Συγγενής καρκινοπαθούς στο Ηράκλειο: «Το φάρμακο έφτασε χθες το απόγευμα, μετά την κηδεία του»

«Έπρεπε να έχει μπει στο νοσοκομείο για νοσηλεία όταν ο όγκος ήταν έξι εκατοστά. Τώρα είχε φτάσει 9,5 εκατοστά και υπέφερε από φρικτούς πόνους»

Must Read

Ανατριχίλα σε ολόκληρο το πανελλήνιο έχει προκαλέσει η είδηση της αυτοκτονίας ενός καρκινοπαθούς, από το Ηράκλειο, θύματος της κατάρρευσης του ΕΣΥ, που δεν άντεξε άλλο την αναμονή και τους φρικτούς πόνους και αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του!

Ο ξάδερφός του, Ευτύχης Σαρτζετάκης, μίλησε νωρίτερα σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή, περιγράφοντας την τεράστια ταλαιπωρία που βίωσε ο 72χρονος πωλητής βιβλίων από τον Δεκέμβρη, που διαγνώστηκε με καρκίνο στον πνεύμονα. Όπως εξήγησε, το φάρμακο δεν ήταν διαθέσιμο στην Ελλάδα και μετά τις ενέργειες συγγενών του, ακόμη και μέσω βουλευτών, αναζητήθηκε το σκεύασμα στην Γερμανία και κατά τραγική ειρωνία έφθασε ταχυδρομικά στο σπίτι του καρκινοπαθούς το βράδυ της κηδείας του!

«Το Δεκέμβρη εμφανίστηκαν κάποια συμπτώματα, πήγε στο γιατρό και διαγνώστηκε με καρκίνο στον πνεύμονα. Ο όγκος ήταν έξι εκατοστά, αλλά δεν τον κράτησαν για νοσηλεία. Του έκλεισαν ραντεβού για τις 28 Φλεβάρη, για να του κάνουν pet scan, με σκοπό να δουν αν έχουν γίνει μεταστάσεις», είπε αρχικά ο ξάδερφος του άτυχου άνδρα και συνέχισε:

«Έπρεπε άμεσα να ξεκινήσουν οι χημειοθεραπείες, είχε τις εξετάσεις από ιδιώτες γιατρούς, δεν έπρεπε να του κλείσουν ραντεβού δύο μήνες μετά. Έπρεπε να έχει μπει στις αρχές του Γενάρη στο νοσοκομείο, να ξεκινήσει χημειοθεραπείες, να συρρικνωθεί ο όγκος, για να αφαιρεθεί στο τέλος».

«Επικοινωνήσαμε με τους πάντες για να βρούμε το φάρμακο»

Ο Ευτύχης Σαρτζετάκης, που πριν από δύο χρόνια βίωσε ακόμη ένα περιστατικό, όταν η σύζυγός του «χτυπήθηκε» από τον καρκίνο, εξήγησε πως το φάρμακο που αναζητούσαν για τον 72χρονο, ήταν απαραίτητο για τις χημειοθεραπείες, αλλά δεν εισάγεται στην Ελλάδα, λόγω της χαμηλής του τιμής.

«Το ψέμα του κυρίου Άδωνι -και δεν κάνω πολιτική- είναι ότι είχε ξεκινήσει θεραπείες. Ποτέ δεν είχε ξεκινήσει ο Πέτρος θεραπείες, ποτέ. Αναζητούσαμε από τις 29 του Φλεβάρη το φάρμακο, ακόμη και τα παιδιά μου που είναι φαρμακοποιοί, μου είπαν ότι δεν υπάρχει. Επικοινωνήσαμε με τους πάντες, για να αναδείξουμε το θέμα, μήπως το βρούμε. Μας είπαν πως επειδή είναι φθηνό, δεν εισάγεται στην Ελλάδα», εξήγησε και συμπλήρωσε:

«Τελικά το βρήκαμε, αλλά όταν ειδοποίησαν την κόρη του να πάει να το πάρει για να ξεκινήσουν οι χημιοθεραπείες, ο Πέτρος ήταν ανήμπορος, δε μπορούσε να πάει στο νοσοκομείο. Χάθηκε χρόνος, έπρεπε να έχουν ξεκινήσει πολύ νωρίτερα. Το διάστημα που περίμενε το φάρμακο είχε πέσει ψυχολογικά, που στους καρκινοπαθείς το Α και το Ω είναι η ψυχολογία».

Ο ξάδερφος του 72χρονου άνδρα επεσήμανε πως έπρεπε να έχει μπει για νοσηλεία από την στιγμή που ο όγκος ήταν έξι εκατοστά και όχι να τον ειδοποιούν μετά από δύο μήνες, που ο όγκος είχε φτάσει 9,5 εκατοστά. «Το φάρμακο τελικά έφτασε στο σπίτι χθες, λίγο μετά την κηδεία του», υπογράμμισε, τονίζοντας πως ο καρκινοπαθής υπέφερε από φρικτούς πόνους για πολλές ημέρες και νύχτες, δυσκολευόταν να κοιμηθεί και δεν μπορούσε καν να μετακινηθεί.

Τέλος, επεσήμανε πως ο αυτόχειρας άφησε ένα σημείωμα προς τα παιδιά, τα εγγόνια και τους άλλους συγγενείς του, αναφέροντας ότι τους αγαπά και ζητά συγγώμη για τον πόνο που τους προκαλεί με την πράξη του, ενώ είχε δίπλα στο σημείωμα αφήσει και ένα ποτηράκι με ρακή, που ήπιε στην υγεία τους, προτού να βάλει τέλος στη ζωή του!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This