«Ξαναβιάζεται» η 12χρονη: Ο Μίχος μπορεί να βγει σε 4-5 χρόνια και οι άλλοι κατηγορούμενοι είναι έξω!

Η «ώρα» των δικηγόρων - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Εφετείο για την εισαγγελική πρόταση

Must Read

Συνεχίζεται εκ νέου σήμερα, Παρασκευή 15/03, η δίκη για την υπόθεση βιασμού, εμπορίας και μαστροπείας με θύμα ένα 12χρονο κορίτσι από τον Κολωνό, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, με την αγόρευση της δικηγόρου που εκπροσωπεί την ανήλικη.

Πλέον τον λόγο έχουν οι δικηγόροι προκειμένου να καταθέσουν τα σχόλιά τους επί της εισαγγελικής πρότασης και στη συνέχεια το Δικαστήριο θα κληθεί να αποφασίσει. Την ίδια ώρα, «τσουνάμι» αντιδράσεων για την προκλητική πρόταση της εισαγγελέως που ουσιαστικά «ξεπλένει« και αθωώνει τον Ηλία Μίχο.

 

 

Έξω από το Εφετείο στην οδό Λουκάρεως έχουν συγκεντρωθεί άτομα με πανό και φωνάζοντας συνθήματα, ζητώντας την καταδίκη του 55χρονου, αντιδρώντας στην απαλλακτική εισαγγελική πρόταση για τον βασικό κατηγορούμενο, όσον αφορά στον βιασμό, λόγω αμφιβολιών, αλλά και για τη μετατροπή της μαστροπείας σε διευκόλυνση ανηλίκου να εκδίδεται.

 

 

Αν αθωωθεί για βιασμό θα «φάει» το πολύ 20 χρόνια!

