Μοναστήρι «Big Brother»! Είχαν κάμερες ακόμα και μέσα στο… εξομολογητήριο

Must Read

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για το Μοναστήρι του Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι της Λευκωσίας, που βρίσκεται στο επίκεντρο της αρνητικής δημοσιότητας μετά τις καταγγελίες για οικονομικές απάτες, θαύματα «μαϊμού» και σεξουαλικές συνευρέσεις μεταξύ μοναχών. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η «αμαρτωλή» μονή είχε μετατραπεί σε… σπίτι του «Big Brother», καθώς σε πολλούς χώρους της -ακόμα και στο εξομολογητήριο!- είχαν τοποθετηθεί κάμερες, που κατέγραφαν και την παραμικρή κίνηση πιστών και επισκεπτών!

Εκτός από έγχρωμη εικόνα, οι κάμερες κατέγραφαν και ήχο, παρόλο που η καταγραφή του θεωρείται ιδιαιτέρως παρεμβατικό μέτρο και απαγορεύεται ρητώς από την κυπριακή νομοθεσία, με συνέπεια όσοι επισκέφτηκαν στο παρελθόν το μοναστήρι, για να εξομολογηθούν, να έχουν χάσει πλέον τον ύπνο τους και να ζουν με τον φόβο ότι έχουν καταγραφεί όσα ανέφεραν στις εξομολογήσεις τους, από τα… κρίματά τους μέχρι τις πιο μύχιες σκέψεις τους!

Γι’ αυτόν τον λόγο βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί σε ποιους χώρους ήταν εγκατεστημένες οι κάμερες, ποιος τις χειριζόταν, καθώς και αν υπήρχε πρόσβαση στο υλικό που αυτές κατέγραφαν από άτομα εκτός του μοναστηριού. Την ίδια ώρα, πάντως, ο ηγούμενος αρχιμανδρίτης Νεκτάριος και ο αρχιμανδρίτης Πορφύριος, που φέρεται ότι είχαν εγκαταστήσει τις κάμερες για να παρακολουθούν όσους έμπαιναν και έβγαιναν από τη μονή, αρνούνται τις κατηγορίες, αφήνοντας αιχμές για παρέμβαση του αδελφού του άσπονδου «εχθρού» τους, μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής Ησαΐα, ο οποίος εργάζεται στην ΚΥΠ, σε τομέα που σχετίζεται με παρακολουθήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο πρόσωπο βρισκόταν στη μητρόπολη το βράδυ της 5ης Μαρτίου, όταν, κατά τα λεγόμενα των δύο μοναχών, είχαν μεταφερθεί εκεί για «ανάκριση» από τον μητροπολίτη Ησαΐα. Υπενθυμίζεται πως με επιστολή τους προς την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Κύπρου, ο ηγούμενος Νεκτάριος και ο αρχιμανδρίτης Πορφύριος είχαν ανακαλέσει τις παραδοχές που είχαν κάνει ενυπογράφως σε σχέση με σεξουαλικά και οικονομικά ζητήματα, υποστηρίζοντας ότι απήχθησαν από «τραμπούκους» του περιβάλλοντος του μητροπολίτη Ταμασού, οι οποίοι τους είχαν περιορίσει επί 14 ώρες σε δωμάτιο εντός της μητρόπολης προκειμένου να αναγκαστούν να υπογράψουν έγγραφα με τα οποία δήλωναν την επιθυμία τους να αποσχηματιστούν και να εγκαταλείψουν τη μοναστική ζωή και τον κλήρο. Κατά τους ισχυρισμούς τους, παρόντες στην «ανάκριση» φέρεται ότι ήταν και ο πρώην αρχηγός της Κυπριακής Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης με τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής Κύπρου Χρίστο Χρίστου, οι οποίοι έχουν διοριστεί θρονικοί επίτροποι!

Οι δύο κατηγορούμενοι μοναχοί αναμενόταν χθες να βρεθούν ενώπιον της ανακριτικής επιτροπής που διόρισε η Ιερά Σύνοδος προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για τα «ψευτο-θαύματα» με εικόνες που δακρύζουν και στάζουν μύρο, τα 800.000 ευρώ που εντοπίστηκαν σε χρηματοκιβώτιο και τα «σαρκικά παραπτώματα», στα οποία φέρονται ότι υπέπεσαν και έχουν καταγραφεί από το κύκλωμα ασφαλείας με ήχο και εικόνα.

Οπως υποστηρίζουν, μεταξύ άλλων, ο μητροπολίτης προχώρησε σε καταγγελία εναντίον τους, επειδή αντιδρούσαν στις συνεχείς πιέσεις του για αποστολή χρημάτων. Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο μητροπολίτης Λεμεσού έχει οπτικογραφημένη συνάντησή του με τον ηγούμενο της Μονής, στην οποία του ζητάει να βάλει το χέρι του στο Ευαγγέλιο και να ορκιστεί ότι ποτέ δεν είπε σε κανέναν ότι του ζητούσε μεγάλα χρηματικά ποσά.
Στο μεταξύ, η Κυπριακή Αστυνομία διενεργεί έρευνα για την πιθανή διάπραξη ποινικών αδικημάτων, ενώ με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η έρευνα της ΜΟΚΑΣ (Μονάδα Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης) για τη διαπίστωση τυχόν οικονομικών αδικημάτων, όπως ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Οπως αποκάλυψε το ΡΙΚ, η κατάσταση που επικρατούσε στο μοναστήρι δεν ήταν άγνωστη, καθώς ο τέως Αρχιεπίσκοπος, μακαριστός Χρυσόστομος Β΄ είχε επιστήσει την προσοχή στον οικείο μητροπολίτη Ταμασού Ησαΐα, που υπερασπιζόταν τους μοναχούς τους οποίους σήμερα καταγγέλλει. Μάλιστα, ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος το 2021 είχε αρνηθεί να αποδεχθεί πρόσκληση για να παραστεί στα εγκαίνια του μοναστηριού και την είχε επιστρέψει ως απαράδεκτη. Υποψίες για παρόμοια φαινόμενα έχουν εγερθεί για ακόμη δύο μονές (ησυχαστήρια) της Μητρόπολης Ταμασού.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This