Αντιδράσεις, συγκεντρώσεις και στάσεις εργασίας σε Αττικό και ΠΑΓΝΗ για τα απογευματινά χειρουργεία

«Μεγάλες ελλείψεις στα νοσοκομεία»

Must Read

Πυρ ομαδόν κατά των απογευματινών χειρουργείων είναι οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, καθώς ήδη οι ελλείψεις προσωπικού είναι μεγάλες και η υποστελέχωση δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τα πρωινά περιστατικά. 

Στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις πραγματοποιούν σήμερα, Τρίτη 19/3, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία Αττικό και ΠΑΓΝΗΣυγκεκριμένα, συγκέντρωση των εργαζομένων στο ΑΤΤΙΚΟ νοσοκομείο θα πραγματοποιηθεί στη 1.30 μμ στα πλαίσια απόφασης του σωματείου εργαζομένων που στηρίζει και η ΕΙΝΑΠΤο Ιπποκράτειο νοσοκομείο με ανακοίνωση των εργαζομένων δεν θα συμμετάσχει στα απογευματινά χειρουργεία λόγω έλλειψης προσωπικού. Γιατροί και φορείς του ΕΣΥ ζητούν να υπάρξουν μαζικές προσλήψεις στα νοσοκομεία, ώστε να ανοίξουν το πρωί όλα τα χειρουργεία που μέχρι σήμερα δεν είναι διαθέσιμα, ενώ καταγγέλλουν ότι «το μέτρο ισοπεδώνει ότι έχει απομείνει όρθιο από τη δημόσια δωρεάν Υγεία». Το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου Αττικό τονίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε ότι «δεν θα περάσει το νόμιμο φακελάκι, τα απογευματινά- επί πληρωμή- χειρουργεία στο νοσοκομείο μας. Να μη δηλώσει κανείς συμμετοχή σε αυτό το αίσχος!» καλώντας σε στάση εργασίας από τη 13:00 ως τις 15:00 και κινητοποίηση στη 13:30 στο Αίθριο. Το Σωματείο Εργαζομένων Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) με την 3μελή Επιτροπή Γιατρών ΠΑΓΝΗ καλούν όλα τα σωματεία υγειονομικών καθώς και τους φορείς της πόλης, να παραστούν σήμερα στις 12.30 μ.μ. στην πύλη του νοσοκομείου, τη μέρα της φιέστας για την έναρξη των απογευματινών χειρουργείων. Παράλληλα, προκηρύσσουν στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 15:00 και συνέλευση στις 11:00 στο αμφιθέατρο του ΠΑΓΝΗ.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου Αττικόν 

  • Οι ελλείψεις του νοσηλευτικού προσωπικού αγγίζουν πλέον τις 300
  • Πολλοί επικουρικοί και ειδικευόμενοι νοσηλευτές δεν ανανέωσαν τη σύμβαση τους λόγω των εξουθενωτικών συνθηκών εργασίας και τις αλλεπάλληλες αλλαγές από τμήμα σε τμήμα
  • Παραμένουν κλειστές οι 6 από τις 14 χειρουργικές αίθουσα κλειστές λόγω έλλειψης νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού»

Το σωματείο εργαζομένων αναφέρει μεταξύ άλλων πως: «Πολλοί συνάδελφοι επικουρικοί και ειδικευόμενοι νοσηλευτές δεν ανανέωσαν τη σύμβαση τους λόγω των εξουθενωτικών συνθηκών εργασίας και τις αλλεπάλληλες αλλαγές από τμήμα σε τμήμα Παραμένουν κλειστές οι 6 από τις 14 χειρουργικές αίθουσα κλειστές λόγω έλλειψης νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού. Αν ήθελαν να μειώσουν τις λίστες αναμονής θα άνοιγαν χειρουργικές αίθουσες και κρεβάτια ανάνηψης προσλαμβάνοντας το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό. Αν ήθελαν να αυξήσουν τους μισθούς γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού θα καταργούσαν τις περικοπές των μισθών, θα επανέφεραν το 13ο-14ο μισθό, θα μας ενέτασαν στα Βαρεά και Ανθυγιεινα Επαγγέλματα. Αντί για αυτό όμως θρασύτατα ανακοινώνουν πως δεν πρόκειται να γίνει καμιά αύξηση στους μισθούς, που παραμένουν καθηλωμένοι για πάνω από 12 χρόνια και ότι για να συμπληρώσουμε το εισόδημα μας, θα πρέπει να δουλεύουμε ατέλειωτες ώρες (ιδιωτικά ή το απόγευμα), να τα “παίρνουμε” από τους ασθενείς και να λέμε και ευχαριστώ γιατί έτσι ενισχύεται τάχα το εισόδημά μας. Το πρόσωπο τους το έχουν δείξει από καιρό! Η περίοδος του δίχρονου της πανδημίας είναι αποκαλυπτική αφού έγιναν πάνω από 200.000 λιγότερες χειρουργικές πράξεις στα δημόσια νοσοκομεία, επειδή τακτική της κυβέρνησης ήταν να κλείσει χειρουργικές αίθουσες για να τις μετατρέψει σε πρόχειρες ΜΕΘ είτε για να αξιοποιήσει το προσωπικό τους σε άλλα πόστα. Στο Αττικό, τα δύο χρόνια της πανδημίας, για 50 προσλήψεις που δεν έγιναν, πραγματοποιήθηκαν 2000 λιγότερα χειρουργεία». 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This