Για οικονομικούς λόγους ισχυρίστηκε πως συμμετείχε στο κύκλωμα μαστροπείας ο αστυνομικός που συνελήφθη

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Must Read

Προβλήματα… οικονομικής φύσεως ισχυρίστηκε πως αντιμετώπιζε ο 40χρονος αστυφύλακας ο οποίος συνελήφθη από τους συναδέλφους του το πρωί της Πέμπτης για συμμετοχή σε κύκλωμα μαστροπείας, μεταφέροντας Ρωσίδες και Ουκρανές σε ξενοδοχεία ημιδιαμονής έναντι αμοιβής!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αστυνομικός ανέφερε πως είχε χρέη και ανάγκη από δεύτερη δουλειά γι’αυτό ενεπλάκη στην σπείρα.

Ο 40χρονος έχει γεννηθεί στην Ουκρανία από όπου κατάγεται η μητέρα του. Υπηρετεί στον Πειραιά ενώ στο παρελθόν είχε περάσει και από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Δείτε βίντεο:




Η ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

«Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθη αστυνομικός για μαστροπεία κατ’ εξακολούθηση και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα

 Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθη απογευματινές ώρες χθες, Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024, σε περιοχή της Αττικής, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, αστυνομικός και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για μαστροπεία κατ’ εξακολούθηση και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Προηγήθηκε καταγγελία σύμφωνα με την οποία ο ανωτέρω αστυνομικός συμμετείχε σε οργανωμένο κύκλωμα σωματεμπορίας και γενετήσιας εκμετάλλευσης γυναικών.

Ακολούθησε ανάλυση και αξιολόγηση πληροφοριακών δεδομένων και με χρήση ειδικών ανακριτικών τεχνικών πιστοποιήθηκε η εγκληματική του δράση.

Έπειτα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, η οποία πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες χθες, Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024, εντοπίστηκε ο κατηγορούμενος και ακινητοποιήθηκε, ενώ έγιναν έρευνες που ακολούθησαν σε οικίες, 4 οχήματα, γραφείο επιχείρησης ενοικιάσεων αυτοκινήτων

 Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».




Το χρονικό

Ένα ανώνυμο τηλεφώνημα που έγινε στην Ελληνική Αστυνομία τον περασμένο Οκτώβριο ήταν η αρχή του τέλους για την δράση ενός 40χρονου αστυφύλακα ο οποίος συμμετείχε σε κύκλωμα μαστροπείας μεταφέροντας Ρωσίδες και Ουκρανές γυναίκες σε ξενοδοχείο στην Μεταμόρφωση.




Αμέσως υπήρξε η κινητοποίηση των αρμόδιων τμημάτων της ΕΛΑΣ. Αρχικά ζητήθηκε άρση τηλεφωνικού απορρήτου. Παράλληλα, εντοπίστηκαν ίχνη του αστυνομικού στο επίμαχο ξενοδοχείο σε διαφορετικές ημερομηνίες. Συγκεκριμένα η έρευνα έδειξε πως ο 40χρονος παρέμεινε στο κατάλυμα για μία ώρα, τουλάχιστον τρεις φορές το δίμηνο Οκτωβρίου-Νοεμβρίου.

Ακολούθησε παρακολούθηση του αστυνομικού από ειδική ομάδα. Δύο φορές, μόνο την περασμένη εβδομάδα ο 40χρονος βρέθηκε να είναι κοντά στο ξενοδοχείο είτε σε ΙΧ, είτε πεζός. Ο αστυφύλακας έπεσε στα χέρια των συναδέλφων του χθες το πρωί.




Ο αστυνομικός παραδέχθηκε την δράση του. Συγκεκριμένα, είπε πως στις 14-15 Μαρτίου είχε μεταφέρει γυναίκα στο ξενοδοχείο στη Μεταμόρφωση έναντι αμοιβής 20 και 30 ευρώ κάθε φορά. Παράλληλα, ομολόγησε ότι τον τελευταίο χρόνο έκανε την ίδια «δουλειά» με 10 ενήλικες εκδιδόμενες από Ουκρανία και Ρωσία. Ο ρόλος του στην σπείρα ήταν να μεταφέρει τις γυναίκες σε ξενοδοχεία ημιδιαμονής. Όπως είπε, εκείνες τον εμπιστεύονταν επειδή μιλούσε την γλώσσα τους.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα και το ποσό των 500 ευρώ. Στο σπίτι του εντοπίστηκαν 12 φυσίγγια διαμετρήματος 5,56 mm, μία σιδερογροθιά, επτά φορητοί ασύρματοι πομποδέκτες (οι δύο συντονισμένοι στις συχνότητες της ΕΛΑΣ) και το χρηματικό ποσό των 2.535 ευρώ.

Δείτε φωτογραφία:

 

Δείτε επίσης:

Χειροπέδες σε 40χρονο αστυφύλακα που συμμετείχε σε κύκλωμα μαστροπείας!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This