Εξιτήριο για τον πιλότο του F16 – Υπεβλήθη σε συμπληρωματικές εξετάσεις

Τόν έσωσε η άρτια εκπαίδευσή του

Must Read

Τελικά σήμερα, Παρασκευή (22.03.24) αναμένεται να πάρει εξιτήριο ο 29χρονος Υποσμηναγός του μαχητικού F-16, που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή στην Ψαθούρα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πιλότος είναι καλά στην υγεία του. Μάλιστα, οι εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη ήταν «καθαρές», και για αυτό οι γιατροί αποφάσισαν να μην παραμείνει άλλο στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας. Ο Υποσμηναγός του F-16 παρέμεινε προληπτικά για ακόμη ένα 24ωρο στο ΓΝΑ 251, για να υποβληθεί σε έναν νέο γύρο εξετάσεων, οι οποίες βγήκαν «πεντακάθαρες». Από την πρώτη στιγμή δίπλα του ήταν τόσο οι γονείς του όσο και η σύζυγός του. Υπενθυμίζεται ότι το F16 παρουσίασε πρόβλημα στον κινητήρα με τον πιλότο να ακολουθεί το πρωτόκολλο. Ενημέρωσε για το πρόβλημα και ενεργοποίησε την λειτουργεία του εκτινασσόμενου καθίσματος και όλα στη συνέχεια πήγαν βάσει σχεδίου. Το βάρος πλέον έχει πέσει στις έρευνες για το τι ήταν αυτό που προκάλεσε το πρόβλημα. Το εκτινασσόμενο κάθισμα τύπου ACES II της εταιρείας Collins Aerospace αποδείχτηκε σωτήριο για τον 29χρονο υποσμηναγό, ο οποίος πρόλαβε να κάνει χρήση του.

 




 

Το χρονικό της διάσωσης

Η πτώση του μαχητικού F-16 νότια της Χαλκιδικής είχε ευτυχής κατάληξη, καθώς ο κυβερνήτης του αεροσκάφους κατάφερε να το εγκαταλείψει με τη χρήση του αλεξίπτωτου, με τη διάσωση του 29χρονου ωστόσο να γίνεται κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Μάλιστα, ο πιλότος παρέμεινε για μιάμιση ώρα στη θάλασσα με τη λέμβο του, καθώς τα μεγάλα κύματα τον είχαν παρασύρει και δεν μπορούσαν να τον εντοπίσουν εύκολα. Ο κίνδυνος για τον 29χρονο επισμηναγό που εκτινάχθηκε με το ειδικό κάθισμα από το F16 ήταν μεγάλος, ενώ και τα σκάφη ήταν δύσκολο να κινηθούν στην συγκεκριμένη περιοχή. O καπετάνιος του πλοιαρίου, «Εμμάνουελ Μπρόνερ», και η οργάνωση Sea Shepherd, ανέβασαν ένα βίντεο από την αποστολή διάσωσης του 29χρονου πιλότου, αφού ειδοποιήθηκαν όλα τα παραπλέοντα σκάφη να σπεύσουν για την περισυλλογή του.

«Μόλις μας ενημέρωσε το λιμενικό για την πρώτη του αεροσκάφους F16 στην Ψαθούρα σπεύσαμε στο σημείο. Ευτυχώς δεν χρειάστηκε η βοήθειά μας καθώς όλα πήγαν καλά για τον νεαρό πιλότο. Το σκάφος μας, ο καπετάνιος και οι εθελοντές μας είναι πάντα έτοιμα για κάθε περίσταση όπου θα ζητηθεί η συμβολή μας από τις τοπικές αρχές», αναφέρουν χαρακτηριστικά. Ο καπετάνιος μίλησε για τις αντίξοες συνθήκες στη θάλασσα αλλά και τον ρόλο τους και τη συνδρομή τους στο λιμενικό. «Ήταν 7αρι φορτωμένο με συνθήκες που δεν βγαίνουμε έξω. Τα σκάφη που βγήκαμε για να βοηθήσουμε, η αλληλεγγύη υπάρχει μεταξύ μας. Είμαστε απομακρυσμένο νησί, ήταν μακρυά από εμάς το σημείο. Εγώ ήθελα περίπου πάνω από 2 ώρες για να φτάσω βόρεια της Ψαθούρας και αφού μάθαμε ότι το σούπερ πούμα έκανε τη διάσωση πήραμε εντολή από το λιμενικό να επιστρέψουμε. Είχαμε φτάσει στα μισά της διαδρομής». «Περιφρουρούμε το πάρκο από την παράνομη αλιεία, το θαλάσσιο πάρκο Αλοννήσου. Είμαστε παγκόσμιος οργανισμός, προστατεύουμε τη θάλασσα. τρέχουμε να βοηθήσουμε όπου χρειαστεί με τις οδηγίες πάντα του λιμενικού»

 




 

Διαβάστε ακόμα:

Ακόμα δίνει σήμα το F-16! 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This