Βόλος: Άγριο μπούλινγκ από την αρχή της σχολικής χρονιάς καταγγέλλουν γονείς 12χρονου μαθητή

Must Read

Ζωή «κόλαση» περνά από την αρχή της σχολικής χρονιάς ένας 12χρονος μαθητής που φοιτά σε σχολείο της Νέας Ιωνίας Βόλου καθώς πέφτει συστηματικά θύμα άγριου και ανελέητου σχολικού εκφοβισμού (μπούλινγκ) από συμμαθητές του!

Οι γονείς του έχουν απελπιστεί να βλέπουν το παιδί τους να έρχεται κάθε μέρα στο σπίτι σε άθλια κατάσταση, ψυχολογική και σωματική και τονίζουν πως κανείς δεν ενδιαφέρεται για τον γιο τους καθώς ούτε και οι εκπαιδευτικοί δίνουν σημασία και αδιαφορούν για όσα γίνονται.

Σύμφωνα με την καταγγελία που κάνουν οι γονείς στο taxydromos.gr, ο 12χρονος έρχεται στο σπίτι με σκισμένα ρούχα, χτυπημένος, με τετράδια μουτζουρωμένα. Οι επιθέσεις στο πρόσωπό του δεν γίνονται μόνο σε ώρες εκτός μαθήματος, αλλά και μέσα στην διδακτική ώρα όπως συνέβη χθες. Μάλιστα, όταν ζήτησε να βγει από την αίθουσα και να επικοινωνήσει με τους γονείς του, ο καθηγητής το αρνήθηκε!

Οι ίδιοι τονίζουν πως έχουν απευθυνθεί και στο σχολείο αλλά έγιναν προσπάθειες υποβάθμισης του θέματος!

Οι γονείς έκαναν και καταγγελία στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και όπως σημειώνουν ο προϊστάμενος, Σωκράτης Σαβελίδης έδειξε πραγματικό ενδιαφέρον για το θέμα τους και είπε πως θα διερευνηθεί. Οι γονείς σκέφτονται να απευθυνθούν στην Εισαγγελία Ανηλίκων.

Τι δηλώνουν

«Δεν αντέχουμε άλλο. Το παιδί μας βιώνει μία κόλαση και κανείς δεν το προστατεύει. Χθες επέστρεψε στο σπίτι και πάλι χτυπημένο. Άλλες φορές έρχεται και τα ρούχα του είναι βαμμένα με μπογιές που του πετάνε και σκισμένα. Όταν το ανέφερα αυτό σε καθηγήτρια, μου ζήτησε να της πάω τα σκισμένα ρούχα διότι αμφισβητούσε πως έγινε κάτι τέτοιο. Δεν καταλαβαίνω γιατί προσπαθούν να υποβαθμίσουν τόσο σοβαρά ζητήματα.

Το παιδί μου είναι σκασμένο. Έχει κλειστεί στον εαυτό του και δεν θέλει να πάει σχολείο. Μεθαύριο έχει προγραμματιστεί σχολική εκδρομή και μου ανακοίνωσε πως δεν θα πάει», ανέφερε η μητέρα του μαθητή.

Ο πατέρας του είπε:

«Δεν θέλουμε το παιδί μας να αλλάξει σχολείο. Θέλουμε να παραδειγματιστούν εκείνοι που νομίζουν ότι μπορεί να συμπεριφέρονται βίαια απέναντι σε έναν συνομήλικό τους και να σταματήσει το παιδί μας να δέχεται τέτοιες επιθέσεις. Θεωρώ ότι όλα γίνονται με την ανοχή ορισμένων εκπαιδευτικών που υποβαθμίζουν αυτά τα θέματα για να μην κακοχαρακτηριστεί το σχολείο».

Δείτε βίντεο:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This