπνευση της ομάδας. Σκεφθήκαμε να κάνουμε μία δράση για το δυστύχημα στα Τέμπη και πως αυτή η αποτύπωση των 57 σωμάτων που “φύγανε”, με αυτήν την φωτογραφική τεχνική της κυανοτυπίας που αφήνει ένα αποτύπωμα ένα προς ένα, θα είναι εντυπωσιακή», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Στέφανος Τσακίρης.

Στη διαδικασία δημιουργίας του έργου, συμμετείχαν περίπου 50 άτομα, τα οποία με ειδική στάση τους σώματός τους άφησαν το δικό τους αποτύπωμα στο πανί. Η δράση έλαβε χώρα την Πλατεία Χημείου του ΑΠΘ. Η τελική του μορφή του έργου θα εκτεθεί σε κατάλληλο χώρο, ενώ, όπως αναφέρει ο κ. Τσακίρης, «το αποτύπωμα θα βρεθεί σε διάφορα σημεία σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να μπορέσουμε να δείχνουμε το μέγεθος αυτού του δυστυχήματος».

Όσον αφορά στο ύφασμα στο οποίο έγινε η χρήση της τεχνικής της κυανοτυπίας, με μήκος 102 μέτρα αποτελεί το μεγαλύτερο παγκοσμίως. «Θα έχουμε κάνει ένα παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες, μεγέθους 2,80 Χ 102 μέτρα .Ελπίζουμε να βοηθήσει και αυτό στον αγώνα που δίνουν οι άνθρωποι για να πάρουν μία δικαίωση, οι συγγενείς και φίλοι των θυμάτων» επεσήμανε ο επικεφαλής της ομάδας.

*πηγή φωτό: cityportal.gr

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This