Ισόβια στον πατέρα που σκότωσε τον γιο του τα Χριστούγεννα του 2020 στο Ηράκλειο

Κάθειρξη 12 ετών στον έτερο γιο για τη δολοφονία που είχε «παγώσει» τη Θέρισσο

Must Read

Δεν κατάφερε να «σπάσει» τα ισόβια σε δεύτερο βαθμό ο 59χρονος πατέρας, που ανήμερα των Χριστουγέννων του 2020 σκότωσε τον 26χρονο γιο του, στην Θέρισσο, του Ηρακλείου.

Ο άνδρας, που κατηγορήθηκε πως μαζί με τον 27χρονο -σήμερα- γιο του, τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι τον άλλο του γιο, κάθισε στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης, το οποίο επικύρωσε την πρωτόδικη καταδίκη κι έτσι εκείνος επέστρεψε στις φυλακές. Στον αδελφό του θύματος, που επίσης πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ισόβια, επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 12 ετών, για απλή συνέργεια, γεγονός που συνεπάγεται την αποφυλάκισή του σε σύντομο χρονικό διάστημα, δεδομένου ότι έχει ήδη εκτίσει μέρος της ποινής του. Στο άκουσμα της απόφασης ο πατέρας αγκάλιασε και φίλησε τον γιο του, ευχαριστώντας το Δικαστήριο για αυτή την απόφαση.

Σε κάθε περίπτωση, η έδρα απευθυνόμενη στον 27χρονο σημείωσε ότι η πράξη του ήταν βαρύτατη με δεδομένο ότι το θύμα ήταν αδελφός του. «Με την αποφυλάκισή σας φροντίστε να κάνετε καλύτερη τη ζωή σας και να μείνετε μακριά από τέτοιες καταστάσεις»,  επεσήμανε.

Από την πλευρά του, ο συνήγορος υπεράσπισης πατέρα και γιου, Γιώργος Λιονάκης ανέφερε: «Επρόκειτο για μία υπόθεση με ιδιαίτερο ψυχολογικό φορτίο. Το δευτεροβάθμιο Δικαστήριο με τα εχέγγυα που παρέχει και την ευθυκρισία του, απέδειξε για άλλη μια φορά ότι η Δικαιοσύνη αφουγκράζεται. Με μία διαχειρίσιμη ποινή, συγκριτικά με την ισόβια που του είχε επιβληθεί στον πρώτο βαθμό, ο αδερφός του θανόντος θα βγει από την φυλακή και θα ξεκινήσει το νέο κεφάλαιο της ζωής του».

Το χρονικό των «ματωμένων» Χριστουγέννων

Το αιματηρό περιστατικό, που «πάγωσε» την τοπική κοινωνία της Θερίσσου, εκτυλίχθηκε ανήμερα των Χριστουγέννων του 2020. Ο άτυχος Κριστιάν ξεψύχησε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο τα ξημερώματα της 27ης Δεκεμβρίου του 2020 εξαιτίας αιμορραγικής καταπληξίας.

Ο πατέρας, αν και στην αρχή ισχυρίστηκε ότι κάποιος άγνωστος είχε επιτεθεί στον γιο του, στη μέση του δρόμου, στην πορεία αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι τον χτύπησε, επικαλούμενος συνθήκες άμυνας, ενώ για τον άλλο του γιο είπε πως δεν είχε καμία συμμετοχή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This