Απογευματινά χειρουργεία: Πρεμιέρα και στον Ευαγγελισμό – Στάση εργασίας από την ΕΙΝΑΠ

Οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά εκφράζουν την αντίθεσή τους στο νέο θεσμό

Must Read

Την ώρα που τα απογευματινά χειρουργεία κάνουν πρεμιέρα στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ προκήρυξε στάση εργασίας αύριο, έξω από το μεγαλύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα της χώρας, με σκοπό να δηλώσει την αντίθεσή του, στο νέο αυτό εγχείρημα.

Μετά τα νοσοκομεία «Παπαγεωργίου» και ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης και τα νοσοκομεία Καβάλας και Αλεξανδρούπολης, σειρά παίρνει αύριο και η Αττική. Οι δύο πρώτες περιπτώσεις θα είναι γενικής χειρουργικής και νευροχειρουργικής φύσεως. Οι δύο χειρουργοί που θα εγκαινιάσουν τον θεσμό στην Αττική, θα είναι ο Καθηγητής Νευροχειρουργικής ΕΚΠΑ, Γιώργος Στράντζαλης και ο Διευθυντής της Γ΄ Χειρουργικής Κλινικής, Στέλιος Καπίρης.

Ωστόσο, την ώρα που στο εσωτερικό του «Ευαγγελισμού» θα πραγματοποιούνται τα πρώτα απογευματινά χειρουργεία, στον εξωτερικό χώρο θα συγκετρνωθούν μέλη της ΕΙΝΑΠ. Συγκεκριμένα, οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά δηλώνουν αντίθετοι με τα απογευματινά χειρουργεία κι έτσι προκήρυξαν στάση εργασίας που θα διαρκέσει 13:00 – 15:00. Παράλληλα, οι γιατροί καλούν τους συναδέλφους τους να μη δηλώσουν συμμετοχή στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ απογειώνει την πολιτική της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης της υγείας. Αντί να προσλάβει όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό για να λειτουργήσουν οι κλειστές χειρουργικές αίθουσες (σε όλη την Αττική λειτουργούν οι 130 στις 200) και να μπορούν όλοι οι ασθενείς να χειρουργούνται έγκαιρα, χωρίς να αναγκάζονται να ξανά πληρώσουν, επιβάλλει νόμιμο κρατικό ”φακελάκι” στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία», αναφέρει χαρακτηριστικά η ΕΙΝΑΠ σε ανακοίνωσή της και συνεχίζει:

«Οι υπόλοιποι ασθενείς καταδικάζονται να περιμένουν στις ψηφιακές λίστες αναμονής. Ξέρουμε καλά ότι η απογευματινή λειτουργία θα γίνει εις βάρος της πρωινής. Το Υπουργείο Υγείας, δεν σκοπεύει να προσλάβει το αναγκαίο προσωπικό για να λειτουργήσουν οι κλειστές χειρουργικές αίθουσες. Αντί γι’ αυτό δίνει τη δυνατότητα σε ιδιώτες να μπαίνουν στο νοσοκομείο και να φέρνουν ή να βρίσκουν «πελατεία».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This