Δολοφονία Γιώργου Καραϊβάζ: Σε δίκη τα δύο αδέλφια – Άγνωστος παραμένει ο ηθικός αυτουργός

Ποιος τους έδωσε την εντολή και ποιος τους πλήρωσε για να τον δολοφονήσουν;

Must Read

Την παραπομπή των δύο αδελφών Ιωάννη και Ευστράτιου Λάλα, που κατηγορούνται για τη στυγερή δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας προτείνει προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ο εισαγγελέας Απόστολος Ανδρέου.

Σύμφωνα με την πρόταση του κ. Ανδρέου, από όλα τα στοιχεία της ανάκρισης, που ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες, προέκυψε ότι τα δύο αδέλφια, στις 9 Απριλίου 2021 και ώρα 14:20, στον Άλιμο Αττικής και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Μουλοπούλου και Θέμη Άννινου, έχοντας προαποφασίσει να διαπράξουν από κοινού το κακούργημα της ανθρωποκτονίας με δόλο, σκότωσαν με τη χρήση πυροβόλου όπλου τον Γεώργιο Κατραϊβάζ.

Ειδικότερα, γνωρίζοντας τον ακριβή τόπο της κατοικίας του αλλά και το ημερήσιο πρόγραμμα της εργασίας του, αποφάσισαν και οργάνωσαν τη δολοφονία και συγκεκριμένα μετέβησαν από την ευρύτερη περιοχή της Νίκαιας στον Άλιμο. Ο ένας από αυτούς οδηγούσε μία μηχανή τύπου scooter χρώματος μαύρου και ο άλλος ένα αυτοκίνητο τύπου βαν (που ανήκε στην εταιρεία καθαρισμού LS SOLUTIONS του Ευστράτιου Λάλα).

Αρχικά, κινήθηκαν επί της οδού Μεγίστης και στάθμευσαν το βαν που οδηγούσε ένας από αυτούς μεταξύ των αριθμών 26 έως 67. Στη συνέχεια, επιβιβάστηκαν στο ίδιο scooter και κινήθηκαν προς την οδό της κατοικίας του Γιώργου Καραϊβάζ, ο ένας ως οδηγός και ο άλλος ως συνεπιβάτης έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, ο πρώτος φορώντας κράνος και ο άλλος κουκούλα.

Στις 14:15 και αφού κατόπτευσαν το χώρο έξω από την κατοικία του Καραϊβάζ, διαπίστωσαν ότι εκείνος δεν είχε ακόμη φτάσει από την εργασία του, αφού το αυτοκίνητο μάρκας Jeep που οδηγούσε δεν βρισκόταν εκεί.

Τον δολοφόνησαν με 13 σφαίρες

Τρία λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στις 14:18 οι δύο δράστες, σύμφωνα με όσα αναφέρει στην πρότασή του ο εισαγγελέας, εντόπισαν το Jeep που οδηγούσε ο Γιώργος Καραϊβάζ να κινείται επί της οδού Θέμη Άννινου και τον ακολούθησαν με το scooter. Περίμεναν να παρκάρει και όταν ο δημοσιογράφος βγήκε από το αυτοκίνητο για να κατευθυνθεί προς την οικία του, με γρήγορες και αιφνίδιες κινήσεις για να μην τους αντιληφθεί, τον πυροβόλησαν με συνολικά 13 σφαίρες διαμετρήματος 9mm Parabelloum, με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο.

Στη συνέχεια, οι δύο δράστες επιβιβάστηκαν στο scooter και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση για να συλληφθούν δύο χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα στις 28 Απριλίου 2023. Τη σύλληψή τους, μάλιστα, είχε ανακοινώσει ό τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Αρνούνται τις κατηγορίες

Τα δύο αδέλφια που έχουν προφυλακιστεί αρνούνται μέχρι σήμερα τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, ισχυριζόμενοι πως δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Ειδικότερα, ο Ιωάννης Λάλας υποστηρίζει ότι την ημέρα της δολοφονίας, δηλαδή στις 9 Απριλίου 2021 δεν θυμάται να είχε επικοινωνήσει ή να συναντηθεί με τον αδελφό του. Ο Ευστάθιος Λάλας ισχυρίζεται, ότι τόσο στις 9 Απριλίου 2021 όσο και την προηγούμενη ημέρα είχε πράγματι μεταβεί μαζί με έναν ξάδελφο του στον Άλιμο αλλά για να μοιράσουν διαφημιστικά φυλλάδια της εταιρείας καθαρισμού.

Ωστόσο, σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση οι ισχυρισμοί των δύο κατηγορουμένων είναι αβάσιμοι αφού δεν επιβεβαιώνονται από άλλα έγγραφα ή στοιχεία που συνέλεξε η ανάκριση και είναι αντίθετα από τα συμπεράσματα της αστυνομικής έρευνας.

Τέλος, με την ίδια πρόταση, ο κ. Ανδρέου ζητά να παραταθεί η προσωρινή κράτηση των δύο αδελφών μέχρι τον Οκτώβριο του 2024. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αναμένεται να εκδώσει το βούλευμα για την υπόθεση τις επόμενες ημέρες.

Άγνωστος ο ηθικός αυτουργός

Αυτό που πρέπει να επισημανθεί είναι, ότι από όλα τα στοιχεία της δικογραφίας, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του newsbreak.gr, δεν προκύπτει ούτε το κίνητρο των δύο δραστών, ούτε από ποιον έλαβαν εντολή να δολοφονήσουν το Γιώργο Καραϊβάζ. Καμία αναφορά δεν γίνεται στην εισαγγελική πρόταση σε ηθικό ή ηθικούς αυτουργούς, ενώ σε βουλεύματα που έχουν εκδοθεί της ανακριτικής διαδικασίας γίνεται σαφής λόγος για «πληρωμένο συμβόλαιο». Επίσης, είναι γνωστό ότι την εποχή της δολοφονίας του, ο Γιώργος Καραϊβάζ έκανε έρευνα για τις διασυνδέσεις παρακρατικών μηχανισμών με το οργανωμένο έγκλημα.

Οι διωκτικές αρχές, όμως, δεν προσκόμισαν στη Δικαιοσύνη κανένα στοιχείο, το οποίο έστω να «φωτογραφίζει» τον ηθικό αυτουργό του στυγερού εγκλήματος.

Από την άλλη πλευρά, από κανένα στοιχείο της δικογραφίας δεν προκύπτει ότι τα δύο αδέλφια είχαν οποιαδήποτε είδους αντιδικία με τον δημοσιογράφο.

Ποιος λοιπόν τους έδωσε την εντολή και ποιος τους πλήρωσε για να τον δολοφονήσουν;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This