Αποκάλυψη για τα Τέμπη: «Χώμα από τον τόπο της τραγωδίας μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό οικόπεδο»

Τι αποκαλύπτει ο δικηγόρος των συγγενών θυμάτων των Τεμπών

Must Read

Μπορεί να έχει περάσει ένας χρόνος από το φρικτό έγκλημα των Τεμπών, που «πάγωσε» την διεθνή κοινότητα, όμως οι συγγενείς των θυμάτων εξακολουθούν να ζητούν δικαίωση, την ώρα που οι εξελίξεις στην υπόθεση παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας.

Ο δικηγόρος συγγενών των θυμάτων, Γιάννης Μαρακάκης, μιλώντας στο OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», αποκάλυψε πως τρεις ημέρες μετά το πρωτοφανές σιδηροδρομικό δυστύχημα, δόθηκε εντολή σε εργολάβο να μεταφέρει το χώμα επί του οποίου κατέληξαν τα πρώτα βαγόνια.

Σύμφωνα με το στοιχείο αυτό -που μάλιστα περιλαμβάνεται στην δικογραφία- το χώμα που ήταν σε 30 φορτηγά μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό οικόπεδο και όχι στο Κουλούρι, μαζί με τα υπόλοιπα βαγόνια από την εμπορική αμαξοστοιχία. Παρά το γεγονός, ότι το χώμα μπορεί να είχε μέσα υλικά που προκάλεσαν την έκρηξη, ακόμη και ανθρώπινα μέλη, χαρακτηρίστηκε ως «άχρηστο».

Πράγματι, ο ανακριτής διαπίστωσε έναν χρόνο αργότερα πως οι τεχνικοί σύμβουλοι των οικογενειών είχαν δίκιο και όντως είχαν αφαιρεθεί από το σημείο σημαντικά στοιχεία. Ωστόσο, τότε, ο εργολάβος είχε υποστηρίξει πως έλαβε εντολή από αξιωματικό της Πυροσβεστικής.

Τέλος, ο δικηγόρος των θυμάτων αποκάλυψε ότι υλικό από τα καταγραφικά συστήματα έχει αποσταλεί στη Μεγάλη Βρετανία, στην προμηθεύτρια εταιρεία, εντούτοις το ζήτημα έχει μείνει στάσιμο, καθώς δεν υπάρχει….μεταφραστής, στο ελληνικό προξενείο στο Λονδίνο. «Η εταιρεία μας είχε πει πως θα έχουμε απάντηση σε επτά εργάσιμες ημέρες, όμως πέρασαν και δεν έχουμε λάβει τίποτα», κατέληξε ο κ. Μαρακάκης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This