Αντιδράσεις για τα απογευματινά χειρουργεία: «Στον Ευαγγελισμό δεν έχουμε ιατρούς ούτε για τα πρωινά»

«Η λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων δημιουργεί ζήτηση για όσους έχουν χρήματα, όχι για εκείνους, που δεν έχουν να δώσουν 300 ευρώ»

Must Read

Επιφυλακτικοί εμφανίζονται απέναντι στα απογευματινά χειρουργεία του ΕΣΥ, οι γιατροί Απόστολος Ανθόπουλος, με ειδικότητα Γενικής Ιατρικής και Επιμελητής Β’ στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» Θεσσαλονίκης, και Γιώργος Φερεντίνος, καρδιολόγος και πρόεδρος στο Σωματείο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ευαγγελισμός».

«Η λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων δημιουργεί ζήτηση για όσους έχουν χρήματα. Όχι όμως για τους ανθρώπους που δεν έχουν να δώσουν τα 300 ευρώ με την κατάσταση που υπάρχει σήμερα. Διαβάζοντας την κοινή υπουργική απόφαση, διαπιστώνω ότι περιλαμβάνει και τις μεταμοσχεύσεις», ανέφερε αρχικά ο κ. Ανθόπουλος και διερωτήθηκε:

«Ποιος θα παίρνει τα μοσχεύματα αυτός που προηγείται χρονικά ή αυτός που έχει τα λεφτά; Αυτός που περιμένει τέσσερα χρόνια δεν έχει χρήματα. Εάν οι πολίτες αγκαλιάσουν τα απογευματινά ιατρεία, τότε ναι, αυτά θα αποσυμφορήσουν τις λίστες. Για τη διενέργεια χειρουργείων, όμως, χρειάζεται εξειδικευμένο προσωπικό. Αυτό το προσωπικό υπάρχει;».

«Δεν υπάρχει προσωπικό ούτε για τα πρωινά»

Από την πλευρά του ο καρδιολόγος και πρόεδρος στο Σωματείο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ευαγγελισμός» κ. Φερεντίνος εξήγησε τον λόγο για τον οποίο το νοσοκομείο δεν συμμετέχει στο εγχείρημα. «Ο Ευαγγελισμός δεν μπήκε στα απογευματινά ιατρεία για τον ίδιο λόγο που δεν μπήκαν και άλλα νοσοκομεία: Διότι δεν υπάρχει προσωπικό, ούτε καν για τα πρωινά. Δεν λειτουργούν, 5 αίθουσες χειρουργείων οι οποίες θα μπορούσαν να εξυπηρετούν 4.500 χειρουργεία τον χρόνο», εξήγησε και κατέληξε:

«Εδώ και δέκα χρόνια δεν έχει βρεθεί αυτή η δυνατότητα. Μετράμε πάνω από 1.000 κενές θέσεις στο νοσοκομείο».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This