Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: Την Παρασκευή 29 Μαρτίου η απόφαση για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Η 35χρονη κατηγορείται για απόπειρα και ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της μεγάλης της κόρης

Must Read

Στις 11.30 το πρωί της Παρασκευής 29 Μαρτίου αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου αναφορικά με την εμπλοκή της Ρούλας Πισπιρίγκου στον θάνατο της Τζωρτζίνας, της μεγαλύτερης κόρης της.

Η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της πρώτης της κόρης, η οποία ξεκίνησε στις 9 Ιανουαρίου 2023, έχει μπει πλέον στην τελική της ευθεία, καθώς τέλος του μήνα θα ανακοινωθεί -εκτός απροόπτου- η ετυμηγορία του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. Μετά από τη μακρά διαδικασία που προηγήθηκε, με πολύ συχνές εντάσεις και υψηλούς τόνους, την εξέταση δεκάδων μαρτύρων, γιατρών, νοσηλευτών και εξειδικευμένων επιστημόνων, οι τρεις τακτικοί δικαστές και οι τέσσερις ένορκοι θα ανακοινώσουν αν αποδέχονται την κατηγορία που θέλει την 9χρονη Τζωρτζίνα να κινδυνεύει να χάσει την ζωή της και εν τέλει να υποκύπτει σε ισχυρή δόση κεταμίνης που τής χορήγησε η μητέρα της ή αν υιοθετούν την θέση τής κατηγορουμένης ότι είναι άλλες οι αιτίες που χάθηκε το κοριτσάκι.

Η εισαγγελική πρόταση που θα εξετάσουν οι δικαστές, τούς ζητά να κηρύξουν ένοχη την Ρούλα Πισπιρίγκου όπως κατηγορείται: απόπειρα και ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη. «Η Τζωρτζίνα είχε την ατυχία να έχει μάνα την κατηγορουμένη», είχε αναφέρει στην πολύωρη αγόρευση της η Εισαγγελέας, η οποία ζήτησε να κριθεί ένοχη η 35χρονη και να μην δεχθεί το δικαστήριο «τις αντιφάσεις της κατηγορουμένης οι οποίες δεν αντέχουν στη λογική».

Ολοκληρώθηκε η αγόρευση του συνηγόρου της 35χρονης

Να σημειωθεί ότι σήμερα Παρασκευή 22/3 ολοκληρώθηκε η αγόρευση του συνηγόρου της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξη Κούγια, η οποία κράτησε πέντε συνεδριάσεις, ενώ κατέθεσε εκ νέου ο Μάνος Δασκαλάκης, πρώην σύζυγος της Πισπιρίγκου, για τους θανάτους των δύο μικρότερων κοριτσιών τους, της Μαλένας και της Ίριδας. Κατά την έναρξη της διαδικασίας, μάλιστα, και με αφορμή το «θερμό» επεισόδιο που σημειώθηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση ανάμεσα στον Μάνο Δασκαλάκη και την κατηγορούμενη, η δικηγόρος του, ζήτησε τη λήψη μέτρων ασφαλείας.

«Στην προηγούμενη συνεδρίαση είχαμε ένα δυσάρεστο γεγονός, με μια αήθη επίθεση από την κατηγορούμενη προς τον κ. Δασκαλάκη. Τη σταμάτησαν από το να… χιμήξει στον μάρτυρα και ζητούμε να ληφθούν μέτρα από το δικαστήριο σας προκειμένου να διασφαλιστεί η ψυχική και σωματική ακεραιότητα των ανθρώπων που έρχονται εδώ», τόνισε η δικηγόρος υποστήριξης της κατηγορίας. Η πρόεδρος του δικαστηρίου απάντησε στην συνήγορο ότι «εντός της αίθουσας είναι αυτονόητη η προστασία. Εκτός θα πρέπει να ρυθμιστεί από τη συνοδεία, σε κάθε περίπτωση θα μεριμνήσουμε».

Παράλληλα, σήμερα κατέθεσε για τους θανάτους των δυο παιδιών και ο Γιώργος Δασκαλάκης, πατέρας του Μάνου.

  • Δείτε το ρεπορτάζ:




Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This