Στη φυλακή ο ηθοποιός και τέσσερα ακόμη μέλη της σπείρας που έκλεβε και «μεταποιούσε» οχήματα

Must Read

Έξι άτομα είχαν συλληφθεί κατά την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης που έκλεβε αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες από περιοχές της Αττικής, τα οποία, κατόπιν, «μεταποιούσαν» για να τα μεταπουλήσουν, τα πέντε εκ των οποίων οδηγήθηκαν σήμερα στη φυλακή, καθώς κρίθηκαν προφυλακιστέα.

Ανάμεσά τους βρίσκεται και ο 50χρονος ηθοποιός, ο οποίος φέρεται να είχε το διαλυτήριο στο οποίο αποσυναρμολογούνταν τα κλεμμένα οχήματα. Οι έξι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στις εισαγγελικές αρχές και αργά το απόγευμα αποφασίστηκε με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα οι πέντε εξ αυτών να οδηγηθούν προσωρινά στις φυλακές.

«Προσωρινή κράτηση για όλους πλην ενός… Εκτιμούμε ότι στα ασφυκτικά πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας δεν κατέστη εφικτό να τύχουν μια νηφάλιας δικανικής εκτίμησης οι κατηγορούμενοι. Ακράδαντα πιστεύουμε ότι πολύ σύντομα θα καταπέσουν οι κατηγορίες», δήλωσε ο δικηγόρος του πρώην ηθοποιού και επιχειρηματία, Αλέξανδρος Παπαστεριόπουλος, πληροφορούμενος την απόφαση περί προφυλάκισης του πελάτη του, σύμφωνα με το newsit.gr.

Ο 50χρονος ηθοποιός που τα τελευταία χρόνια δήλωνε επιχειρηματίας, είχε γίνει γνωστός  στο παρελθόν από τη συμμετοχή του σε δημοφιλή τηλεοπτική σειρά του παρελθόντος. «Δεν θα το παίξω άγιος, αλλά για αμάξια που μου λέτε θα σας πω ό,τι έχει γίνει. Δεν έχω κλέψει ποτέ, αλλά γνωρίζω ότι στο χώρο μας δεν όλα είναι καθαρά», δήλωσε κατά την ανάκρισή του.

Ο κατηγορούμενος είπε πως μπλέχτηκε στην υπόθεση και συνελήφθη άδικα, καθώς, όπως ισχυρίστηκε, δεν γνώριζε τις προθέσεις του κυκλώματος, ότι ο ίδιος δεν υπήρξε ποτέ μέλος του και πως, ουσιαστικά, πλήρωσε το γεγονός πως γνώριζε τον επικεφαλής των δραστών. «Κάποια στιγμή πριν από περίπου δύο χρόνια ήρθε ο Ντάνι και μου ζήτησε να τον βοηθήσω με κάποια αυτοκίνητα πλημμυρισμένα που είχε. Δηλαδή ήθελε να κατεβάσω τις μηχανές που ‘ναι χαλασμένες απ’ το νερό και να βάζουμε πάνω λειτουργικές που θα μου έφερνε αυτός. Έτσι και έγινε, αλλά κάποια στιγμή ενώ έκανα τις εργασίες που μου ζητούσε δε με πλήρωνε τα ποσά που είχαμε συμφωνήσει. Εκεί παρεξηγηθήκαμε».

Σε έρευνα στο σπίτι του ηθοποιού, πάντως, βρέθηκαν όπλα, αλλά και ποσότητα ναρκωτικών. «Για τα όπλα που βρήκατε στο σπίτι, θέλω να σας πω ότι είναι απομιμήσεις και τα έχω για τις γιορτές. Για τα ναρκωτικά που βρήκατε στο συνεργείο μου δεν ήξερα ότι βρισκόντουσαν εκεί και δεν είναι σίγουρα δικά μου. Ο χώρος είναι δικός μου, αλλά όχι τα ναρκωτικά».

