Χειροπέδες σε δύο συνοριοφύλακες επειδή βασάνισαν αλλοδαπό στο Κέντρο Κράτησης της Αμυγδαλέζας!

Ο αλλοδαπός διαγνώστηκε με κάταγμα στο πλευρό

Must Read

Χειροπέδες πέρασαν αστυνομικοί της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας σε τέσσερις συνοριοφύλακες που υπηρετούν στο Προαναχωρητικό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών (ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ.) Αμυγδαλέζας με τις κατηγορίες (κατά περίπτωση) ότι βασάνισαν 31χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Χιλής με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, ο 31χρονος, μαζί με δύο άλλους, υπηκόους Βολιβίας και Βενεζουέλας αντίστοιχα  που κρατούνται στο κέντρο άρχισαν να καβγαδίζουν μεταξύ τους για άγνωστη αιτία. Τότε, υπήρξε η παρέμβαση των συνοριοφυλάκων η οποία ήταν αναπάντεχη. Συγκεκριμένα δύο από αυτούς, ένας επίσης 31χρονος και ένας 26χρονος,  άρχισαν να χτυπούν τον καταγγέλοντα στο πρόσωπο και σε διάφορα σημεία του σώματος ενώ οι άλλοι δύο δεν έκαναν τίποτα να τους σταματήσουν.

Ο αλλοδαπός χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για εξετάσεις και εκεί διαγνώστηκε ότι έφερε κάταγμα στο πλευρό! Οι συνοριοφύλακες οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους.

Ο 31χρονος υπήκοος Χιλής κρατείται από τις 7 Μαρτίου για διοικητική απέλαση.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

«Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθησαν βραδινές ώρες χθες, Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024, τέσσερις (4) Συνοριακοί Φύλακες, που υπηρετούν στο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. Αμυγδαλέζας και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για -κατά περίπτωση- βασανιστήρια και συνέργεια σε βασανιστήρια.

Προηγήθηκε καταγγελία αλλοδαπού κρατούμενου, σύμφωνα με την οποία το βράδυ της προηγούμενης ημέρας, ένστολοι του προκάλεσαν σωματικές βλάβες.

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε προέκυψε ότι το απόγευμα της Τετάρτης, 13 Μαρτίου 2024, έπειτα από διαπληκτισμό μεταξύ του καταγγέλλοντα και δύο ακόμη αλλοδαπών, δύο από τους κατηγορούμενους Συνοριακούς Φύλακες χτύπησαν τον καταγγέλλοντα στο πρόσωπο και σε διάφορα σημεία του σώματός του. Οι άλλοι δύο Συνοριακοί Φύλακες κατηγορούνται ότι, ενώ βρίσκονταν στον χώρο, δεν προσπάθησαν να τους αποτρέψουν ή να τους σταματήσουν, αποδεχόμενοι με αυτόν τον τρόπο τις πράξεις τους.

Ο αλλοδαπός μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου μετά τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και την ιατροδικαστική εξέταση, διαγνώσθηκε με κάταγμα στο πλευρό.Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This