Εθνική επέτειος 25ης Μαρτίου: Ολοκληρώθηκε η στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας

Must Read

Κορυφώθηκαν σήμερα οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου, με την στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας. Πρόκειται για παρέλαση τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα.

Από νωρίς το πρωί πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο σημείο, με σκοπό να παρακολουθήσει την εκδήλωση στην μνήμη των προγόνων μας. Με σύμμαχο τον καλό καιρό, Έλληνες από όλη την Αθήνα -και όχι μόνο- παρακολούθησαν με δέος την στρατιωτική παρέλαση, σε κλίμα λαμπρότητας.

Τιμητική θέση στην παρέλαση, όπως πάντοτε, έτσι και σήμερα, έχουν εκείνοι που άφησαν στα πεδία των μαχών τη σωματική τους ακεραιότητα. Πρόκειται για τους ανάπηρους Πολέμου, ένα από τα πρώτα τμήματα της στρατιωτικής παρέλασης, που συγκινεί τα πλήθη.

Το πλήθος ξέσπασε σε χειροκρότημα και με το Τεθωρακισμένο Όχημα Μάχης (ΤΟΜΑ) MARDER 1A3. Είναι γερμανικής προέλευσης και αποκτήθηκε το 2022 από τον Ελληνικό Στρατό για να αποτελέσει το κύριο όχημα μάχης του Πεζικού.

Το Μηχανοκίνητο Πεζικό, που αποτελεί τον πλέον αποφασιστικό παράγοντα επιτυχίας στο πεδίο της μάχης µε την πολυπλοκότητα των αποστολών που μπορεί να αναλάβει. Καταστρέφει και αιχμαλωτίζει τις εχθρικές δυνάμεις με πυρά, κίνηση και κρούση ενεργώντας ημέρα και νύχτα, με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, επί παντός εδάφους.
Στην παρέλαση εμφανίστηκαν και Rafale, F-4 PHANTOM, M-346. Rafale και F-16 Viper είναι τα πιο σύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη που διαθέτει η Ελλάδα, τα οποία πέταξαν πάνω από τον Αττικό ουρανό.
Τα πρώτα Α/Φ Μ-346 παραλήφθηκαν τον Μάιο του 2023, με σκοπό την παροχή προκεχωρημένης και επιχειρησιακής εκπαίδευσης και ήδη αυτή την στιγμή εκπαιδεύονται σε αυτά οι πρώτοι νέοι Ανθυποσμηναγοί.

Προηγήθηκε νωρίς το πρωί, η επίσημη έπαρση της Εθνικής Σημαίας, στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ενώ στις 10:00 τελέστηκε η επίσημη δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών, προεξάρχοντος του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου Β’, παρουσία της πολιτικής και της στρατιωτικής ηγεσίας.

Ακολουθεί αυτή την ώρα η παρέλαση των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Από το πρωί τα στρατιωτικά άρματα που παρελαύνουν μπροστά από τη Βουλή βρίσκονταν εν αναμονή για την πορεία τους σε σημεία όπως οι Στύλοι του Ολυμπίου Διός.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This