Ώρες αγωνίας για 16χρονη στην Θεσσαλονίκη: Διαγνώστηκε με εγκεφαλίτιδα!

Δύσκολες στιγμές και για τους άνεργους γονείς της

Must Read

Έναν εφιάλτη δίχως τέλος βιώνει η οικογένεια μίας 16χρονης μαθήτριας, που διαγνώστηκε με εγκεφαλίτιδα και νοσηλεύεται τον τελευταίο ένα μήνα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Ο πατέρας της ανήλικης μίλησε για τον Γολγοθά που ανεβαίνει η οικογένεια, αποκαλύπτοντας την περιπέτεια υγείας της κόρης του, η οποία προέκυψε ξαφνικά, αλλάζοντας τα πάντα στη ζωή τους.

«Η κόρη μας ήταν ένα δραστήριο παιδί, ασχολούνταν με τον αθλητισμό και τις ξένες γλώσσες, ένα παιδί όλο ζωντάνια», ανέφερε αρχικά ο πατέρας και συνέχισε: «Ξαφνικά μία ημέρα διαπιστώσαμε ότι δεν ήταν ο εαυτός της, έκανε αλλόκοτα πράγματα, έχανε τον προσανατολισμό της, τη μνήμη της».

Στις 16 Φεβρουαρίου το παιδί μεταφέρθηκε από τους γονείς του, στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου. Εκεί, η μαθήτρια έκανε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και από την παρακέντηση νωτιαίου μυελού, προέκυψε είχε υποστεί εγκεφαλίτιδα. Άμεσα διακομίσθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου οι γιατροί την υπέβαλαν και σε άλλες εξετάσεις και διαπιστώθηκε ότι το κορίτσι παρουσίασε αυτοάνοσο νόσημα. «Το αυτοάνοσο μας είπαν ότι θα έβγαινε κάποια στιγμή, απλά “πυροδοτήθηκε” από την ίωση», εξήγησε ο πατέρας.

«Τρέχουν τα έξοδα, εμείς είμαστε όλη μέρα στο νοσοκομείο»

Όπως εξήγησε ο άνδρας, από τις αρχές Μαρτίου το κορίτσι έχει επαφή με το περιβάλλον, αντιδρά σε ερεθίσματα, χωρίς ωστόσο να μπορεί να κινεί τα άκρα της και να έχει τον πλήρη έλεγχο των οργανικών της λειτουργιών, δεδομένου ότι οι γιατροί την έχουν διασωληνώσει για τις βασικές της ανάγκες, συμπεριλαμβανομένης της σίτισής της.

Την ίδια ώρα, οι γονείς της ανεβαίνουν τον δικό τους Γολγοθά, καθώς είναι και οι δύο άνεργοι, ενώ οι οικονομίες που είχαν, τελείωσαν. «Είμαστε και οι δύο γονείς κάθε μέρα στο Νοσοκομείο. Πλένουμε τα ρούχα του παιδιού, σε εξωτερικά πλυντήρια. ”Τρέχουν” τα έξοδα και στο σπίτι που νοικιάζουμε και σε εκείνο στο οποίο βρίσκεται τώρα η άλλη μας κόρη μόνη της. ”Τρέχουν” λειτουργικά έξοδα, το ενοίκιο, λογαριασμοί κ.α. Δεν ξέρουμε πόσο θα κρατήσει όλη αυτή η περιπέτεια, ελπίζουμε να τελειώσει σύντομα, ωστόσο οι γιατροί ανέφεραν ότι χρειάζεται αρκετός χρόνος για την αποκατάσταση», τονίζει, μεταξύ άλλων, ο πατέρας της 16χρονης.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η κατάσταση της μαθήτριας, το σχολείο κινητοποιήθηκε και συγκέντρωσε ένα ποσό, το οποίο δόθηκε στους γονείς της, όμως τα έξοδα και οι ανάγκες είναι πολλές.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This