«Να μην δεχθούν οι δικαστές και οι ένορκοι την εισαγγελική πρόταση για αθώωση του Ηλία Μίχου σε σχέση με την κατηγορία του βιασμού και της μαστροπείας» ζήτησε εκ νέου η δικηγόρος της οικογένειας της 12χρονης, στην υπόθεση μαστροπείας και παιδοβιασμών του Κολωνού, Ασπασία Ταραχοπούλου. «Όλη η οικογένεια είναι συγκλονισμένη, εξοργισμένη, το παιδί το ίδιο», είπε η δικηγόρος της οικογένειας της μικρής, Ασπασία Ταραχοπούλου για την εισαγγελική πρόταση, «θεωρούμε ότι δεν θα γίνει δεκτή από το σώμα δικαστών και ενόρκων» συμπλήρωσε η κ. Ταραχοπούλου. «Ακόμη και αν γίνει δεκτή, οι ποινές που επιφέρουν τα εγκλήματα για οποία κατηγορείται ο Μίχος και τα οποία τα έχει παραδεχθεί είναι πάρα πολύ μεγάλες», σημείωσε. «Αν υπήρχε απειλή και εξαναγκασμός, αυτό είναι το κρίσιμο για τον βιασμό, όπως προβλέπεται από τον Ποινικό Κώδικα. Το παιδί έχει περιγράψει ακριβώς το πώς έγινε ο βιασμός. Σαν να ήξερε το άρθρο του Ποινικού Κώδικα, που είναι προφανές ότι δεν το ήξερε» είπε η συνήγορος της 12χρονης. Όπως επιβεβαίωσε η κ. Ταραχοπούλου, η εικόνα για την πρόταση της εισαγγελέα είναι ότι την μαρτυρία της 12χρονης την έχει πιστέψει για όλα εκτός από τον βιασμό και την μάνα της. «Θεώρησε ότι δεν υπήρχε βία και απειλή». Επιβεβαίωσε επίσης ότι «έχει ειπωθεί και το ξέρετε, ναι, πράγματι υπάρχει ένα μήνυμα του Μίχου προς το παιδί που της λέει πήγαινε … να μου φέρεις τα μισά λεφτά», αλλά «σύμφωνα με την κυρία εισαγγελέα, όχι, δεν αποδεικνύει» την μαστροπεία, «το θεωρεί “αστείο”. Γελάσαμε…». «Γενετήσιες πράξεις με ανήλικο κάτω των 15 επ’ αμοιβή τιμωρούνται. Υπάρχει μία διάκριση, όταν είναι το παιδί 11-12 ετών και όταν είναι 12-15 ως προς τις ποινές», ανέφερε η συνήγορος, διευκρινίζοντας ότι ποινή ισοβίων προβλέπεται για βιασμό. «Άκουσα την δήλωση της συνηγόρου υπεράσπισης Β. Πανταζή ότι η 12χρονη «επέλεξε» μία «συγκεκριμένη στάση ζωής», συνέχισε η κα Ταραχοπούλου, «μετά από αυτό θεώρησα ότι πρέπει να ακουστεί και η φωνή του παιδιού. Δεν είναι δυνατόν να λέμε ότι ένα 11χρονο παιδί είχε επιλέξει να εκδίδεται για να βιοπορίζεται. Δεν είναι δυνατόν να λέγεται αυτό το πράγμα. Ούτε στις δικαστικές αίθουσες, που έχει ειπωθεί, ούτε δημόσια. Είναι εξωφρενικό, εξοργιστικό. Έχει αναστατωθεί, εξαγριωθεί όλος ο κόσμος. Η ασέλγεια, η αποπλάνηση ενός ανήλικου παιδιού είναι το ειδεχθέστερο έγκλημα … είναι δυνατόν ένα παιδί 11 χρονών να ξέρει τι είναι το “εκδίδομαι” και να επιλέγει; Έχει τη δυνατότητα να επιλέξει, για βιοπορισμό να εκδίδεται;». Με την πρόταση αθώωσης λόγω αμφιβολιών για τον βιασμό, πρακτικά αυτό που συμβαίνει είναι ότι ο Μίχος αποφεύγει πιθανή ποινή ισοβίων και μπορεί να τιμωρηθεί με ως 20 χρόνια φυλάκιση. «Στα 6-7 χρόνια θα βγει, θα γίνει και μία συγχώνευση της δεύτερης ποινής, πιθανώς θα αναγνωριστούν και ελαφρυντικά -που για μένα δεν πρέπει να αναγνωριστεί κανένα- να μειωθεί η ποινή. Έχει κάτσει ήδη ένα χρόνο μέσα, οπότε στα 4-5 χρόνια, να βγει».

 

Προκαλεί η πρόταση της Εισαγγελέως 

Υπενθυμίζεται ότι, η εισαγγελική πρόταση της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ζήτησε την ενοχή του 55χρονου Ηλία Μίχου για διακεκριμένη κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια, κατοχή πορνογραφικού υλικού με ανήλικο, αλλά χωρίς εξαναγκασμό και κερδοσκοπία αλλά και για διευκόλυνση της ανήλικης να εκδίδεται, καθώς και για οπλοκατοχή. Ωστόσο, ζήτησε να κηρυχθεί αθώος λόγω αμφιβολιών για βιασμό της 12χρονης, για μαστροπεία σε οίκους ανοχής και για μαστροπεία μέσω εξαναγκασμού με αποκόμιση πορνικών εσόδων. Η εν λόγω εισαγγελική πρόταση προκάλεσε αναβρασμό σε κοινωνικό, αλλά και πολιτικό επίπεδο, ενώ μεγάλες συγκεντρώσεις και πορείες πραγματοποιήθηκαν χθες στα Σεπόλια και στο Σύνταγμα, καθώς και στη Θεσσαλονίκη.

 

Διαβάστε ακόμα:

Στο τέλος θα βρεθεί κατηγορούμενη η 12χρονη που εξέδιδαν στον Κολωνό!  

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This