Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα Τέμπη έξω από την Βουλή το απόγευμα της Πέμπτης

Στόχος να μην ξεχαστεί το έγκλημα και η προσπάθεια συγκάλυψής του από το Μαξίμου

Must Read

Την ώρα που στην Ολομέλεια της Βουλής συνεχίζεται για 3η ημέρα η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, κόμματα και φορείς καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα. Το μήνυμα κάλεσμα για τις 7 το απόγευμα της Πέμπτης έξω από το κτήριο του ελληνικού Κοινοβουλίου έχει στόχο να μην ξεχαστεί το έγκλημα στα Τέμπη και η προσπάθεια συγκάλυψής του από το Μαξίμου.

Η ανακοίνωση για την συγκέντρωση:

«Έναν χρόνο μετά το έγκλημα στα Τέμπη και η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει να προκαλεί αποτροπιασμό με την προκλητική της στάση στη διαχείριση του θέματος. Οι προσπάθειες συγκάλυψης των ευθυνών της συνεχίζονται, με την εμφάνιση παραποιημένων συνομιλιών του σταθμάρχη με μηχανοδηγούς στη Λάρισα, σύμφωνα με δημοσιογραφικά δημοσιεύματα. Την ίδια στιγμή, είναι φανερή η αμηχανία του κυβερνητικού επιτελείου να δώσει πειστικές εξηγήσεις, αναμασώντας το αφήγημα περί ατομικής ευθύνης και προσωπικού λάθους του σταθμάρχη βγάζοντας τον Υπουργό Μεταφορών Καραμανλή από το κάδρο των ευθυνών.

Για όλους και όλες εμάς, το έγκλημα στα Τέμπη αποτελεί περίτρανη απόδειξη της παντελούς αποτυχίας των μνημονιακών πολιτικών των ιδιωτικοποιήσεων και της λιτότητας που οδήγησε στον θάνατο 57 ανθρώπων, στην συντριπτική πλειοψηφία τους νέα παιδία. Το ποτάμι οργής που ξεχύθηκε στους δρόμους όλης της χώρας πέρυσι, χάραξε τον δρόμο της αντίστασης ενάντια στην πολιτική που δολοφονεί.

Σήμερα, χρειάζεται να εκφραστεί η ίδια οργή απέναντι στην πολιτική που επιχειρεί να συγκαλύψει ένα τέτοιο έγκλημα. Οι εξεταστικές επιτροπές δεν αρκούν, η πραγματική απονομή Δικαιοσύνης χρειάζεται την πίεση του λαού, των εργαζομένων και της νεολαίας.

Θα είμαστε στους δρόμους δείχνοντας ότι το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα ξεχαστεί. Οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους, καμιά συγκάλυψη πολιτικών και ποινικών ευθυνών των υπευθύνων.

  • Να τιμωρηθούν όλοι οι υπεύθυνοι
  • Άρση ασυλίας Καραμανλή και όλων των εμπλεκόμενων πολιτικών προσώπων
  • Επανεθνικοποίηση των σιδηροδρόμων χωρίς αποζημίωση και με κοινωνικό δημοκρατικό έλεγχο
  • Αγώνας για την ήττα της κυβέρνησης και των πολιτικών της

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην συγκέντρωση φορέων και συλλόγων την Πέμπτη 28 Μαρτίου στις 19:00 στο Σύνταγμα.

Αναμέτρηση
Αριστερή Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση
ΔΕΑ (Διεθνιστική Εργατική Αριστερά)
Λαϊκή Ενότητα – Ανυπότακτη Αριστερά
ΜέΡΑ25
Ξεκίνημα
Πρωτοβουλία για μια μεταβατική κομμουνιστική οργάνωση (ΑΡΑΝ, Κ-ΣΧΕΔΙΟ, Aνένταχτοι/ες)».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This