Ο κατηγορούμενος διαθέτει συνεργείο στην Αχαρνών. Δίπλα από αυτό υπήρχε ένας υπαίθριος χώρος με ψηλή περίφραξη, που λειτουργούσε ως αυτοσχέδιο διαλυτήριο αυτοκινήτων, όπου φόρτωναν τα ανταλλακτικά με βαν. «Προέρχομαι από μια οικογένεια με πολλά προβλήματα, ο πατέρας μου είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο λόγω τροχαίου και εγώ δουλεύω σκληρά από μικρή ηλικία, προσπαθώντας να βοηθήσω την οικογένεια μου. Στις πράξεις που έκανα με εξώθησαν λόγοι επιβίωσης, καθώς, πλέον, έχω αποκτήσει και έναν γιο, 2,5 ετών σήμερα», είπε, μεταξύ άλλων.

«Ποτέ δεν αποτέλεσα μέλος οποιασδήποτε εγκληματικής οργάνωσης. Η δράση μου ήταν εντελώς αυτόβουλη και ευκαιριακή και έχω μετανιώσει ειλικρινά για ό,τι έκανα», κατέληξε.

Οι διάλογοι μεταξύ των μελών της σπείρας

Στο «φως» ήρθαν αποκαλυπτικοί διάλογοι της συμμορίας, που, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ., είχε κλέψει περισσότερα από 40 οχήματα στην Αττική. Ειδικότερα, όπως καταγράφεται στους παρακάτω διαλόγους, τα μέλη συνομιλούσαν για το πως θα δράσουν αλλά και για τα χρήματα που θα βγάλουν, από την κάθε κλοπή ΙΧ.

  • 1ος διάλογος 

Συνεννοούνται

Ένα χιλιάρικο παίρνουμε. Γι αυτό το αυτοκίνητο.

(ακατάληπτο) οκτώ κατοστάρικα;

οκτώ παίρνουμε κόψιμο.

Επτά παίρνουμε κόψιμο

Σε τέτοια αυτοκίνητα

Ααααα. Πες μου τι να του πάρουμε.

Δεν ξέρω

Θα τον γαμ@@@@@ μ@λ@κ@

Κανένα οκτακοσάρι θα του πάρουμε. Χίλια έπρεπε να του παίρνω κανονικά.

Του Ντάνυ λέω

Ε ένα οκτακοσαρι.

Αφού είναι καλυμμένος, τα πατάει, τα πετάει. Γιατι δεν έρχεται να βοηθήσει;;

Έρχεται δεν έρχεται τα νούμερα είναι αυτά φίλε. Ειναι αυτοκίνητο πολυτελείας, τέλος. Τέλος.

  • 2ος διάλογος 

Έλα ρε μανάρι

Με τα ραμ και του fiat του στραπατσαρισμένου τι θα κάνεις;

Δεν νομίζω να τα θέλουμε

Εντάξει

Να σου πω

Λέγε

Εγώ είμαι γυρισμό. Έχει βγει τίποτα από το άλλο το μπορντό;;

Τι ώρα έρχεσαι

Ε;

Τι ώρα έρχεσαι ρε;;

Εγώ σε μισή ώρα το πολύ είμαι εκεί. Φιλαδέλφεια έχω φτάσει.

Ε εντάξει άντε έλα από εδώ και…

Το άλλο είναι έτοιμο δηλαδή Ε;;

Ναι μωρέ.

Βάλε τον άλλον να βάλει έναν ιμάντα να το φορτώσω κατευθείαν. Να προλάβουμε να πληρωθούμε και απ τα δυο.

Έλα, γεια.

Έλα.

  • 3ος διάλογος 

Καλά θα σου έρθω εγώ από κει πέρα, σήμερα, αύριο, γιατί έχω φορτωμένες κάτι μηχανούλες.

Ωραία ότι θες.

Να φύγουν από την αποθήκη

Ωραία.

Και είναι όλες καλές μαλ@@@. Αμαρτία από τον Θεό.

⁠Σώπα ρε.

Ναι αλλά δεν γίνεται …

Και γιατί δεν τις ποντάρεις ρε μαλ@@@;

Δεν έχω νούμερα ρε μαλ@@@, δεν έχω να τις κολλήσω κάτι να…

Αααα

Και έχω, και αρχίζω και φοβάμαι να πούμε όχι τίποτα άλλο, τα έχουνε γαμ@@@@ όλα.

Κατάλαβα.

Τα έχουνε γαμ@@@@ όλα.

Εντάξει

Λοιπόν έχω ρίξει και κάτι άλλα πάνω τώρα, να βγάλουμε τις μηχανές…

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This