Σαρωτικό το πέρασμα της κακοκαιρίας από την βόρεια Ελλάδα – Χιόνια σε Κοζάνη και Ήπειρο!

Μετρούν ζημιές

Must Read

Η ισχυρή βροχόπτωση με την έντονη κεραυνική δραστηριότητα, ακόμη και χαλαζόπτωση, έπληξε τις τελευταίες ώρες περιοχές της Κατερίνης, γενικότερα της Πιερίας και όχι μόνο.

Μεγάλες ήταν οι καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία με τον απολογισμό των ζημιών να συνεχίζεται.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάστηκε να επέμβει σε δεκάδες περιπτώσεις για αντλήσεις υδάτων από σπίτια, κυρίως στην βόρεια Ελλάδα.

Στην περιοχή μεταξύ Καρίτσας και Βροντού, στον Δήμο Δίου-Ολύμπου, η Πυροσβεστική προχώρησε σε απεγκλωβισμό ηλικιωμένης γυναίκας μέσα από το σπίτι της και τριών ακόμη γυναικών που είχαν εγκλωβιστεί μέσα σε αυτοκίνητο.

Επαρχιακοί δρόμοι στα ορεινά της Πιερίας πλημμύρισαν. Παρατηρήθηκαν άλλωστε σχεδόν 3.000 πτώσεις κεραυνών στην ευρύτερη περιοχή! Πολύ μεγάλες καταστροφές εξάλλου προκλήθηκαν σε Άγιο Σπυρίδωνα, Βροντού και Κονταριώτισσα και οι πυροσβέστες επιχειρούν σε σημεία που χρήζουν άμεσης διαχείρισης.

Αυτοψία στις πλημμυρισμένες περιοχές της Πιερίας πραγματοποιείται από τις επιτροπές ελέγχου. «Οι έλεγχοι διεξάγονται σε περιοχές του δήμου Κατερίνης, στον Άγιο Σπυρίδωνα, στη Βροντού, στην παραλία Κατερίνης, στην Κονταριώτισσα, ενώ αναμένουμε ενημέρωση και από τον δήμο Δίου Ολύμπου», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Διευθυντής της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο «από το μεσημέρι αναμένεται ύφεση των καιρικών φαινομένων, ενώ νέες βροχοπτώσεις αναμένεται να πλήξουν την Κεντρική Μακεδονία από την Πέμπτη».

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Βαγγέλης Γερολιόλιος τόνισε πως «υπήρχε φόβος… Ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα», ενώ σημείωσε πως υπάρχουν μεγάλες καταστροφές σε υποδομές. «Χθες το βράδυ με όλα τα διαθέσιμα μηχανήματα του δήμου καταφέραμε να απεγκλωβίσουμε 8 πολίτες, 8 συνδημότες μας, που παγιδεύτηκαν εξαιτίας των ορμητικών νερών, αφού οι δρόμοι έγιναν χείμαρροι. Σήμερα με το φως της ημέρας βλέπουμε το μέγεθος της καταστροφής και ευτυχώς χωρίς να υπάρχουν άλλα παγιδευμένα άτομα, ενώ προσπαθούμε να κάνουμε έναν απολογισμό των ζημιών με ίδια μέσα», σημείωσε.

Και επισήμανε πως: «Δυστυχώς δεν λειτούργησε το 112, δεν είχαμε προειδοποίηση παρ’ όλο που μιλούσαμε, είμαστε σε επαφή με την Πολιτική Προστασία που γνώριζε για την κακοκαιρία. Το 112 δεν ήχησε αυτή την φορά. Νομίζω είναι η ώρα η Πολιτεία, η Περιφέρεια και βεβαίως και ο Δήμος να κάνουν ό,τι μπορούν για να αποκαταστήσουν τις ζημιές».

Η ισχυρή καταιγίδα αλλά και η χαλαζόπτωση σάρωσε επίσης την πόλη των Τρικάλων, ενώ προκάλεσε προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Τρικάλων-Ιωαννίνων. Ολιγόωρη διακοπή ηλεκτροδότησης σημειώθηκε σε σε χωριά του Δήμου Φαρκαδόνας, καθώς η καταιγίδα συνοδευόταν από έντονη κεραυνική δραστηριότητα. Χαλαζόπτωση καταγράφηκε και στην περιοχή της Βασιλικής Καλαμπάκας.

Στο μεταξύ, ασθενής χιονόπτωση σημειώθηκε στην Ζωοδόχο Πηγή Κοζάνης. Η χιονόπτωση ξεκίνησε από το βράδυ της Δευτέρας, με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας όπως είχε αναφερθεί από τις μετεωρολογικές προγνώσεις, με αποτέλεσμα να παρατηρηθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά του Νομού Κοζάνης.

Χιονοπτώσεις εκδηλώνονται και σε αρκετές ορεινές περιοχές της Ηπείρου. Ήδη το Μέτσοβο έχει ντυθεί στα λευκά! Επίσης τα ορεινά της Κόνιτσας, του Ζαγορίου, και των Τζουμέρκων επηρεάζονται αναλόγως.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This